Închide meniul

Anglia a anunţat noul selecţioner, după ce Southgate a plecat. Decizie total neaşteptată: „Este o onoare pentru mine”

Publicat: 9 august 2024, 19:10

Reclamă
Anglia a anunţat noul selecţioner, după ce Southgate a plecat. Decizie total neaşteptată: „Este o onoare pentru mine

Anglia a anunţat noul selecţioner, după ce Southgate a plecat. Decizie total neaşteptată

Profimedia

Anglia a anunţat noul selecţioner, după ce Southgate a plecat. Lee Carsley va prelua ca interimar postul de selecţioner al naţionalei de fotbal Angliei, vicecampioana europeană, în locul lui Gareth Southgate, care a demisionat după înfrângerea Three Lions în finala EURO 2024 din Germania în faţa Spaniei, a anunţat Federaţia engleză de fotbal, scrie AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Carsley este responsabil în special de pregătirea pentru meciurile din Liga Naţiunilor împotriva Irlandei şi Finlandei de luna viitoare.

Anglia a anunţat noul selecţioner, după ce Southgate a plecat

Federaţia engleză precizează într-un comunicat de presă că perioada sa de interimat ar putea fi prelungită dacă procesul de selectare a succesorului lui Southgate durează mai mult decât era preconizat.

În vârstă de 50 de ani, după ce a pregătit mai multe cluburi engleze, inclusiv Sheffield United şi Manchester City, Carsley a ocupat banca tehnică a reprezentativei Under 21 a Angliei timp de doi ani, selecţionata câştigând anul trecut titlul de campioană europeană la categoria sa de vârstă, primul din 1984.

Fost internaţional irlandez (40 de selecţii), Carsley a făcut parte din staff-ul extins al primei reprezentative a Angliei la EURO 2021 şi 2024 şi la Cupa Mondială din Qatar din 2022.

Reclamă
Reclamă 4

Este o onoare pentru mine să fiu promovat în calitate de selecţioner interimar. Cunosc foarte bine jucătorii şi ciclul fotbalului internaţional, mă bucur că pot pregăti Anglia în perioada în care FA este în căutarea unui selecţioner cu normă întreagă„, a spus acesta, conform agerpres.ro.

Gareth Southgate a demisionat de la cârma Angliei la mai puţin de 48 de ore de la eşecul cu Spania, din finala EURO 2024.

Primul meci al Angliei va avea loc pe 7 septembrie, contra Irlandei, în Liga Naţiunilor. Conform caselor de pariuri, Eddie Howe (Newcastle), Graham Potter, fost la Brighton şi Chelsea, Ange Postecoglu (Tottenham), Juergen Klopp (ex-Liverpool) sunt printre cei mai bine cotaţi la înlocuirea lui Southgate. Totuşi, recent, Eddie Howe a spus că vrea să continue la Newcastle, în timp ce Graham Potter, care a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Beckett din Leeeds, nu a vrut să vorbească despre acest subiect, dar a lăudat munca lui Southgate.

Reclamă

Postecoglu, fostul selecţioner al Australiei, s-a distanţat de asemenea şi a spus că nu se gândeşte decât să aibă succes cu Spurs.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:49

„Putea să facă o excepție!” Cristi Manea a ratat EURO 2024 și l-a atacat pe Edi Iordănescu. Mesaj dur pentru fostul selecționer

18:30

Suma uriaşă pe care Dan Şucu ar trebuie să i-o plătească lui Neil Lennon dacă îl dă afară de la Rapid: „E un rechin!”

18:13

Ce notă a primit Horațiu Moldovan, după ce a fost titular în Atletico – Juventus 2-0. Românul i-a impresionat pe specialiști

17:57

Andrea Compagno a reușit o „dublă” în China! Fostul atacant de la FCSB are cifre de senzație la Tianjin Tiger

17:41

Americanii atacă la TAS medalia de bronz câştigată de Ana Maria Bărbosu: „A doua eroare a fost în timpul procesului”

17:29

Pentru câte milioane de euro poate pleca Ionuț Radu de la Inter! Anunțul făcut de italieni

1 VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY 2 Team Romania la Jocurile Olimpice – ziua 15 | Cătălina Axente, învinsă la lupte libere! Incze, eșec în recalificări 3 Gloria Buzău – Rapid 1-1. Neil Lennon, fără victorie pe banca rapidiştilor. Criză uriaşă în Giuleşti. Budescu, gol din penalty 4 Gigi Becali i-a găsit rapid înlocuitor lui Alexandru Musi: „Gata!”. Decizia luată de patronul FCSB 5 NEWS ALERTTAS a dat decizia! Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz. Anunţul făcut de Federaţia Română de Gimnastică 6 Ce notă a primit Florinel Coman după debutul oficial la Al-Gharafa! „Mbappe de România”, peste Joselu
Citește și