Închide meniul

15 februarie 2002. Messi semnează cu FC Barcelona. ”Am crezut că este un prostălău”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 15 februarie 2021, 9:53

15 februarie 2002. Messi semnează cu FC Barcelona. ”Am crezut că este un prostălău”

Intâia legitimația a lui Messi. 19 ani de atunci!

În februarie 2002, Leo Messi semnează primul său contract cu FC Barcelona, iar Federația Catalană de Fotbal, unde este înregimentat, îi eliberează întâia legitimație de fotbalist. Pe 14 decembrie 2000, tatăl său, împreună cu impresarul Minguella, căzuseră la o înțelegere cu ”Charly” Rexach: spaniolii urmau să aibă grijă de creștere sa, argentinianul se ”lega” de catalani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când ajunge în ”La Masia”, fabrica de fotbaliști a celor de la FC Barcelona, Cesc Fabregas și Pique sunt aici. ”Am crezut că este un prostălău”, e prima impresie lăsată de argentinian și apărută în biorgrafia lui Messi, cea realizată de Guillem Balague. Înainte, însă, de a face marele pas, Leo evoluase la Infantil B, cu 105 goluri marcate în 107 partide, deși își fracturase peroneul de la piciorul stâng și stătuse pe bară trei luni.

Roger Gribet a venit FIX în acceași zi cu Messi în ”La Masia”. ”Eram conștient că înălțimea mea mi-a deschis ușile aici. Aveam 1.70 m la 12 ani. Leo nu sărea de 1.50”, avea să-și amintească cel care nu ”sărea” mai mult de Terrassa. ”Am stat și am analizat mai apoi. Nimeni în istorie nu venise în La Masia de la o distanță așa de mare precum Messi”, adăuga și antrenorul Rodolfo Borrell, cel care lucra acolo din 1995 până în 2008. Tehnicianul îl întreabă, atunci, în februarie 2002, ce ar vrea să joace. Timid, fără să ridice ochii din podea, micuțul zice: ”Atacant”. 

La 17 ani și 114 zile, pe 16 octombrie 2004, Leo Messi debuta la echipa mare a celor de la FC Barcelona, înlocuindu-l pe Deco, în partida cu Espanyol. Trecuseră patru ani de la acțiunea ”șervețelul” și doi de la prima sa legitimație. Ce a urmat, se știe: 759 de meciuri și 653 de goluri jucate și marcate pentru catalani, până în zilele noastre. 

 

Reclamă
Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și