Închide meniul

Finala EURO 2020, de pe Wembley, ar fi fost un eveniment „super-propagator” de Covid-19. Detalii incredibile din Anglia

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 21 august 2021, 9:42 / Actualizat: 21 august 2021, 13:30

Finala EURO 2020, de pe Wembley, ar fi fost un eveniment super-propagator” de Covid-19. Detalii incredibile din Anglia

Finala EURO 2020, de pe Wembley, a fost un eveniment „super-propagator” de Covid-19

Profimediaimages

Duelul Anglia – Italia, câştigat de trupa lui Roberto Mancini la lovituri de departajare, a fost un eveniment „super-propagator” de Covid-19, din cauza nivelului infecţiilor descoperit în şi în jurul stadionului în ziua respectivă, arată datele oficiale publicate vineri, potrivit Reuters.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Finala EURO 2020, de pe Wembley, ar fi fost un eveniment „super-propagator” de Covid-19

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia (Public Health England, PHE) a precizat că 2.295 de oameni este posibil să fi fost contaminaţi şi alţi 3.404 să fi contractat infecţia la meciul din 11 iulie.

Finala Euro a fost un eveniment super-propagator”, a scris ziarul Times.

Meciul de fotbal, la care au asistat 67.000 de oameni, a fost prima finală a Angliei într-un turneu internaţional de când ţara a găzduit şi câştigat Cupa Mondială în 1966.

Euro 2020 a fost o ocazie unică şi este puţin probabil să vedem un impact similar privind cazurile de Covid-19 la evenimente viitoare”, a declarat Jenifer Smith, director medical adjunct la PHE, într-un comunicat. „Totuşi, datele arată cât de uşor virusul se poate răspândi când există contact apropiat şi acesta ar trebui să fie un avertisment pentru noi, toţi, pe măsură ce încercăm şi revenim încă o dată la o normalitate prudentă”.

Reclamă

Alte evenimente-test derulate pe o perioadă de patru luni au arătat mult mai puţine rezultate pozitive la testele Covid-19, fiind fie, în mare, în concordanţă sau mai scăzute decât mediile naţionale.

Marele Premiu de la Silverstone, disputat în luna iulie, a atras, pe parcursul a trei zile, 350.000 de participanţi, cea mai mare adunare din ultimele 18 luni în Marea Britanie, iar de aici au rezultat 585 de cazuri confirmate de NHS Test and Trace.

Oliver Dowden: „Îi îndemn pe fanii sportului, muzicii şi culturii să se vaccineze”

Dintre aceste cazuri, 343 de persoane erau deja posibil infecţioase în perioada evenimentului şi restul este posibil să fi contractat boala atunci.

Reclamă 4 / 0/3

La finalul turneului de tenis de la Wimbledon, cu un public de aproximativ 300.000 de oameni în două săptămâni, au fost înregistrate 881 de cazuri.

Am demonstrat că putem reintroduce în siguranţă evenimentele sportive şi culturale mari, dar este important ca oamenii să rămână prudenţi când ajung în locuri foarte aglomerate”, a spus ministrul Culturii, Oliver Dowden, potrivit news.ro.

Ca să menţinem sigure, iarna aceasta, sezonul fotbalistic, teatrele şi concertele sigure cu public mare, îi îndemn pe fanii sportului, muzicii şi culturii să se vaccineze, acesta fiind cel mai sigur mod în care putem avea din nou evenimente la capacitate maximă”, a adăugat el.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
Vezi toate știrile
Citește și