Închide meniul

Adrian Mazilu a retrogradat cu Vitesse! Bornă negativă pentru puștiul vândut de Gică Hagi cu 3 milioane de euro

Alex Ioniță Publicat: 20 aprilie 2024, 17:19

Reclamă
Adrian Mazilu a retrogradat cu Vitesse! Bornă negativă pentru puștiul vândut de Gică Hagi cu 3 milioane de euro

Adrian Mazilu a retrogradat cu Vitesse!

Adrian Mazilu / Profimedia

Adrian Mazilu a retrogradat cu Vitesse! Tânărul a atins o bornă negativă, după ce în sezonul trecut câștiga titlul alături de Farul Constanța.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După un sezon de vis în tricoul actualei campioane a României, Gică Hagi l-a vândut pe Mazilu cu 3 milioane de euro, la Brighton, în Premier League. Oficialii „pescărușilor” au decis să îl împrumute totuși la Vitesse, în Olanda.

Adrian Mazilu a retrogradat cu Vitesse!

Vitesse a dus o luptă crâncenă pentru salvarea de la retrogradare, însă o decizie a dus clubul direct în Liga a 2-a.

Formația lui Adrian Mazilu a primit o penalizare de 18 puncte, din cauza incălcării cerințelor de licență.

După această penalizare, Vitesse are -1 punct, după 30 de meciuri jucate și nu mai are nicio șansă de salvare.

Reclamă

Clubul a decis să nu conteste decizia Federației din Olanda și va juca astfel în eșalonul secund, din sezonul viitor.

,,Este o zi neagră pentru noi, dar asta este realitatea dură. O astfel de sancţiune a fost inevitabilă, dar suntem extrem de mulţumiţi de oportunitatea oferită de a ne putea păstra licenţa actuală şi să revenim la cel mai înalt nivel în celălalt sezon. Dacă atacam decizia cu apel nu am fi câştigat nimic”, a spus Edwin Reijntjes, unul dintre oficialii formației.

Clubul a decis să nu conteste decizia Federației din Olanda.

Reclamă 4 / 0/3

Echipa la care este împrumutat Adrian Mazilu a fost o prezență constantă în cupele europene, în ultimii ani, și a jucat, consecutiv, timp de 35 de ani în Eredivise.

Pentru Vitesse, Adrian Mazilu a adunat 21 de minute în Ligă și o repriză în Cupa Olandei, fără să reușească vreun gol sau o pasă decisivă.

Motivul pentru care Adrian Mazilu a fost cedat de Brighton, după transferul în Premier League

„Există o mare diferență între Premier League și campionatul României. Mazilu e un tânăr jucător talentat, însă are nevoie de un pas intermediar. Trebuie să se imbunătățeasă din anumite puncte puncte de vedere, cum ar fi piciorul drept sau latura fizică. E tânăr, e născut în 2005, trebuie să îmbunătățească totul.

Mazilu e un jucător timid. Înțelege limba engleză, însă nu o vorbește bine. O poate învăța în două-trei luni. Are nevoie de timp pentru a se adapta și a străluci.

A intrat în academia noastră la vârsta de 6 ani și a jucat doar la clubul nostru, apoi a avut doi ani la prima echipă. Fanii știu că suntem un club care are multe tinere talente, iar acesta este obiectivul nostru, să le vindem. Alexi Pitu era titular, însă l-am vândut la Bordeaux, l-am înlocuit cu Mazilu și am câștigat campionatul. Aceasta este filosofia noastră. Dacă vindem jucători, putem să îi înlocuim.

Poziția cea mai bună a lui Mazilu este de extremă. În echipa noastră juca în partea dreaptă, într-un sistem 4-3-3. Ar putea juca și într-un sistem cu doi atacanți”, a declarat Zoltan Iaşko, într-un interviu pentru The Athletic.

Reclamă
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:03 LIVE TEXTFarul – Sepsi 0-1. Safranko a dat lovitura încă din minutul 2! Apărarea lui Gică Hagi, făcută praf 19:49 „E o problemă! Sunt trist!” Daniel Pancu, verdict despre situația de la Rapid! Ce a spus despre comunicatul lui Dan Șucu 19:35 Andrey Rublev este primul finalist al turneului de la Madrid! L-a învins pe Taylor Fritz după doar 72 de minute 19:12 „Rapidismul ăsta..” Daniel Niculae, replică ironică după comunicatul lui Dan Șucu! Ce a postat pe rețelele de socializare 19:00 LIVE VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami. Sesiunea de antrenament e ACUM în AntenaPLAY. Probleme pentru Leclerc 18:53 Ioan Ovidiu Sabău, iureş la conferinţa de presă: „S-a luat legătura cu Şumudică! Ăsta-i adevărul!” 18:42 Thomas Tuchel poate rămâne la Bayern Munchen! Un nou „caz Xavi” în fotbalul mondial. Anunțul făcut de antrenorul bavarezilor 18:23 Ora la care joacă Bernadette Szocs cu Natalia Bajor, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024. Programul complet al româncelor 18:22 „A fost atât de stupid..” Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoțienii au făcut anunțul momentului despre „Prinț” 18:03 VIDEOEduard Ionescu și Ioana Sîngeorzan au ratat calificarea pe tabloul principal de la Saudi Smash! Meciurile au fost în AntenaPLAY Vezi toate știrile
Citește și