Închide meniul

Curg ofertele pentru cumpărarea lui Chelsea! 200 de investitori îşi doresc pachetul majoritar de acţiuni al lui Roman Abramovich. Suma uriaşă pe care vrea să o plătească un şeic din Arabia Saudită

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 martie 2022, 9:58

Curg ofertele pentru cumpărarea lui Chelsea! 200 de investitori îşi doresc pachetul majoritar de acţiuni al lui Roman Abramovich. Suma uriaşă pe care vrea să o plătească un şeic din Arabia Saudită

Roman Abramovich, nevoit să renunţe la Chelsea. Oligarhul rus va fi istorie pe Stamford Bridge

Profimediaimages

  • Roman Abramovich este nevoit să renunţe la Chelsea
  • Ofertă oficială de 3.2 miliarde de euro

Potrivit dailymail.co.uk, nu mai puţin de 200 de investitori s-au interesat în ce condiţii pot ajunge patronii campioanei Europei. Cele mai mari şanse le-ar avea dezvoltatorul imobiliar Nick Candy, un consorţiu condus de co-proprietarul L.A. Dodgers, Tott Boehly, şi un grup condus de britanicul Sir Martin Broughton. O ofertă extrem de tentantă a fost făcută şi de un şeic din Arabia Saudită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

200 de oferte pentru cumpărarea lui Chelsea

Mohamed Alkhereiji, un cunoscut fan al lui Chelsea a făcut o ofertă oficială de 2.7 miliarde de lire sterline (n.r. 3.2 miliarde de euro) prin intermediul consorţiului în care este preşedinte. Saudi Media Group se implică şi la Al Nassr, acolo unde a supravegheat construirea noului stadion de cinci stele.

Reclamă

Oficialii lui Chelsea au cerut ca ofertele care ajung pe adresa clubului să fie transmise şi către Premier League şi Guvernului din Marea Britanie. E nevoie să se facă dovada că dispun de fondurile necesare, un plan de afaceri şi un termen până la care sunt dispuşi să achite suma integral. Mai mult decât atât, fiecarui miliardar i s-a cerut să explice şi motivele din spatele ofertei şi un raport detaliat despre trecutul lui.

Sursa citată antreior precizează că ar urma să aibă câştig de cauză cel care oferă cea mai mare sumă, în numerar! Se doreşte păstrearea tuturor angajaţilor de la club.

Reclamă

Chelsea ar putea să fie vândută până la finalul lunii

După un acord conform căruia vânzarea va fi aprobată de Guvern, iar fondurile obţinute astfel vor merge către o organizaţie caritabilă, există speranţe că va fi stabilit un amendament pentru efectuarea tranzacţiei. Guvernul a emis o licenţă specială pentru a permite clubului să continue să funcţioneze după îngheţarea activelor lui Abramovich, din cauza legăturilor sale cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Cea mai rapidă vânzare pe care am făcut-o a fost de 10 zile, dar asta nu înseamnă că acest termen nu poate fi bătut. În mod normal, este o chestiune de săptămâni, dar depinde de complexitate şi de numărul potenţialilor proprietari”, a declarat directorul executiv al Premier League, Richard Masters, la începutul acestei luni.

Toate părţile sunt dornice ca vânzarea să aibă loc cât mai curând posibil, având în vedere că salariile lunare ce trebuie plătite de Chelsea se ridică la 28 de milioane de lire sterline (peste 33 de milioane de euro) şi licenţa guvernamentală a oprit efectiv veniturile obţinute în zilele de meci, lăsând clubul într-o situaţie financiară incertă.

Reclamă 4 / 0/3

Vineri, cardurile de credit ale clubului au fost suspendate temporar, pentru ca băncile să evolueze implicaţiile sancţiunilor impuse miliardarului rus Abramovici. Totodată, compania de telecomunicaţii Three şi-a suspendat contractul de sponsorizare cu Chelsea FC.

Presa din Anglia a anunțat că oligarhul rus mai are la dispoziție doar 81 de zile pentru a renunța la club. În caz contrar, londonezii pot rămâne fără licență!

Citește și:

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 VIDEOBernadette Szocs – Adriana Diaz 3-0. Bernie, victorie uriaşă şi calificare în sferturile WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon Vezi toate știrile
Pe același subiect
Fiica unui fost campion mondial şi european, apariţie uluitoare în lenjerie intimă!
Extra • 26 mart., 19:32
FOTO
Fiica unui fost campion mondial şi european, apariţie uluitoare în lenjerie intimă! A renunţat total la inhibiţii
Un fost internaţional englez cu 4 titluri de campion în Premier League a spus ce se va întâmpla cu Radu Drăguşin în Anglia!
Premier League • 21 mart., 17:01
Un fost internaţional englez cu 4 titluri de campion în Premier League a spus ce se va întâmpla cu Radu Drăguşin în Anglia!
Fotbal extern • 25 feb., 19:51
Liverpool a câştigat Carabao Cup, după o finală dramatică cu Chelsea! Virgil van Dijk, eroul lui Klopp. Record uriaş stabilit
Darwin Nunez a doborât un record vechi de 20 de ani în Liverpool - Chelsea
Premier League • 1 feb., 10:11
Darwin Nunez a doborât un record vechi de 20 de ani în Liverpool – Chelsea! Capitolul la care este „peste” Cristiano Ronaldo
Ratare incredibilă în Liga Portugal
Liga Portugal • 18 ian., 23:44
Ratare incredibilă în Liga Portugal! Atacantul de 100 de milioane al lui Sporting nu a marcat cu poarta goală, din trei metri