Închide meniul

Cristiano Ronaldo, implicat într-un proces de un miliard de euro. Anunţul făcut în SUA

Valentin Pîrcălabu Publicat: 29 noiembrie 2023, 20:23

Reclamă
Cristiano Ronaldo, implicat într-un proces de un miliard de euro. Anunţul făcut în SUA

Cristiano Ronaldo este implicat într-un proces de un miliard de euro

Cristiano Ronaldo, în timpul unui meci la Al-Nassr/ Profimedia

Cristiano Ronaldo este implicat într-un proces de un miliard de euro pentru promovarea Binance, cea mai mare platformă de criptomonede din lume. Pe Cristiano Ronaldo îl poţi vedea în meciurile din Liga Campionilor Asiei, competiţie ce este exclusiv în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În noiembrie 2022, Binance a anunţat prima sa colecţie „CR7” de token-uri nefungibile (NFT) în parteneriat cu Ronaldo, despre care fotbalistul a spus că îi vor recompensa pe fani „pentru toţi anii de susţinere”.

NFT-urile sunt active virtuale care pot fi cumpărate şi vândute, dar care nu au o formă proprie în lumea reală – cu alte cuvinte, ele există doar în mod digital. În general, acestea sunt utilizate pentru a marca proprietatea asupra unui lucru, cum ar fi o fotografie sau un videoclip online.

Cristiano Ronaldo, implicat într-un proces de un miliard de euro

„CR7” se referă la iniţialele şi la numărul tricoului lui Ronaldo şi este folosit ca marcă într-o serie de produse, de la încălţăminte la parfumuri, care au contribuit la transformarea sa într-unul dintre cei mai bogaţi sportivi de pe planetă. Într-un filmuleţ pe reţelele de socializare în care anunţa parteneriatul, Ronaldo le-a spus potenţialilor investitori: „Vom schimba regulile NFT şi vom duce fotbalul la următorul nivel„.

Cel mai ieftin NFT din colecţie a avut un preţ de 77 de dolari când a fost pus în vânzare în noiembrie 2022 – dar un an mai târziu, avea un preţ de aproximativ 1 dolar. Reclamanţii susţin că promovarea Binance de către Ronaldo a dus la o „creştere cu 500% a căutărilor” pentru platforma de criptomonede, care este înregistrată în Insulele Cayman.

Reclamă

De asemenea, ei spun că a determinat oamenii să folosească firma pentru a investi în ceea ce ei numesc „valori mobiliare neînregistrate” – cum ar fi criptomoneda BNB a Binance.

Potrivit Comisiei pentru valori mobiliare şi burse de valori din SUA (SEC), aceste active pot fi considerate valori mobiliare – şi, prin urmare, celebrităţile care le susţin trebuie să respecte legislaţia americană, scrie news.ro.

Preşedintele SEC, Gary Gensler, a declarat anterior că celebrităţile trebuie „să dezvăluie publicului de la cine şi cât de mult sunt plătite pentru a promova investiţiile în valori mobiliare”.

Reclamă 4 / 0/3

„Atunci când celebrităţile susţin oportunităţile de investiţii, inclusiv titlurile de valoare din criptomonede, investitorii ar trebui să fie atenţi să cerceteze dacă investiţiile sunt potrivite pentru ei şi ar trebui să ştie de ce celebrităţile fac aceste susţineri”, a spus el.

Reclamanţii susţin că Ronaldo ar fi trebuit să dezvăluie cât de mult a fost plătit, dar nu a făcut-o.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna Vezi toate știrile
Citește și