Închide meniul

5 statistici interesante despre El Clasico. Duelul dintre Real Madrid și FC Barcelona este cel mai asteptat meci de fotbal al planetei

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 20 martie 2022, 12:56

5 statistici interesante despre El Clasico. Duelul dintre Real Madrid și FC Barcelona este cel mai asteptat meci de fotbal al planetei

El Clasico a ajuns la episodul cu numărul 248

Hepta

Real Madrid – Barcelona e meciul așteptat cu sufletul la gură de fanii fotbalului de pretutindeni. Un nou episod din El Clasico va avea loc duminică, LIVE TEXT pe www.as.ro. Confruntarea de pe Santiago Bernabeu se anunță una epică. Fanii sunt cu ochii și pe duel tactic dintre Carlo Ancelotti și Xavi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

AS.ro vă prezintă 5 statistici interesante despre El Clasico. Real Madrid – Barcelona e derby-ul zilei în fotbalul european.

Real Madrid – Barcelona | Cele mai interesante statistici despre El Clasico

Cea mai mare diferență de scor din El Clasico: Real Madrid – Barcelona 11-1

În iunie 1943, în semifinalele Cupei Regelui Spaniei, Real Madrid a reușit cea mai clară victorie din istoria El Clasico. Meciul de atunci se termina 11-1, potrivit AS.com. Scorul cu greu mai poate fi repetat prea curând.

După o victorie cu 3-0 a Barcelonei în tur, Real Madrid și-a spulberat adversara la retur cu 11-1. Madrilenii au intrat motivați la maximum de faptul că au considerat că în prima manșă arbitrii au acordat în mod eronat toate cele trei goluri

Lionel Messi, golgheterul all-time din El Clasico

Mulți jucători legendari au jucat în El Clasico. Lista este interminabilă: Cristiano Ronaldo, Alfredo Di Stefano, Ferenc Puskas, Raul, Ivan Zamorano ori Francisco Gento. Dintre toți, cele mai multe goluri le-a înscris Lionel Messi.

Reclamă

Starul argentinian are 26 de goluri în confruntările dintre Real Madrid și Barcelona. Următorii pe listă  sunt Alfredo Di Stefano și Cristiano Ronaldo, cu câte 18 reușite. Messi deține și recordul de assist-uri, 14, dar și de hat-trick-uri, două.

Cel mai rapid gol din istoria El Clasico: 21 de secunde

Pe 10 decembrie 2011, Karim Benzema înscria în poarta lui Victor Valdes cel mai rapid gol din istoria El Clasico. Atacantul francez își trecea numele pe lista marcatorilor după doar 21 de secunde. Până astăzi, recordul nu a fost doborât.

În ciuda golului lui Benzema, Real Madrid a pierdut acel El Clasico. Barcelona a revenit și a câștigat prin golurile lui Alexis Sanchez, Xavi și Cesc Fabregas.

Reclamă 4 / 0/3

2-1, cel mai comun rezultat din istoria El Clasico

Până acum, s-au jucat 248 de meciuri oficiale între Real Madrid și Barcelona. Cel mai des întâlnit rezultat în El Clasico e 2-1. 45 de confruntări s-au terminat cu acest scor. Când vine vorba de remize, cele mai comun rezultat de egalitate este 1-1, rezultat întâlnit în 25 de meciuri.

Cele mai puțin rezultate întâlnite în El Clasico sunt: 11-1, 8-2, 7–2, 6–6, 6–2, 5–5 și 5–3. Toate aceste rezultate s-au înregistrat câte o singură dată.

În cele 248 de confruntări directe, Real Madrid a obținut 100 de victorii, Barcelona a câștigat de 96 de ori, iar 52 de partide s-au terminat la egalitate.

Lionel Messi și Sergio Ramos, cele mai multe apariții în El Clasico

Cele mai multe apariții din El Clasico le au chiar jucătorii emblematici din istoria recentă a celor două rivale, Lionel Messi și Sergio Ramos. Ambii au câte 45 de apariții. Atât Messi, cât și Ramos, au plecat de la Barcelona și Real Madrid vara trecută nu își mai pot îmbunătăți statistica.

Dintre jucătorii activi, singurul care are șanse să-i depășească pe Messi și Ramos e Sergio Busquets. Mijlocașul Barcelonei a adunat până acum 42 de apariții în El Clasico și are șanse mari să joace și în partida de astăzi.

Următorii pe listă dintre jucătorii încă activi la Barcelona și Real Madrid sunt Gerard Pique, 39 de meciuri, si Karim Benzema, cu 38 de partide.

 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și