Închide meniul

Megan Rapinoe, cea mai titrată jucătoare de fotbal feminin, s-a retras din activitate! E campioană mondială şi campioană olimpică

Reclamă

Publicat: 25 septembrie 2023, 19:31 / Actualizat: 13 octombrie 2023, 16:02

Megan Rapinoe, cea mai titrată jucătoare de fotbal feminin, s-a retras din activitate! E campioană mondială şi campioană olimpică

Cea mai titrată jucătoare de fotbal feminin s-a retras!

Megan Rapinoe a jucat ultimul ei meci de fotbal / Profimedia Images

Megan Rapinoe s-a retras din activitate! Megan Rapinoe, campioană olimpică şi dublă campioană mondială, a câştigat ultimul său meci pentru SUA (2-0) împotriva Africii de Sud,un amical disputat duminică la Chicago.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În vârstă de 38 de ani, Rapinoe a reuşit chiar şi o pasă de gol la un corner înainte de a ieşi de pe teren în minutul 54, ovaţionată de spectatori şi punând capăt unei cariere de peste 17 ani la echipa naţională (203 meciuri şi 63 de goluri).

Megan Rapinoe, cea mai titrată jucătoare de fotbal feminin, s-a retras din activitate!

Atacanta de la OL Reign, o figură a fotbalului feminin la nivel mondial, angajată în special pentru drepturile LGBT+, îşi va încheia definitiv cariera în noiembrie, la finalul sezonului regulat al campionatului american, relatează news.ro.

Desemnată de FIFA jucătoarea anului 2019, ea a câştigat turneul olimpic la Jocurile de la Londra în 2012 şi apoi Cupa Mondială în 2015 şi 2019. „Sunt recunoscătoare că am putut să joc atât de mult timp cu atâtea jucătoare incredibile şi că am reuşit pe teren şi în afara lui”, a declarat ea duminică.

Militantă feministă, care s-a aflat în prima linie a luptei pentru drepturile LGBT+ încă de la anunţul că este lesbiană, în 2012, Rapinoe a denunţat, de asemenea, violenţele poliţiei împotriva persoanelor de culoare, îngenunchind în timpul imnului american în 2016, când gestul nu devenise încă un simbol global.

Reclamă

De asemenea, ea a luptat cu succes, alături de mai multe coechipiere, pentru a institui salarii egale pentru bărbaţi şi femei în cadrul Team USA. „Ceea ce am făcut în afara terenului a avut un impact mult mai mare” decât succesele în fotbal, a comentat ea înainte de ultimul său meci.

„Pionier. Icoană. Inspiraţie”

„Cred că am jucat un rol în aducerea în prim plan în sport, în special în sportul feminin, a unor probleme precum drepturile homosexualilor, justiţia rasială şi drepturile persoanelor transsexuale”, a spus ea.

„Pionier. Icoană. Inspiraţie”, a postat federaţia sa pe reţelele sale de socializare după ce Megan a ieşit de pe teren. „Ai făcut acest sport, această ţară şi această lume un pic mai bune. Mulţumim”.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” Vezi toate știrile
Citește și