Închide meniul

Cuvinte uriașe la adresa lui Mircea Lucescu: "Este Alex Ferguson din Europa de Est. El este Oxford şi Cambridge pentru mine!"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 2 mai 2021, 10:47 / Actualizat: 20 iunie 2022, 16:41

Cuvinte uriașe la adresa lui Mircea Lucescu: "Este Alex Ferguson din Europa de Est. El este Oxford şi Cambridge pentru mine!"

Zuma Press / Pavlo_bagmut via Hepta

Mircea Lucescu, lăudat după ce a câștigat titlul cu Dinamo Kiev

Croatul Ognjen Vukojevici a avut cuvinte măgulitoare la adresa tehnicianului român. Mircea Lucescu a scris istorie și la 75 de ani, după ce a câștigat titlul cu Dinamo Kiev.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ognjen Vukojevici l-a lăudat pe Mircea Lucescu

Da, se pare că nu am greşit în alegerea clubului. Pentru mine a fost important să mă aflu în ritmul zilnic al fotbalului, al antrenamentelor. Şi cum să refuz să lucrez cu Mircea Lucescu, un antrenor de talie mondială? Cu el am o ocazie rară de a învăţa. Pentru mine este Oxford şi Cambridge. Pentru asta am fost în fotbal toată viaţa mea. Cel mai important lucru este că sezonul viitor am câştigat un loc direct în Liga Campionilor„, a spus Vukojevici, într-un interviu acordat vecernji.hr.

Întrebat cum este să lucreze cu Lucescu, el a răspuns: „Este Alex Ferguson din Europa de Est, a antrenat cluburi mari şi a câştigat tot ce se poate câştiga. Să lucrez cu el în fiecare zi, vorbind despre fotbal, profesionalism şi studiu, m-a fascinat cu adevărat. În acest an, mai mulţi jucători pe care îi veţi întâlni la viitoarea ediţie a Euro au trecut prin sistemul său de antrenament. Aceştia sunt jucători tineri care au devenit deja jucători importanţi în echipa naţională a Ucrainei. Amintiţi-vă numele Ţigankov, Mikolenko, Şaparenko, Zabarnii…

Lucescu este un tip strict, râde rar, a mai fost întrebat Vukojevici.

Nu este strict, dar aderă la disciplină. Se concentrează foarte mult pe dezvoltarea jocului şi fiecare detaliu este important pentru el în pregătirea şi analiza meciului. Totul este aranjat până în cele mai mici detalii„, a răspus tehnicianul.

Reclamă

În vârstă de 37 de ani, Vukojevici a evoluat la echipe ca Lierse, Dinamo Zagreb, Dinamo Kiev, Spartak Moscova şi Austria Viena.

Acum, în paralel cu funcţia de secund al lui Lucescu, el pregăteşte şi naţionala under 20 a Croaţiei.

Rivaldo l-a lăudat și el pe Mircea Lucescu

Și brazilianul Rivaldo, fost câștigător al Balonului de Aur, l-a lăudat pe tehniciaul român.

Reclamă 4 / 0/3

Poate este adevărat că Lucescu a trecut cumva pe sub radarul echipelor mari europene, în ciuda celor 33 de trofee (n.r. – 34 cu titlul din acest sezon) câştigate în carieră. A avut o experienţă scurtă în Italia, alături de Inter, acum mai bine de 20 de ani, dar acum este mult mai experimentat şi se poate descurca mult mai bine.

Acestea fiind zise, cred că a fost trecut puţin cu vederea, dar are calităţile necesare să antreneze echipe bune de club din Europa. Dacă încă trăieşte fotbalul cu entuziasm, sunt sigur că i-ar plăcea să antreneze un club mai mediatizat din ligile mari ale Europei.

Va depinde de voinţa sa şi de agenţii săi, dar dacă judecăm după realizările pe care le are în spate, nu am dubii că ar fi bine primit la un club din Spania, Anglia sau Italia şi că ar face o treabă bună acolo”, a declarat Rivaldo pentru Betfair.

 

Recomandări
  • Cuvinte uriașe la adresa lui Mircea Lucescu
  • Românul a scris istorie la Dinamo Kiev

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar 12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 12:00 LIVE VIDEOFIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele sunt ACUM în AntenaPLAY 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China 11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” Vezi toate știrile
Citește și