Închide meniul

Christian Eriksen a ajuns la Milano! Danezul a fost supus unor investigaţii medicale. Când ar putea reveni pe teren

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 august 2021, 13:28

Christian Eriksen a ajuns la Milano! Danezul a fost supus unor investigaţii medicale. Când ar putea reveni pe teren

Christian Eriksen a ajuns la Milano

Profimediaimages

Eriksen a sosit, marţi, în Italia, pentru prima dată după drama prin care a trecut la EURO 2020, anunţă news.ro. El s-a întâlnit cu administratorul delegat al campioanei Italiei, Giuseppe Marotta, şi aşteaptă acum rezultatul testelor pentru a putea şti dacă va evolua sezonul viitor. Mijlocaşul mai are contract cu Inter până în iunie 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Christian Eriksen a ajuns la Milano

Potrivit presei italiene, chiar şi în cazul în care rezultatele investigaţiilor vor fi pozitive, fotbalistul, căruia i s-a implantat un defibrilator subcutanat pentru reglarea ritmului cardiac, nu va putea reveni pe teren în următoarele şase luni.

Pe de altă parte, federaţia italiană nu permite ca fotbaliştii care au defibrilator implantat să joace la nivel de profesionişti, scrie Football Italia, care adaugă că în cazul în care problema cardiacă a fotbalistului a fost cauzată de o inflamaţie temporară atunci defibrilatorul poate fi înlăturat şi jucătorul va putea evolua din nou în Serie A.

Christian Eriksen a fost resuscitat pe teren

Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare, la 12 iunie, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro-2020.

Reclamă

Mijlocaşul danez , victimă a unui stop cardiac la meciul cu Finlanda, a fost operat pentru instalarea unui defibrilator.

În Italia, conform protocolului Cocis (Comitetul organizator cardiologic pentru capabilitate sportivă), actualizat în 2017, situaţia este imposibilă, deoarece nu se poate face un sport de contact cu un defibrilator ataşat la inimă. Nu este o lege de stat, ci o indicaţie precisă pe care o oferă sistemul de sănătate prin centrele de medicină sportivă.

Profesorul Sanjay Sharma, care l-a avut sub observaţie pe Christian Eriksen pe vremea când acesta juca la Tottenham, a declarat agenţiei DPA că probabil mijlocaşul danez nu-şi va putea continua cariera profesionistă.

Reclamă 4 / 0/3

Potrivit lui Sanjay Sharma, profesor de cardiologie sportivă la o universitate din Londra, instituţiile din lumea fotbalului vor fi „foarte stricte” când vor stabili dacă Eriksen are voie sau nu să joace din nou.

Nu ştiu dacă va mai juca vreodată fotbal. Poate suna brutal, dar Eriksen a murit câteva minute. Vor risca profesioniştii din domeniul sănătăţii să-l lase să moară din nou? Raspunsul este nu. Vestea bună este că va trăi, vestea proastă este că probabil este la sfârşitul carierei sale. Nu ar trebui să i se permită să joace în Marea Britanie, suntem foarte stricţi în acest sens”, a spus el.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 2-2. Florin Ştefan a restabilit egalitatea! Gafă uriaşă comisă de Ştefan Târnovanu 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și