Închide meniul

Cutremur la FC Barcelona: toți jucătorii pot pleca, gratis, de la echipă! Începând de azi, Messi & Co. intră la negocieri!

Cătălin Oprișan Publicat: 7 octombrie 2020, 5:32

Cutremur la FC Barcelona: toți jucătorii pot pleca, gratis, de la echipă! Începând de azi, Messi & Co. intră la negocieri!

Hepta

Lionel Messi

  • Urmează noi reduceri salariale
  • Conform Statutului Muncitorului, fotbaliștii pot refuza noua ”ofertă”

Despre ce este vorba?
FC Barcelona dorește să reducă substanțial salariile jucătorilor și angajaților din club, așa că le-a prezentat tuturor acest plan. Clubul insistă ca fotbaliștii să-și aleagă un unic reprezentat, care se va așeza la discuții cu cei din conducere. Cu alte cuvinte, reîncep negocierile, pentru fiecare om în parte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sezonul trecut, catalanii au redus salariile, motivând Starea de Alertă ca urmare a epidemiei de COVID-19. Pentru că toți fotbaliștii au fost de acord să piardă din bani, angajații clubului nu au avut de suferit nici măcar cu un euro, un gest frumos, apreciat la acea vreme. Dar situația economică a Barcelonei nu mai permite ca lucrurile să continue așa. Concret, datele fiscale arată o pierdere de 97.000.000 de euro din luna martie și până acum.

În fața acestui scenariu, conducerea a decis reducerea salariilor, iar discuțiile încep de astăzi. Numai că dacă se ia ca bază Articolul 41 din ”Statutul Muncitorului”, se intră pe un teren extrem de… fragil. Conform jurnaliștilor de la cotidianul ”MARCA”, cei care au consultat surse juridice, în cazul în care compania angajatoare modifică acest contract motivând cauze economice, angajatul, în cazul de față jucătorul, are dreptul de a refuza, putând rezilia contractul. Mai exact, poate pleca gratis! Iar cum alte cluburi stau la pândă… 

Reclamă

Jucătorii de la FC Barcelona, care au, în acest moment, același statut ca și angajații clubului, intră la negocieri, iar clubul trebuie să găsească o soluție pentru fiecare în parte. 

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 9:10 Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!” 8:39 Tabloul semifinalelor de la Miami: Ekaterina Alexandrova a eliminat-o şi pe Jessica Pegula Vezi toate știrile
Pe același subiect
Atletico - Barcelona
Fotbal extern • 17 mart., 23:58
Atletico Madrid – Barcelona 0-3! Manchester United s-a calificat în semifinalele FA Cup după 4-3 cu Liverpool
Ermal Krasniqi a ajuns la Barcelona
Extra • 17 mart., 16:37
FOTO
Ermal Krasniqi a ajuns la Barcelona! Frumoasa sa soție a postat imaginea care a surprins pe toată lumea
Un nou duel între PSG și Barcelona, în sferturile UEFA Champions League
Liga Campionilor • 15 mart., 13:38
Un nou duel între PSG și Barcelona, în sferturile UEFA Champions League. Mbappe și vedetele lui Xavi, gata de spectacol
Xavi a venit cu un răspuns acid pentru contestatari, după Barcelona - Napoli 3-1
Liga Campionilor • 13 mart., 8:02
Xavi, răspuns acid pentru contestatari după Barcelona – Napoli 3-1: „Ne-au spus că suntem bufonii Ligii! Acum, ce facem?”
Barcelona a scris istorie în meciul cu Napoli
Liga Campionilor • 12 mart., 23:25
Barcelona a scris istorie în meciul cu Napoli! Xavi a titularizat doi puşti pentru a ataca sferturile Champions League