Închide meniul

Deciziile controversate luate de FIFA după invazia Rusiei în Ucraina

Dan Roșu Publicat: 27 februarie 2022, 23:06

Reclamă
Deciziile controversate luate de FIFA după invazia Rusiei în Ucraina

Deciziile scandaloase luate de FIFA după invazia Rusiei în Ucraina

Profimedia Images

Rusia a invadat Ucraina | FIFA, decizii de neînțeles

  • Pe teritoriul Rusiei nu va avea loc nicio competiţie internaţională, iar meciurile “de acasă” se vor juca pe teren neutru şi fără spectatori.
  • Federaţia care reprezintă Rusia va participa la orice competiţie cu numele “Football Union of Russia (RFU)”, nu ca “Rusia”
  • La meciurile la care participă echipe din Rusia nu se va folosi drapelul Rusiei şi nu se va intona imnul Rusiei.

FIFA a precizat că discută în continuare cu CIO, UEFA şi alte organizaţii sportive pentru stabilirea unor măsuri sau sancţiuni suplimentare, inclusiv o “potenţială excludere din competiţii”, măsură care ar putea fi aplicată dacă situaţia nu se va îmbunătăţi rapid.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rusia a invadat Ucraina | Decizia surprinzătoare a FIFA

În ceea ce priveşte barajul pentru Cupa Mondială, FIFA a precizat că a luat notă de poziţiile exprimate în social media de federaţiile din Polonia, Cehia şi Suedia, care nu vor să joace împotriva Rusiei, şi a început un dialog cu federaţiile respective.

“FIFA va rămâne în contact cu acestea pentru a încerca să găsească împreună cu federaţiile o soluţie potrivită şi acceptabilă”, a adăugat forul.

Forul s-a declarat solidar cu toţi cei afectaţi de ce se întâmplă în Ucraina şi a făcut un apel pentru pace şi dialog constructiv urgent.

Rusia a invadat Ucraina | Polonia refuză să joace barajul cu Rusia

Polonia „nu intenţionează să joace meciul de baraj” pentru Cupa Mondială împotriva Rusiei, programat la 24 martie, la Moscova, din cauza invaziei Ucrainei de către trupele ruse, a anunţat, sâmbătă, preşedintele federaţiei poloneze pe Twitter.

Reclamă
Reclamă

„Destul cu vorba, este timpul să acţionăm. Din cauza escaladării agresiunii Federaţiei Ruse în Ucraina, echipa Poloniei nu intenţionează să joace meciul de play-off împotriva echipei Rusiei”, a scris Cezary Kulesza, adăugând că „este singura decizie corectă”.

Federaţia poloneză precizează că discută cu federaţiile suedeză şi cehă pentru a prezenta o poziţie comună la FIFA.

Rusia a invadat Ucraina | Mesajul lui Robert Lewandowski

Căpitanul echipei poloneze, Robert Lewandowski, a făcut apel, vineri, într-o postare pe Twitter la „solidaritate cu victimele” atacului rus.

Reclamă

„Tot ceea ce este frumos în sport este opusul a ceea ce aduce războiul. Pentru toţi oamenii care preţuiesc libertatea şi pacea, acesta este un moment pentru solidaritate cu victimele agresiunii militare din Ucraina”, a scris Lewandowski, înainte de a anunţa că va discuta cu colegii săi pentru a ajunge la o poziţie comună în această privinţă şi o va prezenta federaţiei poloneze.

Federaţiile celor trei ţări susceptibile de a merge în Rusia la sfârşitul lunii martie în timpul play-off-urilor Cupei Mondiale, Polonia, Suedia şi Cehia, au solicitat în comun, într-un comunicat de presă publicat joi, relocarea acestor întâlniri.

Reclamă
Recomandări

Ce rezultat va obţine FCSB cu RFS?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:55

Andrea Compagno a dat cărţile pe faţă despre relaţia cu Gigi Becali, după plecarea de la FCSB: „Asta am făcut când am plecat!”

17:53

„A fost absolut groaznic” Presa scoţiană l-a făcut praf pe Ianis Hagi! Verdict teribil despre viitorul jucătorului la Rangers

17:46

VideoAntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 septembrie

15:41

Ioana Sîngeorzan şi Andreea Dragoman joacă vineri, în calificările de la China Smash 2024, live în AntenaPLAY

15:10

Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 2 la China Open! A învins-o pe Anna Bondar în 2 seturi

15:05

Marius Avram, răspuns după atacul devastator al lui Mihai Stoica: „Nu mă simt ok când spune asta! Ăsta e nivelul”

1 FotoMihaela Cambei, uimită de gestul uriaş al lui Ion Ţiriac! Răsturnare de situaţie: „Era vorba de David Popovici” 2 Galatasaray – PAOK 3-1 în Europa League! Răzvan Lucescu, eşec la debutul în grupă! Pas greşit pentru United. Rezultatele serii 3 Tragerea la sorţi a grupelor Cupei României | FCSB, în grupa morţii alături de Universitatea Craiova, Dinamo şi Petrolul 4 Oare suntem toți “f…ed”? Adrian Georgescu, după avertismentul primit de Max Verstappen din cauza limbajului folosit 5 Toată lumea îl susţine pe Max Verstappen! Ce au spus piloţii despre controversa momentului din Formula 1: „Ce naiba e asta?” 6 Dennis Man continuă să impresioneze în Serie A! Performanţa internaţionalului român după ultima etapă din Italia
Citește și