Închide meniul

"Am refuzat să semnez cu Giants, era prea plictisitor! Tata a plâns două zile. M-am tras spre fotbal!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 12 martie 2021, 9:46

"Am refuzat să semnez cu Giants, era prea plictisitor! Tata a plâns două zile. M-am tras spre fotbal!”

Profimediaimages

Josua Mejias este vicecampion mondial Under-20 cu naționala din Venezuela

În Venezuela, unde baseball-ul este sport național, unii și-ar fi dat și viața doar ca să poată prinde această oportunitate. El, nu! ”Spioni” din marile ligi americane îl urmăreau zilnic, pas cu pas. Înt-o dimineață, pe când avea numai 16 ani, Josua Mejias a primit oferta de a semna cu faimoasa echipă San Francisc Giants. ”Ceva nu a funcționat, însă. Am fost pe punctul de a semna cu Giants, dar mi s-a părut foarte plictisitor. Fotbalul era mult mai interesant”, declară, azi, Josua Mejias.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Așa că a luat decizia de a se prezenta la o selecție a trupei de fotbal Carabobo, în Valencia, Venezuela, al treilea oraș ca mărime al țării. ”M-am dus cu colegii de la liceu. Când am ajuns acolo, erau cam 300 de copilași. Eu încă jucam baseball, dar am fost ales în primii 25. Atunci am luat decizia de a schimba sportul! M-am tras spre fotbal!”

Tatălui i-a căzut cerul în cap. ”A plâns două zile când a auzit! Jucasem baseball toată viața mea, n-o făceam rău ca a treia bază, el mă susținea. Nimeni din familie nu se aștepta la decizia asta. mai ales că eram la un pas de a semna cu cei din San Francisco”. Mulți i-au spus că e nebun, că așa ceva nu se refuză, că-ți trebuie ceva pentru a lua o astfel de decizie. ”Dar fericirea mea era în joc. Am făcut-o pentru mine! Voiam să evoluez la Carabobo, eram fanatic după această echipă”, spune Mejias. 

”Pentru că alergam mult și eram rapid, mi-au spus să joc atacant. Doar că nu marcam multe goluri și, la națională, m-au trecut fundaș dreapta. Eram junior când devenisem titular la prima echipă, cu Jony Ferrerira tehnician”. Apoi a devenit vicecampion mondial Under-20 cu naționala Venezuelei. A trecut Atlanticul, a semnat cu Leganes, în Spania. ”Tatălui i s-a schimbat fața”, glumește el. ”Toată familia era bucuroasă, vis devenit realitate, pentru că în Venezuela toți dorim să venim în Europa”. Din păcate, n-a fost ce și-a dorit. Leganes l-a împrumutat peste tot. A ajuns să se antreneze chiar și cu băieții lui Simeone, dar nu putea juca, fiind extracomunitar. În șapte ani i-a refuzat pe cei de la San Francisco Giants și a trecut în Spania. Actualmente e fundaș central la Malaga, în Segunda Division, pe locul 10, cu 37 de puncte din 28 de etape. 

Reclamă
Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:44 LIVE TEXTFarul Constanța – CFR Cluj 2-0. Louis Munteanu şi Ionuţ Cojocaru au făcut praf apărarea ardelenilor! 21:30 Palermo – Parma este acum LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! 21:06 Dorit de FCSB şi Rapid, Louis Munteanu a deschis scorul în meciul Farul – CFR Cluj! Execuţie superbă a atacantului lui Gică Hagi 19:52 Hermannstadt – FC Botoşani 1-1. Sibienii au egalat în prelungirile partidei, în 10 oameni! Cum arată acum clasamentul în play-out 19:29 EXCLUSIVUTA a primit interdicţie la transferuri! Lovitură dură pentru echipa lui Mircea Rednic, care ţinteşte prezenţa în cupele europene 19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” 19:08 Întrebat dacă ia în calcul să revină ca selecţioner la naţionala României, Mircea Lucescu a dat un răspuns din numai trei cuvinte 18:47 Mihai Pintilii, sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl vede titular la EURO 2024: „Are o calitate incredibilă!” 18:01 VideoMircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu Vezi toate știrile
Citește și