Închide meniul

Adrian Mazilu a debutat la Vitesse. Olandezii sunt într-o situație dificilă. Ce s-a întâmplat la primul meci al românului

Alex Ioniță Publicat: 27 ianuarie 2024, 9:43

Reclamă
Adrian Mazilu a debutat la Vitesse. Olandezii sunt într-o situație dificilă. Ce s-a întâmplat la primul meci al românului

Adrian Mazilu a debutat la Vitesse

Adrian Mazilu, la primul meci pentru Vitesse / Profimedia

Adrian Mazilu a debutat la Vitesse. Jucătorul lansat în fotbal de Gică Hagi a jucat primele minute pentru clubul din Olanda, care se află pe ultimul loc în clasament.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Atacantul de 18 ani a fost cumpărat de cei de la Brighton în schimbul sumei de 3 milioane de euro. Totuși, pentru a prinde experiență, oficialii formației din Premier League au decis să îl împrumute, până la finalul acestui sezon, la „lanterna roșie” din Eredivise.

Adrian Mazilu a debutat la Vitesse. Cum s-a descurcat tânărul jucător

Fostul jucător de la Farul Constanța a debutat pentru noua sa echipă în cadrul partidei cu PEC Zwolle, din etapa cu numărul 19 a sezonului din Olanda. Acesta a fost introdus în minutul 86 al partidei, atunci când scorul era de 1-0 în favoarea formației adverse.

Repriza secundă a partidei a fost prelungită cu 8 minute, iar astfel Adrian Mazilu a prins, în total, 12 minute în teren. Totuși, acesta nu a reușit să își ajute echipa să egaleze, iar partida s-a încheiat cu victoria formației gazdă.

După acest rezultat, Vitesse a rămas pe ultimul loc în Eredivise, iar situația clubului este din ce în ce mai complicată. Cu un singur punct obținut în ultimele 4 partide, echipa românului se află la 7 puncte de locul 15, care garantează salvarea directă de la retrogradare. Poziția respectivă este ocupată de Heracles, cu 19 puncte.

Reclamă

Motivul pentru care Adrian Mazilu a fost cedat de Brighton, imediat după transferul în Premier League

Oficialul de la Farul a dezvăluit motivul pentru care Adrian Mazilu a fost cedat de Brighton, imediat după transferul în Premier League. Zoltan Iaşko a oferit un interviu pentru presa din Anglia şi a mărturisit că mijlocaşul de 18 ani avea nevoie de un pas „intermediar”, până să ajungă să joace la formaţia engleză.

„Există o mare diferență între Premier League și campionatul României. Mazilu e un tânăr jucător talentat, însă are nevoie de un pas intermediar. Trebuie să se imbunătățeasă din anumite puncte puncte de vedere, cum ar fi piciorul drept sau latura fizică. E tânăr, e născut în 2005, trebuie să îmbunătățească totul.

Mazilu e un jucător timid. Înțelege limba engleză, însă nu o vorbește bine. O poate învăța în două-trei luni. Are nevoie de timp pentru a se adapta și a străluci.

Reclamă 4 / 0/3

A intrat în academia noastră la vârsta de 6 ani și a jucat doar la clubul nostru, apoi a avut doi ani la prima echipă. Fanii știu că suntem un club care are multe tinere talente, iar acesta este obiectivul nostru, să le vindem. Alexi Pitu era titular, însă l-am vândut la Bordeaux, l-am înlocuit cu Mazilu și am câștigat campionatul. Aceasta este filosofia noastră. Dacă vindem jucători, putem să îi înlocuim.

Poziția cea mai bună a lui Mazilu este de extremă. În echipa noastră juca în partea dreaptă, într-un sistem 4-3-3. Ar putea juca și într-un sistem cu doi atacanți”, a declarat Zoltan Iaşko, într-un interviu pentru The Athletic.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 LIVE VIDEOUngaria – România se dispută ACUM, în AntenaPLAY. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1 12:27 LIVE VIDEOCremonese – Pisa, ACUM, şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” Vezi toate știrile
Citește și