Închide meniul

Alexandru Mățan este campion în MLS! Jucătorul crescut de Gică Hagi trăiește „visul american”

Alex Ioniță Publicat: 10 decembrie 2023, 8:38

Reclamă
Alexandru Mățan este campion în MLS! Jucătorul crescut de Gică Hagi trăiește visul american”

Alexandru Mățan este campion în MLS

Alexandru Mățan / Profimedia

Alexandru Mățan este campion în MLS. Formația la care este legitimat românul, Columbus Crew, a câștigat al 3-lea titlu de campioană din istorie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa din statul american Ohio s-a impus în marea finală a campionatului în fața celor de la Los Angeles FC, echipă la care sunt legitimați fotbaliști importanți, precum Carlos Vela sau Giorgio Chiellini.

Alexandru Mățan este campion în MLS! Columbus Crew – LA FC 2-1

Marea finală a play-off-ului din Major League Soccer a început excelent pentru echipa lui Alexandru Mățan. În minutul 33 al partidei, Cucho a deschis scorul după ce a transformat o lovitură de la 11 metri.

Mai apoi, colegii românului au lovit din nou în minutul 37. Yaw Yeboah a primit o pasă excelentă de la Meineche și a trimis, fără probleme, mingea în poarta apărată de Crepeau.

În a 2-a repriză s-a mai marcat un singur gol, de această dată înscris de cei de la Los Angeles FC. Mai exact, Bouanga a redus din diferență în minutul 74. Totuși, adversarii lui Alexandru Mățan nu au reușit să mai înscrie până la finalul meciului, iar astfel Columbus Crew a câștigat un nou titlu în MLS.

Reclamă

Alexandru Mățan a fost integralist în această partidă și a primit nota de 6,7 pentru prestația din acest meci, potrivit specialiștilor de la sofascore.ro.

Mățan a ajuns în MLS în anul 2021, în schimbul sumei de 1,5 milioane de euro, de la Farul Constanța. Americanii l-au împrumutat la Rapid în sezonul trecut. După această experiență, Mățan a revenit cu forțe proaspete în Statele Unite și s-a impus rapid în primul 11 al echipei sale.

Reclamă 4 / 0/3

În acest sezon, românul a fost titular incontestabil pentru formația din MLS. Acesta a jucat în 40 de meciuri, a înscris de 3 ori și a oferit 11 pase decisive.

Jucătorul de 24 de ani este cotat, în momentul de față, la suma de 2 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. A fost format la Academia Hagi și lansat în fotbalul mare tot de echipa „Regelui”. Pe lângă împrumutul la Rapid, în perioada în care era legitimat la Farul (pe atunci Viitorul) a mai fost împrumutat și la FC Voluntari.

Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur, dar nu a prins echipa sezonului din MLS

Oficialii de la conducerea Major League Soccer au postat lista completă a jucătorilor care au fost incluși în echipa sezonului din MLS. Marele absent este Lionel Messi, care este legitimat la Inter Miami, din această vară.

Totuși, este de notat faptul că starul argentinian nu s-a aflat la Inter Miami de la startul sezonului, iar echipa lui David Beckham nu s-a calificat în play-off-ul ligii.

Iată lista jucătorilor care au prins echipa sezonului din MLS:

Roman Burki (St. Louis City) – Walker Zimmerman (Nashville SC), Tim Parker (St. Louis City SC), Matt Miazga (FC Cincinnati) – Hany Mukhtar (Nashville SC), Hector Herrera (Huston Dynamo FC), Thiago Almada (Atlanta United), Luciano Acosta (FC Cincinnati) – Chucho (Columbus Crew), Giorgos Giakoumakis (Atlanta United) și Denis Bouanga (Los Angeles Football Club).

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:37 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu – Amir Hossein Hodaei e acum LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
Vezi toate știrile
Citește și