Închide meniul

EXCLUSIV | Astra, prima reacţie oficială după ce s-a aflat că riscă excluderea din Liga 1! "Clubul a fost afectat". Ameninţare pentru ANAD

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 26 ianuarie 2021, 7:08

EXCLUSIV | Astra, prima reacţie oficială după ce s-a aflat că riscă excluderea din Liga 1! "Clubul a fost afectat". Ameninţare pentru ANAD

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Dani Coman

Astra riscă să fie exclusă din Liga 1 în cazul în care se dovedeşte că a fost implicată. Dani Coman asigură că nu se pune problema ca LPF şi FRF să ia o astfel de decizie. Mai mult, a lansat un avertisment către Agenţia Naţională Anti-Doping.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dani Coman: "Astra nu a beneficiat de vitaminele pe care şi le-au făcut jucătorii"

"Eu zic să nu mai facem presupuneri pentru că Astra nu va fi exclusă din campionat. Astra nu şi-a trimis jucătorii să facă ce au făcut şi nici nu a beneficiat de vitaminele pe care şi le-au făcut jucătorii. Ei au făcut de capul lor ce au făcut, dar eu cred în continuare că sunt nevinovaţi. Din discuţiile pe care le-am avut cu medicii clinicii eu vă spun că sunt nevinovaţi. 

S-ar putea ca la un moment dat ANAD-ul să plătească nişte daune importante. Clubul a fost afectat că nu a putut beneficia de aportul lor, în rest eu cred că nu va fi sub nicio formă penalizat", a declarat Dani Coman în exclusivitate pentru AS.ro.

Alexandru Ioniţă, Kehinde Fatai şi Takayuki Seto nu au mai jucat din luna septembrie. Riscă să fie suspendaţi chiar şi 4 ani!

"Ei se antrenează separat, nu au voie să se antreneze în cadru organizat. E o situaţie dificilă", a precizat preşedintele Astrei.

Reclamă

Astra poate fi exclusă din Liga 1 după dezvăluirile lui Alex Ioniţă

Pentru a beneficia de o reducere a pedepsei chiar şi cu 75%, mijlocaşul de 26 de ani a acceptat să colaboreze cu membrii ANAD şi a povestit cu lux de amănunte tot ce s-a întâmplat.

Ioniţă a povestit că medicii unei clinici private i-au administrat, intravenos, două flacoane de vitamine minerale. De acelaşi tratament au avut parte şi Fatai şi Takayuki, iar această terapie este interzisă şi penalizată de regulamentul WADA.

În aceste condiţii, Alex Ioniţă ar putea fi sancţionat între 12 şi 15 luni. În schimb, ceilalţi doi jucători ai Astrei, care nu s-au prezentat la audieri, riscă să primească o suspendare de 4 ani! Ar fi sinonimă cu retragerea. Pentru echipa din Liga 1 poate urma un adevărat cutremur!

Reclamă 4 / 0/3

Potrivit Legii antidoping, Astra poate fi exclusă din competiţiile oficiale. "În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor", se arată în articolul 62.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” Vezi toate știrile
Citește și