Închide meniul

Bayern Munchen – Villarreal 1-1 | Unai Emery scrie istorie pe banca ibericilor: „E un sentiment unic!”. Antrenorul „Submarinului Galben” visează la trofeul UEFA Champions League, după ce a eliminat Bayern: „Să ne asigurăm că nu ne oprim aici!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 13 aprilie 2022, 9:07

Bayern Munchen – Villarreal 1-1 | Unai Emery scrie istorie pe banca ibericilor: „E un sentiment unic!. Antrenorul „Submarinului Galben visează la trofeul UEFA Champions League, după ce a eliminat Bayern: „Să ne asigurăm că nu ne oprim aici!

Bayern Munchen - Villarreal 1-1 | Unai Emery scrie istorie pe banca ibericilor

Profimedia

Unai Emery trăiește un vis pe banca lui Villarreal. Spaniolii au eliminat gigantul Bayern Munchen și s-au calificat în semifinalele UEFA Champions League, cu 2-1 la general. La finalul meciului retur din Germania, scor 1-1, Emery a avut un discurs impresionant, în care a anunțat că echipa sa va încerca să meargă până la capăt.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Unai Emery a dus-o pe Villarreal în semifinalele UEFA Champions League, după un parcurs fabulos. Ibericii au eliminat Juventus, în optimi, și Bayern Munchen, în sferturi, și visează la prestigiosul trofeu.

Bayern Munchen – Villarreal 1-1 | Unai Emery scrie istorie pe banca ibericilor

Samuel Chukwueze a marcat golul calificării pentru iberici în minutul 88 pe terenul lui Bayern. Emery spune că echipa sa va încerca să continue povestea minunată din acest sezon european și abia așteaptă duelul din semifinale, cu Liverpool sau Benfica.

„Să ne bucurăm de semifinale. Nu am ajuns aici pentru cât suntem de drăguți sau pentru a-i lăsa pe alții să spună că suntem un oraș frumos și mic, ci pentru că am muncit pentru acest rezultat!

Când am primit gol a fost un moment critic, pentru că atunci când Bayern marchează, o face de două sau trei ori. A fi umil înseamnă să știi să recunoști atât momentele bune, cât și pe cele rele. În cele bune trebuie să rămâi stabil, iar în cele rele trebuie să recunoști că ceva nu a mers bine.

Reclamă

Sentimentul pe care îl avem acum este unic. Am realizat lucruri importante. A fost un meci uriaș, dar partida tur deja spusese multe despre cum vom răspunde astăzi. Am jucat perfect pe faza de apărare.

Pentru a realiza ceva măreț, trebuie să faci lucruri importante și să învingi favoritele. Acel meci cu Juventus (n.r. – din optimi) ne-a dat foarte mare încredere. Și în semifinale vom încerca să creăm circumstanțe pentru a putea spera la calificare. Liverpool este o echipă extraordinară, la fel ca și Benfica. Va fi o semifinală minunată.

Mă gândesc la fiecare membru din familia Villarreal. Cu toții merită această bucurie. Acum trebuie să ne asigurăm că nu se termină aici.”, a declarat Unai Emery, citat de UEFA.com.

Reclamă 4 / 0/3

Villarreal – Bayern 1-1 | Echipa lui Emery, în semifinalele UEFA Champions League

Villarreal a mai reușit o singură dată în istoria clubului să mai ajungă în semifinalele UEFA Campions League. În sezonul 2005-2006, „submarinul galben” o elimina pe Inter în sferturi și era învinsă dramatic de Arsenal în semifinale, 0-1 la general.

În acest sezon, Villarreal a fost într-o grupă cu Young Boys, Atalanta și Manchester United. „Submarinul galben” a adunat 10 puncte și a terminat pe poziția a doua, la un punct în spatele formației lui Cristiano Ronaldo. Formația din La Liga a pierdut ambele meciuri cu United, însă i-a luat fața Atalantei în duelul pentru locul al doilea.

În optimi, campioana Europa League din sezonul precedent s-a duelat cu Juventus. După 1-1 în Spania, Villarreal a câștigat cu un neverosimil 3-0 la Torino. Era primul semnal de alarmă dat de echipa lui Unai Emery.

În sferturi a venit colosul Bayern Munchen. Bavarezii își câștigaseră toate meciurile din faza grupelor, unde s-a duelat cu Benfica, Barcelona și Dinamo Kiev, și venea după un incredibil 8-2 în optimi cu Salzburg. Chiar și așa, cu Lewandowski în teren în ambele manșe, Bayern a fost anihilată de Villarreal.

Trupa lui Emery a câștigat cu 1-0 pe teren propriu, după golul lui Danjuma, iar la retur s-a ținut tare. În returul la Munchen, Bayern s-a chinuit teribil. Deși Lewandowski a marcat în minutul 52, „submarinul galben” nu s-a scudundat. Samuel Chukwueze a dat lovitura decisivă pe contraatac, în minutul 88, și și-a calificat echipa în semifinale.

Recomandări
  • Villarreal a eliminat dramatic Bayern Munchen din UEFA Champions League
  • Unai Emery visează la marele trofeu

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:57 PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în Europa 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și