Închide meniul

EXCLUSIV | Culisele transferului lui Denis Haruț la FCSB! Cum și-a impus jucătorul punctul de vedere în fața lui Becali și Iftime: "De acolo au început discuțiile"

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 5 februarie 2021, 20:27

EXCLUSIV | Culisele transferului lui Denis Haruț la FCSB! Cum și-a impus jucătorul punctul de vedere în fața lui Becali și Iftime: "De acolo au început discuțiile"

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

FCSB a ajuns la un acord cu FC Botoşani şi l-a transferat pe Denis Haruţ

În luna ianuarie, Haruţ a venit la Bucureşti pentru a semna cu echipa lui Gigi Becali. S-a răzgândit pe ultima sută de metri, când a văzut ce contract i s-a oferit. Nu a vrut să semneze cu FCSB pentru o durată de şapte ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Denis Haruţ a fost transferat de FCSB de la FC Botoşani

Revenit în tricoul moldovenilor, Denis Haruţ a schimbat din nou macazul. A insistat să fie lăsat din nou să plece la FCSB. Impresarul jucătorului a explicat care au fost culisele transferului.

"Am avut o discuţie cu domnul Valeriu Iftime. El mi-a spus că Denis ar vrea totuşi să vină la FCSB în condiţiile spuse de el. De acolo au început iarăşi toate discuţiile pe care le-am avut între FC Botoşani şi FCSB", a declarat Florin Vulturar în exclusivitate pentru AS.ro.

Gigi Becali nu a stat mult pe gânduri când a aflat că Haruţ îşi doreşte să îmbrace tricoul roş-albaştrilor.

"Domnul Becali tot timpul l-a apreciat şi l-a dorit pe Denis. Nu a fost neapărat o problemă pentru dânsul. El şi-a dorit jucătorul şi până la urmă s-a făcut transferul. În fotbal niciodată să nu zici niciodată", a mai precizat impresarul lui Haruţ.

Reclamă

Patronul lui FCSB a şi oferit detalii despre suma pe care a plătit-o pentru fundaşul Botoşaniului. 

"Da, tată, a semnat! 661.000 de euro. Era 700.000 şi am negociat la 661.000. Minus 1% de la Moruţan, în banii ăştia. Adică a mai scăzut cum ar veni 20 de mii minimum. El face 20 de milioane, deci 20.000 minimum. A semnat conform regulamentului (n.r. legat de durata contractului)", a declarat Gigi Becali pentru AS.ro.

Haruț este titularul postului de fundaș dreapta în națională de tineret. Poate evolua și ca fundaș central, dar și la închidere. Fotbalistul este cotat la 1 milion de euro pe site-ul de specialitate Transfermarkt.

Reclamă 4 / 0/3

Ce reacţie a avut Mihai Stoica în luna ianuarie, după ce picase transferul lui Denis Haruţ

La începutul anului, când Denis Haruţ nu s-a înţeles asupra contractului oferit de Gigi Becali, Mihai Stoica a reacţionat pe reţelele sociale. Acesta a ţinut să îi anunţe pe fanii lui FCSB că sunt suficiente soluţii în defensivă.

"Haruț, în opinia mea, era un fundaș dreapta interesant, cu mare grijă de minge și cu o creștere evidentă în ultimul an. Când mi s-a cerut părerea, am apreciat că Crețu are nevoie de un contracandidat pe post (cel mai nimerit – repet -e doar opinia mea) fiind Ovidiu Popescu, omul serios și versatil din lotul nostru, jucător pentru care am și o afinitate deosebită.

Nu mi-am format o părere bine argumentată despre fundașul dreapta Haruț pentru că n-ajungea să centreze decât foarte rar din cauza tacticii lui Croitoru, mult diferită de cea a noastră, care-l poziționa în centrul compartimentului median pe construcție. Un specialist cu care patronul nostru s-a consultat i-a spus că este un fundaș central foarte bun, care pasează direct pe mijlocași (!?). Pentru mine era doar o supoziție, întrucât construcția Botoșaniului era exclusiv în sarcina lui Rodriguez, care cobora între fundașii centrali și apela des la pasa lungă. 

Între timp, mai precis în iarna asta foarte scurtă, Haruț s-a transformat într-un jucător cu talie. Eu am 1,84 și, trecând pe lângă el anul trecut, i-am estimat înălțimea la 1,80-1,81. Citesc că are 1,85 (conform unei publicații care l-a citat) sau 1,84 și un fel de Sergio Ramos (conform alteia) iar postul lui este fundaș central. 

Mă bucur pentru Adrian Mutu, avea nevoie de un fundaș central de talie în perspectiva turneului final (nu stăm foarte bine în centrul defensivei). E posibil ca Haruț să fie viitorul lider de care fotbalul românesc are nevoie, poate va prelua în viitor de la Chiricheș responsabilitatea organizării defensive a naționalei mari, de ce nu? Mai ales că are acum aceeași înălțime cu Iulian Cristea și puțin-puțin sub Miron. Dar poate mai crește", a scris MM pe contul său de Facebook.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial 11:36 Boris Becker a scăpat de faliment 11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana 10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO Vezi toate știrile
Citește și