Închide meniul

Cluburile din Rusia au făcut apel la TAS după ce au fost excluse din cupele europene de UEFA

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 13 mai 2022, 15:47

Cluburile din Rusia au făcut apel la TAS după ce au fost excluse din cupele europene de UEFA

Cluburile din Rusia au făcut apel la TAS

Logo UEFA / Profimedia Images

Cluburile din Rusia au făcut apel la TAS. CSKA Moscova, Zenit Sankt Petersburg, Dinamo Moscova şi PFC Sochi au fost excluse din cupele europene pentru stagiunea viitoare şi au mers la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Cluburile au cerut o examinare promptă a apelului depus. Sperăm că principiul sportiv va fi respectat”, se arată în comunicatul emis de CSKA Moscova.

Cluburile din Rusia au făcut apel la TAS după ce au fost excluse din cupele europene

FIFA a anunţat pe 28 februarie, după invadarea Ucrainei, că naţionala Rusiei şi echipele de club din această ţară sunt excluse de la competiţiile organizate de FIFA şi UEFA.

Cluburile din Rusia au fost suspendate şi din sezonul 2022-2023 al cupelor europene, a anunţat, pe 2 mai, UEFA, care a decis că selecţionata Rusiei nu va participa la ediţia 2022-2023 a Ligii Naţiunilor, iar echipa Rusiei va fi înlocuită de cea a Portugaliei la EURO 2022 la feminin.

De asemenea, candidatura Rusiei la organizarea EURO 2028 sau 2032 a fost considerată de UEFA drept „inadmisibilă”.

Reclamă

Urmând recomandările Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), sportivii ruşi şi belaruşi au fost excluşi de la majoritatea competiţiilor internaţionale.

Ion Ţiriac le-a luat apărarea sportivilor ruşi şi bieloruşi

Ion Ţiriac a luat atitudine după decizia luată de conducătorii de la Wimbledon de a le interzice sportivilor ruşi şi bieloruşi prezenţa în turneul de Grand Slam. Totul din cauza războiului declanşat de Vladimir Putin în Ucraina. Englezii l-au contrariat pe fostul finalist de Cupa Davis.

„Nu sunt radical în această problemă. Când aveam 15 ani am fost selectat pentru echipa națională de tineret de hochei pe gheață a României. Un an mai târziu, am fost chemat la lotul olimpic. Am petrecut patru ani, până în 1960, la 2.000 de metri altitudine, lângă un lac care îngheța iarna, făcând trei zile de antrenament cu sare, pentru a mă pregăti pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Squaw Valley din Statele Unite.

Reclamă 4 / 0/3

Cu o săptămână înainte de plecare, guvernul comunist român a decis să boicoteze olimpiadele pentru că Germania de Est nu a fost acceptată, ci doar Germania de Vest. A fost unul dintre cele mai mari dezastre din viața mea sportivă. O sa-mi aduc aminte mereu. Am avut onoarea să-l cunosc personal pe Nelson Mandela și îmi amintesc când spunea că sportul poate aduce oamenii împreună.

Am fost la Jocurile Olimpice de la Sydney în 2000, iar Coreea de Nord a defilat alături de Coreea de Sud. A fost minunat. Nimeni nu are dreptul să interzică unui tânăr sportiv, doar pentru că este rus sau belarus, să participe la un turneu internațional.

Ce fac englezii? Ce obțin prin interzicerea tinerilor să-și facă meseria? Servește doar pentru a turna benzină pe foc. Nu vrem război, este o greșeală. Din fericire, în Spania acceptăm ruși și bieloruși. Dacă aș fi responsabil la Wimbledon aș inventa un „wild card” (invitație) la dublu masculin, feminin și mixt, cu un rus și un ucrainean împreună.

Pentru a le arăta oamenilor că popoarele pot trăi împreună în mod normal. Nu este momentul să facem această diferență politică pe terenurile de tenis”, a declarat Ion Ţiriac pentru prosport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial Vezi toate știrile
Citește și