Închide meniul
VIDEO

Antwerp a câștigat titlul în Belgia, după un final de sezon uluitor. După minutul 88, trei echipe au fost, pe rând, campioane

Dan Roșu Publicat: 4 iunie 2023, 21:54

Antwerp a câștigat titlul în Belgia, după un final de sezon uluitor. După minutul 88, trei echipe au fost, pe rând, campioane

Antwerp a câștigat titlul în Belgia, după un final de sezon uluitor

Antwerp a câștigat titlul în Belgia / Profimedia Images

  • Antwerp, Genk și Royale Union au luptat pentru titlul din Belgia
  • Antwerp a câștigat primul titlu după 66 de ani

Antwerp a câștigat titlul în Belgia, după unul dintre cele mai nebune finaluri de sezon din istorie. Play-off-ul din Belgia a programat două partide, Genk – Antwerp 2-2 și Royale Union – Club Brugge 1-3.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de ultima etapă, Antwerp era prima, la egalitate de puncte cu Rolaye Union și cu un punct peste Genk. În minutul 88, Rolaye Union conducea cu 1-0, iar Genk avea 2-1 cu Antwerp.

Antwerp a câștigat titlul în Belgia, după un final de sezon uluitor

La aceste scoruri, Rolaye Union ar fi câștigat cel de-al 12-lea titlu de campioană a Belgiei, după cele obținute cu aproape un secol în urmă. A venit însă golul egalizator al lui Brugge, scor la care Genk era campioană, chiar dacă se afla pe 3 înainte de ultima rundă.

Reclamă

A venit însă minutul 90+4 al partidei de la Genk, atunci când Toby Alderweireld a prins o torpilă de senzație și a egalat la 2-2, iar titlul a ajuns în cele din urmă la Antwerp, ținând cont că Brugge a mai marcat de două ori pe terenul lui Rolaye Union, în minutele 90+3 și 90+11.

Reclamă

Intră aici pentru a vedea golul care a decis titlul în Belgia!

Fostul jucător al lui Tottenham a adus astfel cel de-al cincilea titlu din istoria clubului și primul după 66 de ani de așteptare.

Interesant este că Antwerp a început play-off-ul pe locul 3, cu 36 de puncte, după Genk și Royale Union, care au avut câte 38 de puncte. Cel mai rău a fost pentru Royale Union, care, terminând pe trei, a ratat șansa de a juca în Liga Campionilor, acolo unde vor ajunge celelalte două.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile
Pe același subiect
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa "tricolorilor"
Echipa naţională • 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Ucraina i-a convins pe bookmakeri! România nu este favorită să treacă de grupe, la EURO 2024
EURO 2024 • 27 mart., 8:06
Ucraina i-a convins pe bookmakeri! România nu este favorită să treacă de grupe, la EURO 2024. Cum arată cotele
Ghinion teribil pentru Thibaut Courtois! Ratează restul sezonului după ce a suferit o nouă accidentare
Fotbal extern • 19 mart., 19:16
Ghinion teribil pentru Thibaut Courtois! Ratează restul sezonului după ce a suferit o nouă accidentare
Decizie istorică în fotbal! Un meci se va rejuca, după o decizie greşită a VAR-ului
Fotbal • 27 ian., 10:23
Decizie istorică în fotbal! Un meci se va rejuca, după o decizie greşită a VAR-ului
Anderlecht - Genk
Fotbal extern • 24 dec., 20:16
Scandal uriaş în Belgia! S-a cerut rejucarea derby-ului: „Este singura decizie corectă”