Închide meniul

Ce se întâmplă cu Pele? A apărut cu un cadru şi în scaun cu rotile la ultimul interviu. "Este destul de fragil"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 23 februarie 2021, 10:51

Ce se întâmplă cu Pele? A apărut cu un cadru şi în scaun cu rotile la ultimul interviu. "Este destul de fragil"

ProfimediaImages

Pele a ajuns la 80 de ani

Ajuns la 80 de ani, Pele pare slăbit şi are nevoie de un cadru pentru a veni în faţa camerelor de luat vederi. El nu este capabil să meargă decât cu ajutor până la un scaun. Ulterior, el a apărut şi într-un scaun cu rotile. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pele a trecut printr-o operaţie la şold, care nu a avut însă succesul scontat. "Este destul de fragil. A avut o operaţie la şold, dar nu s-a recuperat perfect", susţinea fiul său, Edinho, în 2020. 

Pele, la 80 de ani! "Îi mulţumesc lui Dumnezeu că sunt lucid"

Pele a împlinit în octombrie 2020 80 de ani. Unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie a avut o reacţie amuzantă când a fost întrebat despre cum se simte la o vârstă atât de înaintată.

"Vreau să-i mulţumesc lui Dumnezeu pentru sănătatea mea şi pentru faptul că am ajuns aici încă lucid. Nu mai inteligent, însă lucid", a spus Pele, triplu campion mondial cu Brazilia.

Reclamă

Pe 23 octombrie 1940 s-a născut legendarul Pele, supranumit "Perla neagră" sau "Regele fotbalului" şi pe numele său adevărat Edson Arantes do Nascimento.

Pele s-a născut în localitatea Tres Coraçőes din statul brazilian Minas Gerais, iar, la numai 9 ani, se legitima la echipa 7 August Bauru. La 15 ani, ajunge la Santos, unde, un an mai târziu debutează cu gol la echipa mare, într-un mare derby cu Corinthians.

La doar 17 ani, devenea campion mondial cu Brazilia (1958), având un rol esenţial la câştigarea titlului. El era desemnat cel mai bun tânăr jucător al turneului din Suedia şi intra în cartea recordurilor ca cel mai tânăr fotbalist care joacă şi marchează în finală de campionat mondial. A reuşit o dublă în faţa ţării gazde, pe care Selecao a învins-o cu 5-2.

Reclamă 4 / 0/3

Pele a împlinit 80 de ani! A marcat 1.279 de goluri

Apoi, el s-a impus alături de Selecao şi la Mondialele din 1962 şi 1970. Alte titluri importante din cariera lui Pele au fost Copa Libertadores (2), Cupa Intercontinentală (1), 6 titluri în Brazilia. În decembrie 2000, el a împărţit premiul pentru cel mai bun fotbalist al secolului trecut cu Diego Armando Maradona.

1279 de goluri a marcat Pele în toate meciurile disputate, inclusiv amicale, un record de Guinness World Record. Pentru naţională, a înscris 77 de goluri în 92 de partide.

Recomandări
  • Pele are 80 de ani
  • Netflix a emis un documentar numit simplu "Pele"

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și