Închide meniul

Condiţii inumane la SUA – Honduras 3-0. Meciul s-a jucat la -16 grade Celsius, însă temperatura resimţită a fost de -29 grade Celsius. Doi jucători au intrat în şoc hipotermic şi au fost înlocuiţi la pauză

Antena Sport Publicat: 3 februarie 2022, 15:22

Condiţii inumane la SUA – Honduras 3-0. Meciul s-a jucat la -16 grade Celsius, însă temperatura resimţită a fost de -29 grade Celsius. Doi jucători au intrat în şoc hipotermic şi au fost înlocuiţi la pauză

SUA - Honduras 3-0

Captură Youtube

  • SUA – Honduras s-a jucat în condiţii inumane
  • Doi jucători au intrat în şoc hipotermic

Hernan Dario Gomez, antrenorul Hondurasului, a criticat de la început decizia americanilor de a muta jocul la Minnesota: „Este un joc care nu îmi va spune multe lucruri. Nu este normal, este de neconceput ca unul puternic în toate sensurile să te aducă aici pentru a juca un meci şi a obţine un rezultat”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Partida s-a disputat în condiţii limită pentru jucători. De altfel, jucătorii oaspeţilor Luis „Buba” Lopez şi Romell Quioto au trebuit să fie înlocuiţi la pauză, deoarce aveau simptome de hipotermie. Din fericire, atât López, cât şi Quioto au primit ajutor medical la vestiare şi şi-au revenit. Aşa cum era de aşteptat, Dario Gomez a explodat după meci.

Îi am băieţii în vestiar, se simt rău. Sunt unii cu perfuzii. Fotbalul nu este pentru a suferi. Să joci aşa nu serveşte la nimic„, a spus selecţionerul Hondurasului.

Reclamă
Citește și:

Critici au venit şi din SUA pentru condiţiile în care s-a jucat

CONCACAF ar trebui să interzică desfăşurarea meciurilor în condiţiile extreme din Minnesota. Cel mai important lucru este sănătatea fotbalistului. Şi cred că federaţia americană nu are nevoie de aşa ceva pentru a-şi învinge rivalii pe teren. Este o ruşine”, a scris jurnalistul David Faitelson (ESPN), pe contul său de Twitter.

Culmea este că regulamentul de securitate al Federaţiei de Fotbal din SUA recomandă să nu se joace la temperaturi sub -11 grade. Codul vorbeşte despre un nivel de „alerta neagră” în astfel de cazuri. Temperaturile scăzute mult sub pragul de îngheţ pot provoca amorţeală, furnicături sau înţepături în zona afectată. De asemenea, pielea îşi poate pierde culoarea naturală, devenind palidă sau albăstruie. Degerăturile pot deteriora permanent ţesutul corpului, ducând la pierderea unui membru în cazurile severe”, se arată în regulament.

Reclamă

În replică, selecţionerul Statelor Unite, Gregg Berhalter, a apărat decizia federaţiei de a găzdui meciul la Minnesota, invocând, de asemenea, condiţiile meteorologice nefavorabile când jucătorii săi merg în America Centrală.

Am oferit Hondurasui, staff-ului său şi arbitrilor haine calde. Când noi jucăm acolo, sunt peste 30 de grade cu o umiditate insuportabilă, de 90 la sută. Băieţii se deshidratează, au crampe şi suferă de epuizare de la căldură, asta e natura competiţiei noastre”, a explicat Berhalter, potrivit lequipe.fr.

După 11 etape din 14, SUA ocupă locul 2 în clasamentul grupei din faza a treia a preliminariilor Cupei Mondiale, zona Concacaf, cu 21 de puncte, la patru puncte de liderul Canada. Pe locul al treilea se situează Mexicul, tot cu 21 de puncte, echipă urmată de Panama, cu 17 puncte, Costa Rica, 16 puncte, El Salvador, nouă puncte, Jamaica, şapte puncte, şi Honduras, trei puncte.

Reclamă 4 / 0/3

La Cupa Mondială din Qatar se califică direct primele trei clasate, iar ocupanta locului 4 participă la un baraj intercontinental.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Spectacol din Florida, duminică dimineață LIVE în AntenaPLAY! 4 meciuri explozive de MMA
FIGHT • 8 dec., 16:15
Spectacol din Florida duminică dimineață LIVE în AntenaPLAY de la 03:30! 4 meciuri explozive de MMA
Gala Combate Global 8 e LIVE în AntenaPLAY duminică dimineața de la 05:00. Bătăi cu sânge fierbinte sud-american
FIGHT • 19 iun., 4:55
Gala Combate Global 8 a fost LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Bătăi cu sânge fierbinte sud-american
A fost haos la SUA - Mexic
Fotbal extern • 16 iun., 11:35
A fost haos la SUA – Mexic. Arbitrul a acordat patru cartonaşe roşii şi a întrerupt meciul din cauza scandărilor
Novak Djokovic, în timpul unui meci
Tenis • 12 feb., 9:00
Novak Djokovic a solicitat un permis special pentru a intra în SUA, pentru turneele Indian Wells și Miami
Zinedine Zidane, în timpul unui eveniment
Fotbal extern • 8 ian., 11:20
Zinedine Zidane a refuzat ultima ofertă primită! Anunțul venit din Franța