Închide meniul

10 momente din El Clasico care au intrat în istorie. Real Madrid – Barcelona, cel mai așteptat meci al anului

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 18 martie 2022, 21:49

10 momente din El Clasico care au intrat în istorie. Real Madrid – Barcelona, cel mai așteptat meci al anului

Real Madrid - Barcelona a ajuns la episodul cu numărul 231

Hepta

Real Madrid – Barcelona e meciul așteptat cu sufletul la gură de fanii fotbalului de pretutindeni. Un nou episod din El Clasico va avea loc duminică, LIVE TEXT pe www.as.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iată 10 momente din istoria derby-ului Real Madrid – Barcelona care au intrat definitiv în amintirea suporterilor.

Suarez și Neymar au strălucit pe Santiago Bernabeu (2015)

Faimosul trio Messi-Suarez-Neymar era la apogeu. Din postura de lider în La Liga, Barcelona s-a distrat pe Santiago Bernabeu.

Echipa lui Luis Enrique a intrat la pauză cu un avantaj de două goluri, grație reușitelor lui Suarez și Neymar. În repriza a doua, Suarez a mai marcat o dată, cu scăriță de efect. A înscris atunci și Andres Iniesta.

S-a terminat 4-0. Messi, accidentat înaintea meciului, a jucat doar în finalul reprizei secunde. Barcelona avea să câștige campionatul în acel sezon. Real Madrid își lua revanșa în Champions League, unde cucerea trofeul, primul din seria de trei consecutive.

Reclamă

Lionel Messi, vedetă în El Clasico european (2011)

Acesta a fost primul El Clasico disputat între cei doi titani ai fotbalului într-o cupă europeană. A fost într-o semifinală epică de UEFA Champions League.

Lionel Messi avea să iasă în frunte în fața lui Cristiano Ronaldo, calificând-o aproape singur pe Barcelona în finala de pe Wembley.

Reclamă 4 / 0/3

Barcelona a câștigat cu 2-0 pe Bernabeu, în tur, iar returul de pe Camp Nou s-a terminat la egalitate, 1-1. În prima manșă, Messi a înscris un gol fabulos. A început o cursă la mijlocul terenului, a driblat cinci jucători și l-a învins pe Iker Casillas.

Barcelona a câștigat atunci UEFA Champions League, după 3-1 în finala cu Manchester United.

Luis Figo, primire ostilă de la fanii Barcelonei (2002)

După ce a plecat la Real Madrid chiar de la Barcelona, pentru o sumă record la anii respectivi, fanii de pe Camp Nou și-au arătat „sentimentele” față de jucătorul portughez.

Suporterii catalani au aruncat în Luis Figo cu tot ce aveau la îndemână, de la cutii de bere, la brichete. Când Figo a venit să execute un corner, un cap de porc a aterizat lângă steagul de la colțul terenului.

Fanii lui Real Madrid, standing-ovation pentru Ronaldinho (2005)

Ronaldinho și Barcelona au făcut atunci meciul perfect. Geniul brazilianului și tehnica lui devastatoare i-au impresionat chiar și pe fanii lui Real Madrid.

Ronaldinho a marcat două goluri superbe, iar Barcelona și-a asigurat o victorie cu 3-0 în fața marilor lor rivali. Cea de-a doua reușită a lui Ronaldinho a venit după o cursă spectaculoasă în flancul stâng, în care brazilianul și-a culcat doi adversari.

Starul catalanilor a fost aplaudat în picioare de fanii lui Real Madrid. Un adevărat standing-ovation.

Reclamă

Lionel Messi le arată tricoul fanilor lui Real Madrid (2017)

Imaginea a devenit virală și este și astăzi una dintre cele mai frumoase amintiri recente ale fanilor Barcelonei.

Până în prezent, nimeni nu știe cum a reușit Lionel Messi să-și țină faimosul tricou cu numărul 10 în așa fel încât să creeze fotografia emblematică. Dar, la urma urmei, acesta este Messi. Nu există limită pentru ceea ce poate face geniul argentinian.

Golul care a precedat celebrarea legendară a fost decisiv, marcat la ultima fază a meciului, în minutul 92. Barcelona a câștigat atunci cu 3-2 pe Santiago Bernabeu.

Johan Cruyff, vedeta din El Clasico (1974)

Johan Cruyff a revoluționat Barcelona atât ca jucător, cât și ca antrenor.

Când s-a alăturat clubului blaugrana ca jucător, în 1973, echipa nu mai câștigase un titlu LaLiga de 13 ani. Până la sfârșitul primului sezon al olandezului, aceștia și-au asigurat râvnita coroană.

Cruyff a ajutat-o pe Barcelona să obțină una dintre cele mai faimoase victorii din El Clasico, în februarie 1974. A fost o întâlnire cu încărcătură politică, olandezul refuzând anterior să semneze pentru Real Madrid din cauza legăturilor lor cu regimul fascist al lui Francisco Franco.

În schimb, a ales-o pe Barcelona. Cruyff a marcat el însuși într-o victorie zdrobitoare, cu 5-0 pe Santiago Bernabeu.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și