Închide meniul

Antrenorul lui Bordeaux, cucerit de Alexi Pitu de la primul meci: „E magnific! Poți vedea din start că simte fotbalul!”

Cosmin Olteanu Publicat: 29 ianuarie 2023, 8:22

Antrenorul lui Bordeaux, cucerit de Alexi Pitu de la primul meci: E magnific! Poți vedea din start că simte fotbalul!”

Antrenorul lui Bordeaux, cucerit de Alexi Pitu de la primul meci

Alexi Pitu / Twitter Bordeaux

  • Antrenorul lui Bordeaux, cucerit de Alexi Pitu de la primul meci

David Guion, antrenorul lui Bordeaux, s-a declarat cucerit de Alexi Pitu de la primul meci bifat pentru formația din Franța.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alexi Pitu a fost introdus, în teren, în minutul 72 al partidei Dijon – Bordeaux, 0-3, care a contat pentru etapa a 20-a din Ligue 2.

Antrenorul lui Bordeaux, cucerit de Alexi Pitu de la primul meci

David Guion susține că a fost plăcut surpins de Alexi Pitu în minutele bifate în partida cu Dijon. Acesta l-a numit „magnific” pe tânărul fotbalist român.

Reclamă

„Copilul a ajuns la mijlocul săptămânii, e plin de prospețime, poți vedea din start că simte fotbalul, îl miroase. Balonul acela pe care îl pune în spatele celor doi din apărare, e magnific, el este. 

Trebuie ca și el să descopere Ligue 2, e multă densitate fizică… însă vedem că este un jucător care simte fotbalul”, a declarat David Guion conform maligue2.fr.

Reclamă

Alexi Pitu a fost transferat de Bordeaux, zilele trecute, de la Farul Constanța, pentru două milioane de euro.

Viorel Moldovan, semnal de alarmă pentru Alexi Pitu

Viorel Moldovan, fostul internațional român, îi atrage atenția lui Alexi Pitu la faptul că nu îi va fi ușor să evolueze la Bordeaux, chiar dacă echipa se află în eșalonul secund.

„Nu îi va fi uşor. Impactul va fi destul de profund pentru el, chiar dacă e Ligue 2. E mult mai complicat decat Ligue 1. Se joacă fotbal mai puţin. Se bazează pe forţă. El are un deficit, nu are forţă.

Reclamă 4 / 0/3

Are alte calităţi care pot să compenseze: abilitate tehnică, viteză de gândire. Cred că gândeşte destul de repede, compensează prin faptul că nu are aceste lucruri, iar acolo va fi nevoit să gândească mult mai rapid.

Am văzut şi la Ilie (n.r. Rareș Ilie, de la Nice). A fost forţat de Favre la început şi a ieşit din circuit. A avut concurenţă. A trecut şi Bordeaux prin multe. A fost retrogradată, dar Federaţia Franceză de Fotbal a intervenit şi a evitat să retrogradeze în divizia naţională (n.r. liga a treia franceză).

A fost bine pentru că au mai degresat masa salarială şi au pus accent pe academie şi jucători tineri. În campionat funcţionează foarte bine. Sunt pe locul 2.

Rămâne de văzut cum se va integra. Nu-i va fi uşor, va fi complicat. Va trebui să fie atent la toate aspectele pe care antrenorul i le cere. Au mai fost exemple în care jucătorii români au mers şi nu s-au integrat”, a declarat Viorel Moldovan, pentru orangesport.ro.

  • 2 este locul ocupat de Bordeaux în Ligue 2

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi Vezi toate știrile
Pe același subiect
Viorel Moldovan a sesizat o „mare problemă” la echipa națională
Echipa naţională • 24 mart., 11:32
Viorel Moldovan a sesizat o „mare problemă” la echipa națională: „Când văd câte prostii face copilul ăsta…”
Viorel Moldovan a avut un mesaj direct pentru patronii echipelor din România. Ce le-a cerut fostul atacant al naţionalei
Fotbal intern • 21 mart., 18:46
Viorel Moldovan, mesaj direct pentru patronii echipelor din România: „Trebuie să înţeleagă asta!”
Viorel Moldovan a spus de ce Ianis Hagi a fost convocat la națională, chiar dacă nu joacă la Alaves
Echipa naţională • 16 mart., 18:37
Viorel Moldovan a spus de ce Ianis Hagi a fost convocat la națională, chiar dacă nu joacă la Alaves: „De asta îl convoacă!”
Viorel Moldovan şi Florin Răducioiu, atacuri nemiloase după FCSB - Petrolul
Liga 1 • 4 mart., 8:20
Viorel Moldovan şi Florin Răducioiu, atacuri după FCSB – Petrolul: „Penibil! Dacă îi ia mai tare, plâng” / Să cerșești aşa…”
Viorel Moldovan nu crede că Rapid mai poate lupta la titlu cu FCSB
Liga 1 • 25 feb., 11:24
Viorel Moldovan nu crede că Rapid mai poate lupta la titlu cu FCSB: „Cam greu să emită pretenții”