Închide meniul

Chelsea – Manchester City, finala UEFA Champions League 2021! Thomas Tuchel a câştigat un nou "examen" cu Zidane şi a intrat în ISTORIE. Perfomanţa uluitoare a antrenorului neamţ

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 5 mai 2021, 20:55

Chelsea – Manchester City, finala UEFA Champions League 2021! Thomas Tuchel a câştigat un nou "examen" cu Zidane şi a intrat în ISTORIE. Perfomanţa uluitoare a antrenorului neamţ

ProfimediaImages.ro

Thomas Tuchel a intrat în istoria UEFA Champions League după ce a calificat-o pe Chelsea în marea finală

În semifinala cu numărul 14 din istoria clubului în cupele europene, Chelsea a obţinut biletele pentru un nou meci cu mult râvnitul trofeu pe masă. Pulisic, Werner şi Mount sunt fotbaliştii care au trimis-o pe formaţia lui Tuchel la Istanbul. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chelsea s-a întâlnit cu Real Madrid pentru a cincea oară în Europa şi a reuşit să păstreze seria excelentă, fără înfrângere, din ultimele patru meciuri (două victorii şi două remize). Meciul din această seară a fost singurul în care englezii au fost gazde într-o confruntare cu spaniolii şi au reuşit să câştige, scor 2-0 (3-1 la general).

Thomas Tuchel a transformat-o complet pe Chelsea şi a intrat în istorie

După ce a ajuns sezonul trecut, cu PSG, în marea finală UEFA Champions League, neamţul a venit în Anglia să facă revoluţie şi a reuşit să o califice pe Chelsea în ultimul act. A devenit primul antrenor, din istoria competiţiei, care reuşeşte o astfel de performanţă.

Reclamă

"Jucătorii mei meritau să câștige. A fost foarte dificil, Real Madrid a avut multă posesie și ne-a făcut să suferim. Este o realizare fantastică, felicitări pentru echipă.

Sunt foarte fericit că am ajuns din nou în finală, că am realizat acest lucru. Sunt foarte recunoscător că am ocazia să-mi trăiesc viața în fotbal, că pasiunea mea îmi este și profesie. Sunt recunoscător că am ajuns la acest nivel și că am ajuns din nou în finală", a declarat Thomas Tuchel pentru BT Sport, citat de BBC.

Antrenorul lui Chelsea s-a ferit să spună ce crede că se va întâmpla în finala cu Manchester City.

Reclamă 4 / 0/3

"Întreabă-mă cu patru zile înainte de finală! Este prea devreme acum. Pot fi jucători accidentați, pot exista jucători în formă. Trebuie să așteptăm, să sperăm, pentru că nu s-a terminat nimic încî. Vrem să mergem până la capăt și să câștigăm această competiție", a mai spus Tuchel.

Neamţul a preluat-o pe Chelsea în ianuarie, iar în toate meciurile de până acum în care echipa sa a marcat prima, echipa a înregistrat rezultate incredibile: 15 victorii, o remiză (cea cu Real Madrid din tur, 1-1, şi o înfrângere 2-5 cu West Brom)

De asemenea, Tuchel continuă să fie un "coşmar" pentru Zidane. În cele 6 meciuri în care cei doi antrenori s-au întâlnit, tehnicianul german nu a fost învins.

Postarea serii după Chelsea – Real Madrid 2-0

Englezii au avut o postare de senzaţie la doar câteva minute după ce s-au calificat din nou în finala UEFA Champions League. Londonezii au amintit de momentul bucuriei din 2012, când au ajuns în finala UCL cu Bayern.

Finala UEFA Champions League se joacă la Istanbul

Ultimul act al competiţiei se va desfăşura pe 29 mai, pe arena "Ataturk Olympic Stadium", care are o capacitate de 75.415 locuri. Procent suporterilor prezenţi în marea finală va fi între 30 și 50%, adică între 22.500 și 37.500 de fani.

"Finala se va disputa cu un număr limitat de spectatori şi ne-am asigurat că lockdown-ul temporar nu va avea vreun impact asupra evenimentului", a transmis UEFA.

Reclamă

Traseul lui Chelsea până în finala UEFA Champions League

Aventura londonezilor a început încă din faza grupelor, unde au încheiat pe primul loc grupa E, cu 14 puncte. Sevilla, Krasnodar şi Rennes au fost adversarele englezilor.

În optimile de finală, "aristocraţii" au dat peste Atletico Madrid, pe care a eliminat-o cu scorul de 3-0 la general. În sferturi, Chelsea a trecut de Porto, scor 2-1 la general, iar în semifinale a câştigat returul cu Real Madrid, 2-0, după ce a remizat în tur, 1-1.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial 11:36 Boris Becker a scăpat de faliment Vezi toate știrile
Citește și