Închide meniul

Cum i-a schimbat Jose Mourinho cariera lui Karim Benzem. Ce a declarat antrenorul de la AS Roma: „L-am corectat în cele mai mici detalii”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 18 octombrie 2022, 17:28

Cum i-a schimbat Jose Mourinho cariera lui Karim Benzem. Ce a declarat antrenorul de la AS Roma: „L-am corectat în cele mai mici detalii

Cum i-a schimbat Jose Mourinho cariera lui Karim Benzema

Jose Mourinho şi Karim Benzema, în timpul unui meci pentru Real Madrid/ Profimedia

Jose Mourinho a avut un rol important în cariera lui Karim Benzema. Antrenorul de la AS Roma s-a declarat bucuros de faptul că starul de la Real Madrid a câştigat Balonul de Aur.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Karim Benzema a cucerit pentru prima dată Balonul de Aur, luni, într-o gală ce a avut loc la Paris. Atacantul de la Real Madrid a încununat un sezon de vis, după ce a triumfat în Liga Campionilor, cât şi în campionatul Spaniei, fiind golgheter în ambele competiţii.

Cum i-a schimbat Jose Mourinho cariera lui Karim Benzema

Jose Mourinho l-a antrenat pe Karim Benzema timp de trei sezoane, la Real Madrid. Tehnicianul de la AS Roma a avut încredere în potenţialul francezului, oferindu-i credit încă de la început.

„Când eram antrenorul său, era un juător foarte talentat, în căutarea identităţii sale, cu ambiţie şi condiţie fizică excelente. Voiam ca el să crească cât mai repede posibil, l-am corectat în cele mai mici detalii. Nu ştiu dacă i-am influenţat dezvoltarea, doar el ştie, dar caracterul său puternic i-au permis să se progreseze”, a declarat Jose Mourinho, pentru L’Equipe, citat de Marca.

Totodată, antrenorul portughez a mărturisit că atacantul de la Real Madrid este modest, nu urmăreşte să doboare recorduri, iar cucerirea Balonului de Aur este o „consecinţă naturală” a atitudinii sale atât din teren, cât şi din afara lui.

Reclamă

„Karim este o persoană grozavă. Nu este obsedat de el însuşi, nu este obsedat de Balonul de Aur, nu este o persoană care urmăreşte să marcheze mai mult decât unul sau altul. Este un tip care face multe pentru echipă, astfel Balonul de Aur este o consecinţă nturală. Cred că este un jucător obsedat doar de echipa sa.

Sunt foarte bucuros pentru el. Este un jucător fenomenal la vârful potenţialului său. Este un jucător versatil. Dacă ar fi existat trei Karim în echipă, toţi ar fi evoluat. Sunt foarte fericit pentru că uneori Balonul de Aur recunoaşte talentul pur. Acesta încoronează atât talentul individual, cât şi o persoană care apără esenţa fotbalului, şi anume colectivul”, a mai spus Jose Mourinho.

Karim Benzema, discurs impresionant după ce a câştigat Balonul de Aur 2022

Karim Benzema, discurs impresionant după ce a câştigat Balonul de Aur 2022. Vedeta lui Real Madrid a vorbit despre momentele grele din cariera sa, dar şi despre motivaţia pe care a avut-o în ultimii ani.

Reclamă 4 / 0/3

„Este o mândrie. Este visul meu de mic copil. Cu această idee am crescut. Apoi a venit şi motivaţia. Am avut doi idoli în viaţă – pe Zidane şi Ronaldo. A fost o perioadă grea atunci când nu am fost la echipa naţională, dar niciodată nu am încetat să îmi fac treaba şi sunt foarte bucuros.

Mulţumesc colegilor mei de la Real Madrid şi echipa naţională, dar şi preşedintelui Perez, care este parte din familia mea. Preşedintele de la Lyon mi-a îndeplinit marele vis de a juca la Real Madrid. Este Balonul de Aur al poporului!”, a fost prima reacţie a lui Karim Benzema, potrivit Marca.

Karim Benzema a avut un sezon 2021/2022 impresionant la Real Madrid, culminat cu câștigarea premiului suprem, Balonul de Aur 2022. Atacantul francez a avut cifre de-a dreptul incredibile.

Benzema a disputat 46 de partide în stagiunea 2021/2022, în toate competițiile, reușind 44 de goluri și 15 assist-uri. A fost pe locul secund în ierarhia celor mai influenți jucători din Europa, contribuind în total la 59 de goluri. Asta înseamnă o contribuție directă la un gol la fiecare 66.42 de minute.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:38 „Simona Halep în acţionariat la Farul?” Stere Halep a făcut anunţul imediat după ce FCSB a devenit campioana României 11:16 Anunţul momentului în fotbalul românesc, la 12 ore după ce FCSB a cucerit titlul: „Va reveni la Steaua. Sunt discuţii” 10:47 FotoFCSB a sărbătorit pe manele titlul! Tavi Popescu, „transformat” pe dedicaţia lui Florin Tănase. Miculescu a „aruncat” cu bani! 10:21 Andre Villas-Boas este noul preşedinte de la FC Porto! A pus capăt unei domnii de peste 40 de ani 10:05 Foto„Campioanele din spatele campionilor!” Iubitele şi soţiile jucătorilor de la FCSB au radiat de fericire la sărbătoarea de titlu 9:56 Video„Ai cuvintele la tine, copile” Darius Olaru, schimb de replici savuros cu Alex Băluţă. Imagini memorabile cu jucătorii de la FCSB 9:02 Gabi Balint, ironie uluitoare după ce FCSB a câştigat titlul! Mesajul care îi va provoca o criză de nervi lui Gigi Becali 8:48 Foto„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!” 8:41 „E lipsă de respect!” Întrebarea care l-a scos din minţi pe Gică Hagi, după ce FCSB a devenit campioana României 8:32 Mihai Stoica a dezvăluit cine i-a spart arcada la petrecerea de titlu a FCSB-ului! Răspuns savuros: „A scăpat şi fără galben” Vezi toate știrile
Citește și