Închide meniul

A murit Sir Bobby Charlton! Fostul campion mondial cu naţionala Angliei avea 86 de ani

Bogdan Stănescu Publicat: 21 octombrie 2023, 18:20 / Actualizat: 21 octombrie 2023, 23:33

Reclamă
A murit Sir Bobby Charlton! Fostul campion mondial cu naţionala Angliei avea 86 de ani

FILED - 28 October 2011, Nuremberg: British soccer legend Bobby Charlton attends the award ceremony for the German Soccer Culture Prize hosted by the German Academy for Soccer Culture. Charlton mourned his companion in Manchester United, Harry Gregg, the legendary goalkeeper of the team, who died Monday at the age of 87. Photo: picture alliance / dpa

A murit Sir Bobby Charlton! Legendarul fotbalist al Angliei şi al lui Manchester United avea 86 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anunţul a fost făcut de Manchester United, pe contul de Twitter.

A murit Sir Bobby Charlton! Fostul campion mondial avea 86 de ani

Sir Bobby Charlton, 1937-2023. Cuvintele nu vor fi niciodată de ajuns”, a transmis clubul Manchester United, pentru care Sir Bobby Charlton a scris istorie.

Clubul Manchester United şi-a schimbat fotografia de copertă la Facebook, cu una cu Sir Bobby Charlton.

Născut la data de 11 octombrie 1937, Sir Bobby Charlton a evoluat pentru Manchester United în perioada 1956 – 1973. Jucător de atac, Sir Bobby Charlton a evoluat în 606 meciuri pentru „Diavolii Roşii”, marcând 199 de goluri.

Reclamă

Sir Bobby Charlton a câştigat tot ce se putea câştiga cu Manchester United: trei titluri de campion al Angliei (1956–1957, 1964–1965, 1966–1967), o Cupă a Angliei (1962–1963) şi Cupa Campionilor Europeni (1967-1968).

În 1966 avea să câştige Campionatul Mondial de Fotbal cu naţionala Angliei. Acea ediţie a Campionatului Mondial s-a desfăşurat chiar în Anglia. În acelaşi an, Sir Bobby Charlton a fost declarat Fotbalistul European al Anului.

După plecarea de la Manchester United, în 1973, a mai jucat pentru Preston North End şi Waterford United. La Preston a fost antrenor-jucător, dar a ales să nu urmeze o carieră de tehnician.

Reclamă 4 / 0/3

„Unul dintre cei mai mari fotbalişti englezi din istorie”

Premier League regretă dispariția lui Sir Bobby Charlton, unul dintre cei mai mari fotbaliști englezi din istorie. Condoleanțe familiei, prietenilor, și clubului Manchester United”, au transmis reprezentanţii Premier League după decesul lui Sir Bobby Charlton.

După ce moartea lui Sir Bobby Charlton a fost anunțată, a apărut un val de reacții legate de acest eveniment nefericit. Printre personalitățile care au transmis un mesaj legat de dispariția fostului campion mondial se numără nume „grele” ale fotbalului britanic, precum Gary Neville, Gary Lineker și John Terry.

Gary Nevile, jucător important din istoria lui Manchester United, a făcut o postare, pe rețelele de socializare, după auzirea acestei vești:

„Un câștigător al Cupei Mondiale, un jucător senzațional pentru Manchester United, iar, pentru mine, cel mai bun jucător din istoria Angliei. Poate că nu mai este printre noi, dar va fi nemuritor în lumea fotbalului. Odihnește-te în pace, Sir Bobby!”, a fost mesajul lui Neville, citat de thesun.co.uk.

Sir Bobby Charlton a „driblat” moartea în 1958, atunci când avionul în care se afla s-a prăbuşit!

Sir Bobby Charlton a fost la un pas de tragedie pe 6 februarie 1958, atunci când se afla în avion alături de staff-ul lui Manchester United.

44 de pasageri se aflau la bordul cursei aeronavei 609 a companiei British European Airways, care a decolat de pe aeroportul Zemun din Belgrad și a trebuit să facă o escală la Munchen pentru realimentare cu combustibil.

Din pricina ninsorii abundente, avionul nu a reuşit să se ridice în zbor după două tentative. Bobby Charlton și Dennis Viollet au făcut schimb de locuri cu Tommy Taylor și David Pegg pentru că aceștia credeau că sunt mai în siguranță în spatele avionului. Avea să fie decizia care i-a salvat viața lui Sir Bobby Charlton!

Reclamă

La a treia încercare de decolare avionul s-a prăbuşit! 23 din cei 44 de pasageri ai avionului au decedat. Sir Bobby Charlton s-a aflat printre supravieţuitorii acelei tragedii aviatice.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:11 Edin Terzic, după calificarea Borussiei Dortmund în finala Ligii Campionilor: „Este bucurie pură şi o mândrie extremă” 8:58 PSG, făcută praf în Franţa după eliminarea din Liga Campionilor: „Faliment, venim!” 8:39 Reacţia lui Kylian Mbappe, după ce PSG a fost eliminată din Liga Campionilor. Întrebarea care l-a iritat pe starul lui PSG 7
mai
23:44
PSG – Borussia Dortmund 0-1. Echipa germană e prima finalistă a Ligii Campionilor în acest sezon! Parizienii au avut 4 bare!
7
mai
23:43
FotoOlimpiu Moruţan a mers în cârje la stadion pentru a-şi susţine echipa la semifinala cu Beşiktaş! Mesajul superb al clubului
7
mai
23:32
Xavi a ales jucătorii care nu pot pleca de la Barcelona! Numele care nu pot fi transferate de nicio echipă din lume
7
mai
23:17
Un veteran de la Real Madrid, mesaj emoționant înainte de returul cu Bayern Munchen din Ligă: „Probabil va fi ultimul meci”
7
mai
23:16
Răspunsul primarului Buzăului la întrebarea dacă aşteaptă duelurile cu Gigi Becali: „Sper ca Gloria Buzău să devină «Steluţa» 2”
7
mai
22:49
Reacția premierului Marcel Ciolacu după ce Gloria Buzău a promovat în Liga 1! Mesaj după finalul partidei cu Unirea Slobozia
7
mai
22:21
Reacţia lui Ion Crăciunescu după ce Darius Olaru i-a strigat „Băi, prostule!” centralului meciului Universitatea Craiova – FCSB!
Vezi toate știrile
Citește și