Închide meniul

Cine este Dinamo Zagreb, viitoarea adversară a CFR-ului! Profit de 130 de milioane de euro în ultimii cinci ani

Reclamă

Gal Dorin Publicat: 10 august 2020, 14:56

Cine este Dinamo Zagreb, viitoarea adversară a CFR-ului! Profit de 130 de milioane de euro în ultimii cinci ani

Zuma Press / ESPA Photo Agency

Dan Petrescu

CFR Cluj va juca în primul tur preliminar al Ligii Campionilor contra maltezilor de la Floriana FC, urmând ca o calificare să le aducă un meci cu croaţii de la Dinamo Zagreb.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aceştia reprezintă cel mai de succes club al Croaţiei din ultimii ani, câştigând trei titluri în trei campionate consecutive, ultimul la 15 puncte diferenţă.

Dinamo Zagreb, rezultate în Europa

Fiind un club care are la bază o academie ce produce constant jucători pentru campionatle puternice din Europa, Dinamo Zagreb reuşeşte şi performanţe pe plan european.

Echipa croată a fost prezentă în 2017 în grupele Champions League după ce le-a învins în preliminarii pe Vardar Skopje, Dinamo Tbilisi şi Red Bull Salzburg.

În 2018 a fost eliminată în optimi de către Benfica Lisabona, iar sezonul trecut a adus din nou accederea în faza grupelor unde adversare au fost Atalanta, Manchester City şi Şahtior.

Reclamă

Primul meci a adus una dintre surprizele competiţiei, Dinamo Zagreb câştigând cu 4-0 în faţa celor care vor juca pe 12 august sferturile de finală împotriva lui PSG.

Jucători la Barcelona, Juventus, Roma şi Leicester

Mai mult, croaţii au şi doi jucători care prind constant prima echipă naţională, fiind vorba de portarul Livakovic şi atacantul Petkovic.

Decarul Majer (22 de ani) este un alt nume de luat în considerare, fiind dorit de Birmingham. Tot la Birmingham a plecat şi închizătorul Stunjic pentru 8 milioane de euro.

Reclamă 4 / 0/3

Dani Olmo, playmaker-ul tineretului spaniol la ultimul European, a plecat pentru 19 milioane la Leipzig.

Benkovic la Leicester pentru 14,5 milioane, Rog la Napoli pentru 13,5 milioane sau Coric la Roma pentru 6 milioane sunt alte transferuri care au transformat-o pe Zagreb într-o pepinieră a ultimilor ani.

Recomandări
  • Dacă trec de FC Floriana, clujenii vor juca în turul următor cu Dinamo Zagreb
  • Clubul croat a câştigat ultimul campionat la 15 puncte diferenţă.

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” Vezi toate știrile
Citește și