Închide meniul
Foto

Cristi Chivu pleacă de la Inter Primavera! I s-a găsit deja înlocuitor. Anunțul momentului în Italia

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 16 ianuarie 2024, 22:54 / Actualizat: 17 ianuarie 2024, 16:45

Cristi Chivu pleacă de la Inter Primavera! I s-a găsit deja înlocuitor. Anunțul momentului în Italia

Cristi Chivu, propus la Universitatea Craiova

Cristi Chivu, în timpul unui meci la Inter Primavera / Profimedia

Cristi Chivu și-a decis viitorul și pleacă de la Inter Primavera. Antrenorul român în vârstă de 43 de ani s-a hotărât să pună capăt perioadei petrecută pe banca echipelor de juniori ale nerrazzurrilor. Chivu își dorește o nouă provocare, anunță jurnaliștii italieni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chivu se desparte de Inter la finalul sezonului. Există și un înlocuitor pentru el. Foarte probabil, echipa va fi preluată de Samir Handanovic, cel care a revenit recent la club după retragerea din cariera de jucător„, titrează fcinter1908.it.

Cristi Chivu pleacă de la Inter Primavera

Fostul căpitan al naționalei României a antrenat numai echipele de juniori ale lui Inter, după ce și-a agățat ghetele în cui. Din 2018 i-a pregătit, pe rând, pe puștii de la U14, U17, U18 și U19.

Chivu a câștigat titlul de campion al Italiei la juniori, în 2022. Acum se îndreaptă spre ridicarea unui nou trofeu. Inter U19 este lider în Primavera 1. Românul nu a dus lipsă de oferte, dar le-a refuzat anunțând că nu este pregătit să antreneze o echipă de seniori. Lucrurile s-au schimbat și Chivu este gata acum să accepte o astfel de propunere.

Duminică, Cristi Chivu a suferit prima înfrângere din acest sezon cu Inter Primavera! Formaţia de pe primul loc din campionatul de tineret italian a pierdut duelul de pe terenul lui Juventus Primavera, scor 0-1.

Reclamă

Unicul gol al partidei a fost marcat de mijlocaşul Michele Scienza, în minutul 59. Cu toate acestea, nu italianul de 17 ani a fost omul meciului dintre Juventus şi Inter. Cel mai bun jucător a fost un fotbalist român. Riccardo Radu, tânărul de 16 ani din poarta lui Juve, şi-a salvat în mai multe rânduri echipa şi a impresionat presa din Italia. Prestaţia tânărului Radu este cu atât mai impresionantă în condiţiile în care acesta a fost meciul lui de debut la Juventus Primavera.

Primul K.O. pentru Chivu în campionat.Nerazzurri au început bine şi şi-au creat multe ocazii, dar Radu a reuşit să închidă poarta”, au scris cei de la fcinternews.it.

Gazzetta dello Sport anunţă că Cristi Chivu dă marea lovitură

În luna octombrie, jurnaliştii de la Gazzetta delo Sport i-au dedicat un întreg articol lui Cristi Chivu, având doar cuvinte de laudă la adresa echipei pe care românul o pregăteşte, echipă care evoluează în acest sezon şi în UEFA Youth League.

Reclamă 4 / 0/3

Italienii se declară convinşi de faptul că Chivu o va părăsi pe Inter Primavera în vară, şi va da curs unei oferte fie din alte ligi din Europa, fie din Serie A. Jurnaliştii din Peninsulă au mai notat că mai multe formaţii s-au interesat de serviciile românului, în ultimele luni, fiind chiar şi zvonuri conform cărora ar urma să preia echipa mare a celor de la Inter.

Chivu este la Inter din 2018, când a preluat echipa U14. În 2019 s-a mutat la U17, iar în 2020 a făcut pasul la formația U18, alături de care a jucat în semifinala play-off-ului pentru campionat. În vara anului 2021, plecarea lui Armando Madonna i-a deshis ușa la echipa Primavera, unde și-a demonstrat valoarea și a câștigat titlul după o finală cu AS Roma.

De-a lungul carierei sale de antrenor, Chivu a folosit aproape de fieare dată un sistem cu 4 fundași, cum ar fi 4-3-3, 4-3-1-2 sau 4-2-3-1. În ultimul sezon am văzut uneori și un sistem 3-5-2, însă a revenit la 4-3-3. Are idei tactice clare, ‘profesorii’ săi din carieră fiind Mourinho, Mancini, Spalletti și Capello, iar Chivu este foarte priceput în a reuși să transmită ideile sale jucătorilor, chiar și atunci când a avut lotul afectat de mai multe absențe.

Contractul lui Chivu expiră pe 30 iunie 2024, iar în vara următoare ar urma să facă pasul la un club mare. Câteva formații, unele din Italia, iar altele din străinătate, s-au interesat deja de el în ultimele luni, dar românul a decis să rămână la Inter până la momentul potrivit. Va veni și acel moment, fiți siguri”, au notat italienii de la Gazzetta dello Sport.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:10 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul Vezi toate știrile
Citește și