Închide meniul

Apelul preşedintelui UEFA, după incidentele grave de la Atena: „Acesta este ‘cancerul’ fotbalului! Să spunem ‘stop’!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 16 august 2023, 15:20

Apelul preşedintelui UEFA, după incidentele grave de la Atena: „Acesta este cancerul fotbalului! Să spunem stop!

Apelul preşedintelui UEFA, Aleksandr Ceferin, după incidentele grave de la Atena

Profimedia

Apelul preşedintelui UEFA, după incidentele grave de la Atena. Alexander Ceferin a cerut miercuri Europei să ajute la eliminarea huliganismului, pe care l-a numit „cancerul fotbalului„, la câteva zile după ce un bărbat a fost ucis în violenţe dinaintea unui meci dintre AEK Atena şi Dinamo Zagreb, în Grecia, relatează Reuters.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După o întâlnire cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis la Atena, Aleksandr Ceferin a declarat că problema este la nivel european şi că este nevoie de cooperare pentru a evita repetarea unor astfel de incidente.

Apelul preşedintelui UEFA, după incidentele grave de la Atena

Acesta este cancerul fotbalului, iar aceia nu sunt fani ai fotbalului„, a spus Ceferin. „Am ajuns într-o poziţie în care trebuie să spunem ‘stop’… trebuie să oprim acest lucru. Violenţa şi huliganismul nu sunt doar o problemă a Greciei„, a menţionat el, adăugând că ţările europene, instituţiile şi mass-media trebuie să colaboreze pentru a contribui la eliminarea violenţei din fotbal.

Peste 100 de persoane, majoritatea cetăţeni croaţi, au fost acuzate de infracţiuni şi reţinute în aşteptarea procesului în urma violenţelor care au dus la înjunghierea mortală a lui Michalis Katsouris, un fan al AEK, în vârstă de 29 de ani, la Atena, au anunţat autorităţile elene. Arestările înainte de proces au dus la tensiuni între Grecia şi Croaţia la nivel politic.

Diplomaţii greci au declarat că ministrul de Externe al ţării, George Gerapetritis, l-a asigurat pe omologul său croat că drepturile celor reţinuţi vor fi pe deplin respectate.

Reclamă
Grecia a făcut eforturi repetate pentru a reforma fotbalul, care a fost afectat de violenţă pe teren şi în afara lui. Anul trecut, un fan de 19 ani a fost bătut şi înjunghiat mortal în faţa stadionului echipei Aris Salonic.

Mitsotakis a declarat că Grecia analizează o înăsprire suplimentară a regulilor pentru a contribui la eliminarea violenţei de la evenimentele sportive.

Partida AEK Atena – Dinamo Zagreb a fost amânată, după ce un suporter grec a fost ucis

Partida AEK Atena – Dinamo Zagreb a fost amânată, după ce un suporter grec a fost ucis. Cele două echipe ar fi trebuit să se întâlnească în această seară în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, la Atena. În urma acestor incidente, UEFA a decis amânarea partidei.

Un fan de 29 de ani al celor de la AEK Atena a fost înjunghiat mortal noaptea trecută. În această dimineaţă, fanii formaţiei din Atena au adus flori şi au aprins lumânări în locul în care fanul şi-a pierdut viaţa.

Reclamă 4 / 0/3

În total, opt persoane au fost rănite, printre care şi un tânăr de 17 ani. Trei greci şi cinci croaţi au fost internaţi în spital, iar poliţia elenă a făcut 96 de arestări, potrivit protothema.gr. Fanii croaţilor nici nu ar fi trebuit să asiste la partida de la Atena. Ultraşii celor două echipe s-au luat la bătaie pe străzile din Atena, în apropierea stadionului „Agia Sophia”.

În această dimineaţă, UEFA a decis amânarea partidei la o dată ulterioară, potrivit comunicatului oficial emis de formaţia din Croaţia.

Formaţia din Atena acuză fanii echipei din Zagreb, dar şi autorităţile din Grecia. Peste 150 de fani croaţi au făcut deplasarea la Atena, în ciuda interdicţiei primite de Dinamo Zagreb în ceea ce priveşte suporterii la meciurile din deplasare.

Acum rămâne de văzut cum suporterii croaţi au ajuns la Atena, fără ca autorităţile să prevină aceste incidente. Potrivit presei din Grecia, alături de suporterii lui Dinamo Zagreb au fost şi mai mulţi fani ai celor de la Panathinaikos, cu care sunt înfrăţiţi.

În acest moment nu se ştie când se va reprograma partida, în condiţiile în care returul ar trebui să aibă loc săptămâna viitoare.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:10 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! Vezi toate știrile
Citește și