Închide meniul

EXCLUSIV | Reacţia LPF după apariţia Super Ligii Europei: "E clar că UEFA e vinovată". Cum este ameninţată FRF + Prima decizie luată de forul european după lansarea noii competiţii

Reclamă

Antena Sport Publicat: 19 aprilie 2021, 10:51

EXCLUSIV | Reacţia LPF după apariţia Super Ligii Europei: "E clar că UEFA e vinovată". Cum este ameninţată FRF + Prima decizie luată de forul european după lansarea noii competiţii

profimediaimages

Secretarul LPF, Justin Ştefan, susţine că UEFA este vinovată de înfiinţarea Super Ligii Europei

Justin Ştefan a spus că era doar o problemă de timp până când va apărea Super Liga Europei, din momentul în care UEFA a acceptat să creeze Champions League, în 1992.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Reacţia LPF faţă de Super Liga Europei

"Cele 12 cluburi sunt branduri internaţionale (n.r. fondatoarele Super Ligii Europei), e clar că au trecut de mult de stadiul de a fi doar branduri locale sau naţionale, şi de aici această mişcare. Din perspectiva mea, e clar că UEFA e vinovată pentru că s-a ajuns aici. 

Trebuia să fii conştient că odată ce înfiinţezi acea competiţie, Champions League, creşterea discrepanţei între cluburile bogate şi cele mai puţin bogate sau chiar sărace va conduce lucrurile către o evoluţie naturală înspre această competiţie, Super Liga Europeană. 

În momentul în care a permis o distribuire inechitabilă a drepturilor comerciale, de televizare, realizate de competiţiile sale, a creat mediul propice pentru o asemenea competiţie. Cu o distribuire mai solidară, chiar egală, a banilor, cu siguranţă că nu s-ar fi ajuns aici", a spus Justin Ştefan, în exclusivitate pentru AS.ro.

Ce decizie ar putea LPF în războiul cu FRF, după apariţia Super Ligii Europei

"La prima vedere, nu cred că are un impact prea puternic pe Liga Profesionistă din România. Cluburile noastre sunt departe de o astfel de competiţie. 

Reclamă

Prin această mişcare, Ligile Profesioniste vor fi puse în faţa unei situaţii interesante în următoarea perioadă. Aceea de a consolida un parteneriat cu Federaţiile Naţionale sau de a-şi creşte independenţa şi de a se îndrepta spre o organizaţie europeană independentă", a mai declarat Justin Ştefan.

UEFA a aprobat noul format al Champions League, în ciuda lansării Super Ligii Europei

În ciuda lansării Super Ligii Europei, UEFA a aprobat astăzi în unanimitate noul format al Champions League. Comitetul Executiv a decis ca din 2024 să fie 36 de participante, în loc de 32, şi ca fiecare echipă să joace minimum 10 meciuri, cu 4 în plus. 

Propunerea a fost făcută de Asociaţia Cluburilor Europene, care era condusă de şeful lui Juventus, Andrea Agnelli. Acesta a demisionat însă pentru a lansat Super Lige Europei.

Reclamă 4 / 0/3

UEFA a amânat măsurile drastice împotriva cluburilor care au fondat Super Liga Europei. Una dintre variante era chiar suspendarea Champions League şi Europa League în actualul sezon.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:55 VIDEOYokohama – Al Ain, finala Ligii Campionilor Asiei! Japonezii au învins dramatic Ulsan la loviturile de departajare 15:51 Marius Şumudică a dat cărţile pe faţă după ce FCSB a ajuns la un pas de titlu. Ce a spus despre Mihai Stoica 15:40 EXCLUSIV„Mă rog la Dumnezeu să fie tare” Mesajul unui patron din Liga 1 pentru Olimpiu Moruţan, după accidentarea teribilă a jucătorului! 15:24 EXCLUSIVCând va fi operat Olimpiu Moruţan în Turcia! Galata se implică şi ea! Detalii despre intervenţia chirurgicală a lui „Oli” 15:09 EXCLUSIVValeriu Iftime a vorbit cu Gigi Becali după victoria uriaşă a lui FC Botoşani cu Dinamo. Ce i-a transmis latifundiarul din Pipera 14:43 Daniel Niculae, criticat dur după ce a spus că Şumudică e o variantă foarte bună pentru Rapid: „Lipsă de respect pentru Lobonţ” 14:06 Premii uriaşe la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs luptă pentru trofeu, în AntenaPLAY 13:41 Pompiliu Popescu îi dă o veste teribilă lui Olimpiu Moruţan: „Puţini au mai revenit la un nivel bun după o astfel de accidentare” 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! Vezi toate știrile
Citește și