Închide meniul

Basarab Panduru nu vede cu ochi buni transferul lui Alexi Pitu la Bordeaux: „Acolo se bagă materiale, nu știu cum ai putea să faci față!”

Cosmin Cioboată Publicat: 25 ianuarie 2023, 21:38

Reclamă
Basarab Panduru nu vede cu ochi buni transferul lui Alexi Pitu la Bordeaux: „Acolo se bagă materiale, nu știu cum ai putea să faci față!

Alexi Pitu a fost vândut de Farul la Bordeaux

Alexi Pitu a fost vândut de Farul la Bordeaux / Captură Orangesport

Basarab Panduru nu vede cu ochi buni transferul lui Alexi Pitu la Bordeaux. Fostul internațional român spune că liga a 2-a din Franța este puternică și se bazează mult pe forța fizică, iar din acest motiv consideră că jucătorul vândut de Gică Hagi va avea viață grea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Farul l-a vândut pe Alexi Pitu la Bordeaux, ocupanta locului 2 din Ligue 2, în schimbul sumei de două milioane de euro.

Basarab Panduru nu vede cu ochi buni transferul lui Alexi Pitu la Bordeaux

Basarab Panduru a analizat transferul lui Pitu în Franța și a ajuns la concluzia că tânărul mijlocaș va avea o misiune dificilă în duelurile cu fundașii adverși.

Panduru a amintit și de transferul lui Rareș Ilie în Ligue 1, la Nice. Fostul mijlocaș al Rapidului a ieșit repede din calculele francezilor, iar în ultima vreme s-a discutat inclusiv despre posibilitatea să fie împrumutat.

„A fost surprins de sumă, de 2 milioane. Mi se pare că sunt bani mulţi – 2 miliaone pentru Pitu. Liga 2 sună aşa cam că acolo îţi e locul. Dar Franţa nu ştiu dacă este locul potrivit pentru un jucător din România. În Liga 2 din Franţa sunt doar jucători de 2 metri, se bagă materiale, mai puţin fotbal şi nu văd cum ai putea să faci faţă.

Reclamă

Dar cum nu am crezut că Rares Ilie poate să facă… Ilie nu are viteză, face nişte lucruri, găseşte nişte goluri, face lucruri din tehnică, dar acolo dacă n-ai viteză…

Pitu are niste calitati, e foarte tânăr, a început anul ăsta să marcheze, să vedem cum se descurcă. S-a dus să aibă de unde să se întoarcă? Nu ştiu, vom vedea”, a spus Basarab Panduru, pentru orangesport.ro.

Ce i-a spus Gică Hagi lui Alexi Pitu după transferul la Bordeaux

Ce i-a spus Gică Hagi lui Alexi Pitu după transferul la Bordeaux a fost dezvăluit chiar de jucătorul de 20 de ani, pe aeroport, înaintea plecării în Franța.

Reclamă 4 / 0/3

Pitu îi aduce Farului două milioane de euro, iar puștiul a semnat cu Bordeaux pe patru ani și jumătate. Asta după ce convinsese în Liga 1, cu cele 5 goluri și 5 assist-uri oferite în acest sezon.

”Sunt foarte fericit pentru acest transfer. Fac vizita medicală, apoi vom vedea. Am vorbit cu Mister după meciul cu CFR. Nu mă așteptam, a fost ceva din scurt. Nu a fost un target.

E un pas important, un campionat bun, o echipă de tradiție, sunt pregătit. Sunt pregătit pentru ce va urma. Mi-am luat rămas bun de la colegi. Nu știu franceză, știu engleză, dar învăț și franceză.

(n.r. Gică Hagi) Mi-a zis să am încredere în mine. Nu vreau să mă compar cu alți jucători. Sper să am evoluții cât mai bune, asta e important. Sunt optimist, cred în calitățile mele, cred că pot să mă impun acolo. Colegii mei au fost foarte fericiți.

Nu este un stres, am încredere în mine, am calități. Trebuie să joc la echipa de club, apoi mă gândesc și la națională”, a spus Alexi Pitu.

Prima reacţie a lui Gică Popescu, după transferul lui Alexi Pitu la Bordeaux

Preşedintele celor de la Farul Constanţa a spus e de părere că Alexi Pitu se poate impune în Franţa.

Gică Popescu nu crede că Farul va resimţi plecarea lui Pitu, având în vedere că acesta a fost unul dintre cei mai buni jucători din acest sezon. Popescu a mai dezvăluit că Pitu va semna un contract valabil pe 4 ani şi jumătate.

Reclamă

Până nu va face vizita medicală, nu se va putea semna contractul între cluburi şi nici el nu va putea semna contractul cu noul club. Va urma o deplasare în Franţa, va face vizita medicală, probabil că 2 zile, după care, dacă totul va fi bine, va semna contractul.

E un pas înainte pentru jucător, voi ştiţi optica noastră când ne gândim la ambele situaţii, la avantajul pe care îl poate avea clubul cât şi jucătorul. Liga franceză este una dintre cele mai importante din Europa, chiar dacă nu-i o echipă din prima ligă, este o echipă de tradiţie. Alexi are capacitatea să facă faţă la un campionat riguros cum este cel francez.

La modalitatea de antrenament cu care e Alexi obişnuit, la noi la club sunt convins că poate face faţă cu brio. O echipă nu stă în niciun jucător, oricum s-ar numi el, cred că pe 4 ani şi jumătate va semna. 

În ultimele 6 luni de zile, eu am avut foarte multe discuţii cu diverse cluburi de afară, dar iată că s-a concretizat cea din Franţa”, a spus Gică Popescu la orangesport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și