Închide meniul

A dus Borussia în primele opt echipe din Europa, dar nu rămâne! ”Interimarul” Terzic, cel mai tânăr tehnician din CL

Cătălin Oprișan Publicat: 11 martie 2021, 4:45

A dus Borussia în primele opt echipe din Europa, dar nu rămâne! ”Interimarul” Terzic, cel mai tânăr tehnician din CL

Profimediaimages

Edin Terzic, ”interimarul” de la Borussia cu rezultate excelente

  • Familia sa a fugit în Germania de războiul din fosta Iugoslavie
  • ”Nu vrem să-l pierdem pe Edin, vrem să rămână în stafful tehnic”, spune Michael Zorc, directorul sportiv

Când Borussia Dortmund l-a dat afară pe Lucien Favre și l-a adus pe Edin Terzic, 38 de ani, omul s-a gândit că poate are ”soarta” lui Flick la Bayern: din ”interimar”, din ”manta de ploaie pentru vreme rea”, poate devine ”principal” cu acte în regulă. Dar, de câteva zile, a aflat crudul adevăr: nu va mai rămâne pe banca celor din Dortmund, acolo unde va sosi deja anunțatul Marco Rose.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Născut într-o familie care a fugit în Germania din cauza războiului din fosta Iugoslavie, Terzic a alergat mingea dar numai ca amator, urcând doar până în divizia a patra. Numele echipelor pe la care a trecut sunt greu de pronunțat, cu FC Iserlohn 46/49, cu Westfalia Herne, cu Wattenscheid 09 ori Cloppenburg. S-a lăsat de fotbal în 2010, a trecut pe banca tehnică. Jurgen Klopp l-a luat sub a sa aripă. A fost ”spionul” său printre adversare, a devenit ”secundul” lui Hannes Wold la echipa Under-17, Under-19 și filială, apoi l-au ”uns” principal la Under-16. S-a apropiat de Slaven Bilic, a mers cu acesta la Beșiktaș ori West Ham United.

În 2018, s-a întors la Dortmund, în staff-ul lui Favre. După demiterea acestuia, Terzic a rămas ”interimar”. A debutat cu 2-1 cu Werder Bremen, a băgat pe teren numai copilași: Moukoko e 2004, Bellingham, 2003, Reyna, 2020, Sancho, 2000, la fel ca și spaniolul Mateu Morey. ”Merită toate laudele pentru cum a gestionat situația și pentru cum a pregătit echipa în aceste zile. Terzic ne-a spus să ținem capul sus, ne-a dat încredere, ne-a spus că suntem o echipă foarte bună”, vorbește Reus. Apoi a venit ”dubla” cu Sevilla, o nucă tare în Europa. Victorie în tur, victorie în retur. Înfrângerea cu Bayern, 4-2 în ”Der Klassiker” l-a dat nițeluș înapoi, până pe locul 6, dar echipa e acolo, în Europa. S-a descurcat mai mult decât onorabil și, deși i-a avut printre absenți pe Witsel, Reyna, Akanji, Sancho ori Schmelzer, a reușit să facă minuni: la doar 38 de ani, cel mai tânăr antrenor din Champions League, a dus gruparea între primele opt echipe ale Europei. 

Reclamă

Cu toate acestea, Edin Terzic nu va mai rămâne ”principal” la Borussia Dortmund. Marco Rose a fost deja anunțat. ”Dorința noastră este ca Edin să rămână în staff, indiferent de poziție”, spune Michael Zorc, directorul sportiv al nemților. 

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile
Pe același subiect
Patru cluburi uriaşe, în cursa pentru transferul lui Dennis Man! Anunţul italienilor
AntenaPLAY • 22 mart., 10:14
Patru cluburi uriaşe, în cursa pentru transferul lui Dennis Man! Anunţul italienilor: „E aurul Parmei!”
Marcel Răducanu, verdict dur despre transferurile lui Dennis Man și Florinel Coman în Bundesliga
Fotbal • 15 mart., 14:41
Marcel Răducanu, verdict dur despre transferurile lui Dennis Man și Florinel Coman în Bundesliga: „Am primit telefoane”
Atletico Madrid - Inter 2-1 (3-2 d.l.d). Echipa lui Horaţiu Moldovan s-a calificat dramatic în sferturile de finală
Liga Campionilor • 13 mart., 23:55
Atletico Madrid – Inter 2-1 (3-2 d.l.d). Echipa lui Horaţiu Moldovan s-a calificat dramatic în sferturile de finală
Giovanni Becali, anunț despre viitorul lui Dennis Man
AntenaPLAY • 4 mart., 13:30
Giovanni Becali, anunț despre viitorul lui Dennis Man! Adevărul din spatele interesului lui Napoli: „Asta e cel mai important!”
Dennis Man este pe „radarul” lui Napoli și poate prinde un transfer de vis
AntenaPLAY • 4 mart., 12:05
Dennis Man, pe „radarul” lui Napoli! Românul poate prinde un transer de vis! Anunțul italienilor