Închide meniul

Cristiano Ronaldo nu vrea să audă de Superliga Europei! Gestul portughezului nu mai lasă loc de interpretări

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 24 decembrie 2023, 16:40

Cristiano Ronaldo nu vrea să audă de Superliga Europei! Gestul portughezului nu mai lasă loc de interpretări

Cristiano Ronaldo nu vrea să audă de Superliga Europei!

Cristiano Ronaldo, în timpul unui meci / Profimedia

Cristiano Ronaldo nu vrea să audă de Superliga Europei! Starul portughez nu mai evoluează în Europa, el fiind legitimat la Al-Nassr din Arabia Saudită de un an, dar şi-a exprimat părerea, indirect, despre controversatul proiect din fotbalul european.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După doi ani şi jumătate de la momentul în care planul Superligii a căzut, Curtea Europeană de Justiţie a dat undă verde pentru înfiinţarea unei noi competiţii.

Cristiano Ronaldo nu vrea să audă de Superliga Europei!

Decizia a dat startul unei lungi dezbateri, iar cele mai mari nume din Europa nu s-au ferit să îşi exprime părerile. Chiar dacă nu a dat o declaraţie în această privinţă, Cristiano Ronaldo a apreciat o postare pe Instagram care este împotriva acestui proiect.

Concret, o formaţie de liga a treia din Muntenegru a postat un mesaj pe Instagram prin care îşi arată îngrijorarea pentru echipele mici din Europa, care nu vor mai putea să viseze, în cazul în care acest proiect va deveni realitate. Potrivit RMC Sport, Cristiano Ronaldo este de acord cu FC Fans United, după ce a apreciat postarea muntenegrenilor.

„Mesajul unui club mic împotriva Super Ligii. Fans United este un club de fotbal fondat recent, ce joacă în liga a treia din Muntenegru. Avem un vis mare, să auzim imnul Champions League la stadionul nostru într-o zi. Acum, nici măcar nu avem un stadion, dar sperăm că vom face acest vis realitate, dacă modul în care merge fotalul european nu se schimbă.

Reclamă

Suntem un club mic, dar avem speranțe mari. Fiecare meci pe care îl jucăm, fiecare gol pe care îl înscriem, ne aduce mai aproape de visul nostru. Dar acum, Super Liga ne amenință acest vis. Nu e vorba doar despre echipele mari și meciurile importante, ci despre fiecare club mic care visează să joace în turneele mari. Fotbalul este un sport jucat și iubit de milioane de oameni, de la străzile din orașe mici, până la luminile din stadioanele imense.

Cei care se află în spatele Super Ligii cred că dețin puterea, dar au un spirit prea mic pentru a distruge pasiunea și visele a nenumăraților (n.r. oameni) care joacă și adoră acest sport. Fotbalul este pentru toată lumea, iar spiritul lui va fi întotdeauna prea mare pentru a fi limitat de interesele puținora. Vă rugăm, nu ne luați visul, nu lăsați ca Super Liga să se producă. Lăsați-ne pe noi și pe toate cluburile mici să visăm în continuare”, au scris cei de la FC Fans United, pe Instagram.

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Fans United Football Club (@fcfansunited)

Reclamă 4 / 0/3

Cum va arăta Superliga Europei!

S-a aflat cum va arăta Superliga Europei! După ce Curtea Europeană de Justiţie a dat undă verde pentru înfiinţarea unei noi competiţii, A22 a prezentat formatul.

În total, 64 de echipe vor face parte din Superligă, iar A22, compania care se află în spatele acestui proiect, a anunţat că meciurile vor fi transmise prin streaming gratuit.

Cele 64 de echipe care vor face parte din Superligă vor fi împărţite în trei ligi după modelul celor trei competiţii UEFA: Champions League, Europa League şi Conference League.

Primele două ligi Star League şi Gold League vor avea câte 16 cluburi, urmând ca cea de-a treia, Blue League, să fie formată din 32 de echipe. Acest nou format prezintă modificări majore faţă de proiectul iniţial, dezvăluit în primăvara anului 2021.

  • Participare pe baza meritelor sportive fără membri permanenți
  • Promovări anuale şi retrogradări între ligi. Accesul la Liga Albastră se va face pe baza performanței în ligile naționale.
  • Cluburile vor juca meciuri tur-retur în grupe de 8, existând astfel minimum 14 meciuri de club pe an.
  • La sfârșitul sezonului, o fază eliminatorie (play-off) va decide promovările și cluburile campioane ale fiecărei ligi.
  • Nu vor fi mai multe zile competiționale decât cele sub egida UEFA, iar meciurile de la mijlocul săptămânii nu vor interfera cu programul ligilor naționale din weekend.
  • În primul an al competiției, cluburile vor fi selectate pe baza unui index de criterii transparente bazate pe performanță.
  • Regulile de sustenabilitate financiară și transparență vor fi cheia pentru a garanta o concurență loială între toate cluburile participante.
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:18 „Nu sărbătorim nimic!” Mihai Stoica, veste proastă pentru suporteri înainte de FCSB – Farul! Mesajul care a uimit pe toată lumea 20:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Echipele 19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” 19:36 Cine i-a luat locul lui Florinel Coman, în primul 11 al FCSB-ului! Roş-albaştrii se pregătesc de sărbătoare 19:26 FCU Craiova – U Cluj 3-2! Oltenii „respiră” și o lasă pe Dinamo pe ultimul loc! Cum arată clasamentul 19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore 19:09 Ange Postecoglou, răspuns direct pentru fanii care îl cer pe Radu Drăgușin titular la Tottenham! 18:52 „6 inși câștigă mai bine!” Ce salariu avea Gabi Tamaș la Concordia Chiajna, înainte de retragere. A spus suma fără nicio reținere 18:49 Jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB, „dublă” de senzaţie! A ţinut-o pe FCU Craiova „în viaţă”, cu două goluri superbe Vezi toate știrile
Citește și