Închide meniul

EXCLUSIV AS.ro LIVE | Povestea imnului Ligii 1. "Pur şi simplu îmi veneau versurile!". Cum a ajuns Ştefan Stan la LPF, după ce a fost refuzat de FRF

Reclamă

Antena Sport Publicat: 18 februarie 2021, 8:04

EXCLUSIV AS.ro LIVE | Povestea imnului Ligii 1. "Pur şi simplu îmi veneau versurile!". Cum a ajuns Ştefan Stan la LPF, după ce a fost refuzat de FRF

AS.ro LIVE

Ştefan Stan a fost la AS.ro LIVE

Totul a plecat de la o vizită pe care a făcut-o la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România. I s-a cerut o creaţie proprie, iar rezultatul a depăşit orice aşteptări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ştefan Stan: "A fost singura colaborare a lui Dumitru Fărcaş cu un artist pop"

"Mie nu mi-a venit ideea pentru imnul acesta. Am fost la UCMR la un moment dat să mă înscriu, aşa trebuia. Cei de la UCMR mi-au spus că nu te poţi înscrie la noi pentru că nu eşti compozitor, nu ai o creaţie a ta. Am zis lasă că o să creez eu şi am început să compun piese. 

La un moment dat, dintr-o armonie de pian foarte simplă şi foarte curată mi-a venit refrenul: 'România, te iubesc!'. Mi-am spus nimeni nu a cântat despre lucrul ăsta, adică despre ţara asta, despre patriotism şi despre faptul că noi ca şi români ne zbatem tot timpul şi ieşim din orice situaţie. 

M-am aşezat cu pixul frumos şi am început să scriu. Pur şi simplu îmi veneau versurile. Piesa originală are o colaborare alături de Dumitru Fărcaş, Dumnezeu să-l ierte. A fost singura colaborare a lui cu un artist pop, este ultima lui piesă în care el apare", a declarat Ştefan Stan la AS.ro LIVE.

Reclamă

Ştefan Stan a dezvăluit că iniţial piesă le-a fost propusă celor de la Federaţia Română de Fotbal. 

"La FRF am delegat pe cineva să întrebe dacă e cineva interesat. Nu s-a vrut. Eu nu m-am gândit la Ligă…şi până la urmă mi-am pierdut speranţa. După ceva vreme, eu tot postând piesa, mă sună un domn: 'Sunt Justin de la Ligă, am dorit să discutăm cu dumneavoastră'. M-am gândit: 'cred că am făcut o greşeală, că am lezat pe cineva'.

Am ajuns la Ligă şi erau multe acte. Mi-au spus: 'Piesa asta noi considerăm că uneşte. Dă-ne piesa!'. Nu mă aşteptam la ce a urmat. Am semnat actele, l-am cunoscut pe domnul Gino Iorgulescu. Am oferit piesa fără nicio pretenţie", a mai spus Ştefan Stan.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” Vezi toate știrile
Citește și