Închide meniul

Echipa cu 64 de fotbaliști și trei antrenori a adunat… un punct! Fanii fac primul 11!

Antena Sport Publicat: 13 februarie 2021, 9:38

Echipa cu 64 de fotbaliști și trei antrenori a adunat… un punct! Fanii fac primul 11!

Deportescopelorca

A treia... strigare pentru cei de la Lorca, obioectivul fiind terminarea campionatului

  • ”Cine vrea să joace gratis la Lorca?”, a fost una dintre întrebările acționariatului
  • Singurul ”X” datează din 15 noiembrie 2020

Acum câteva sezoane, Lorca FC domicilia în Segunda Division. Nu se gândea la Primera, dar evolua contra unor grupări ce cunoscuseră aerul tare al fotbalului spaniol. Azi, echipa e în Tercera Division, subgrupa B din Grupa a XIII-a și, după 13 etape, a acumulat un singur punct! Ca să nu mai vorbim de cele doar cinci goluri marcate și 43 primite, singurul rezultat de egalitate fiind înregistrat în noiembrie, anul trecut! Deși pare o glumă, zilele acestea conducerea a prezentat… cel de-al treilea lot al sezonului, cu care se speră în terminarea actualei ediții de campionat. 64 de jucători utilizați, trei antrenori și trei directori sportivi. 13 fotbaliști francezi, un columbian, un băiat din America de Nord, un român și cinci spanioli!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În mai 2016, impresarul chinez Xu Genbao, fost fotbalist și fost selecționer al țării asiatice, a cumpărat echipa La Hoya Lorca, ce trebăluia prin Segunda Division B, pe care, apoi, o va transforma în Lorca FC. În sezonul 2016-2017, cu antrenorul David Vidal pe bancă, echipa ajunge în Segunda Division. Dar Genbao decide să nu continue cu el. Gruparea retrogradează, iar patronul o vinde, în 2018, omului de afaceri madrilen Roberto Tores, cu o datorie către federația spaniolă de 482.000 euro.

Din acel moment, lucrurile încep să se clatine. Clubul din Murcia publică anunțuri pe internet în care întreabă ”Ce jucător vrea să evolueze, gratis, la Lorca FC?” Se ajunge ca suporterii să alcătuiască primul 11. La începutul sezonului 2019-2020, echipa are 18 străini din cei 22 de jucători înscriși, ceva neobișnuit pentru o grupare din al patrulea eșalon al fotbalului iberic. 16 naționalități diferite, cu jucători din India, Georgia, Gambia sau Egipt. Zilele trecute, Lorca FC și-a prezentat… al treilea lot din acest sezon, cu 13 francezi. Obiectivul? Terminarea campionatului. După 13 etape, un singur rezultat de egalitate și 43 de goluri primite ”Un proiect multicultural”, după cum l-a descris, extrem de serios, președintele Roberto Torres. 

Reclamă

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:55 Cristiano Bergodi, criză de nervi după Rapid – Sepsi 0-1! Întrebarea care l-a scos din minţi: „Nu mă înveţi tu fotbal!” 23:29 Dan Şucu a anunţat o decizie radicală la Rapid după a patra înfrângere la rând în play-off a giuleştenilor! 23:17 Cristiano Bergodi, anunţ despre plecarea de la Rapid, după înfrângerea cu Sepsi: „Cel mai greu moment!” 23:16 Reacţia lui Paul Iacob, după ce suporterii giuleşteni i-au cerut demisia lui Bergodi: „Noi suntem principalii responsabili”! 22:52 Reacţia lui Marius Ştefănescu după ce a fost înjurat de fanii Rapidului! Mesajul către suporterii giuleşteni 22:43 Fanii de la Rapid i-au cerut demisia lui Cristiano Bergodi! Numele lui Marius Şumudică, scandat în Giuleşti 22:21 Florinel Coman, sfătuit să nu se grăbească să plece de la FCSB! Când ar putea prinde un transfer de vis 22:20 FotoRapid – Sepsi 0-1. Debeljuh a dat lovitura în prelungirile partidei! Fanii giuleşteni i-au cerut demisia lui Bergodi 21:44 „Trebuia schimbat şi antrenorul!” Cristiano Bergodi a răbufnit şi a explicat de ce a exclus din lot trei jucători de la Rapid 21:19 FotoFanii Rapidului, reacţie vehementă după ce au văzut spectacolul pirotehnic de la Leverkusen! Mesaje dure de protest Vezi toate știrile
Pe același subiect
Adversarele României de la turneul final Billie Jean King Cup
Tenis • 14 apr., 8:53
FOTO
Adversarele României de la turneul final Billie Jean King Cup! Cu cine vor lupta tricolorele pentru supremaţie
Luis Rubiales a fost arestat! Fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal a fost ridicat de pe aeroport
Fotbal extern • 3 apr., 14:57
Luis Rubiales a fost arestat! Fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal a fost ridicat de pe aeroport
Luis Rubiales riscă să ajungă la închisoare! Ce pedeapsă cer procurorii, după ce a sărutat-o pe Jenni Hermoso
Fotbal • 27 mart., 18:20
FOTO
Luis Rubiales riscă să ajungă la închisoare! Ce pedeapsă cer procurorii, după ce a sărutat-o pe Jenni Hermoso
Spania - Columbia 0-1
AntenaPLAY • 23 mart., 0:52
Spania – Columbia 0-1! Victorie pentru sud-americani, înaintea duelului de la Madrid cu România (marţi, 21:30, Antena 1)
Brahim Diaz a ales între Spania şi Maroc! Pentru cine va evolua starul lui Real Madrid
Fotbal extern • 11 mart., 16:49
Brahim Diaz a ales între Spania şi Maroc! Pentru cine va evolua starul lui Real Madrid