Închide meniul

EXCLUSIV | Ion Vintilă, managerul FC România, echipa românilor din Anglia: ”Vrem să avem stadionul nostru și o academie de copii puternică”

Florian Ceafalău Publicat: 6 mai 2021, 12:10

EXCLUSIV | Ion Vintilă, managerul FC România, echipa românilor din Anglia: ”Vrem să avem stadionul nostru și o academie de copii puternică”

FC România

Ion Vintilă (în roșu) și Ștefan Voloșeniuc

  • Ion Vintilă, interviu pentru AS.ro
  • Ce a spus managerul lui FC România

Echipa din Cheshunt, Hertfordshire, FC România, a ajuns cunoscută în urmă cu mai mulți ani când l-a avut sub contract pe nimeni altul decât fostul golgheter al Stelei și al Ligii I, Claudiu Răducanu. A fost ultima echipă la care a evoluat acesta, în 2014, după o carieră ce l-a dus de la Steaua la Espanyol, Arminia Bielefeld sau Guangzhou.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Vintilă, managerul echipei, a oferit un interviu exclusiv pentru AS.ro, în care vorbește despre trecutul echipei dar și despre planurile de viitor ale FC România, echipă pe la care au trecut mai mulți fotbaliști din prima ligă.

AS.ro: Cum a luat nastere FC Romania?
Ion Vintilă: Echipa s-a înfiintat în 2006. Împreună cu prietenii mei ne-am dorit sp participăm într-un campionat de fotbal la final de săptămână, să ne destindem după 5-6 zile de muncă.

Reclamă

AS.ro: Ați mai jucat fotbal înainte de a înființa această echipă?
Ion Vintilă: Am jucat la nivel de juniori la Chindia Târgoviște, iar la seniori la mai multe echipe de nivel inferior din fotbalul românesc. Din 2006 până în 2017 am jucat doar pentru FC România.

AS.ro: Ce jucători celebri ați avut la echipă?
Ion Vintilă: Jucpătorul cu cel mai important CV este Claudiu Răducanu. Pe lângă el am avut mai mulți jucători ce au evoluat la nivelul primelor două ligi din România. Cu toții și-au adus aportul la performanțele echipei.

Reclamă

AS.ro: Care este cel mai bun jucător pe care l-ați avut la FC România?
Ion Vintilă: Saltul cel mai important către ligiile superiore a fost făcut de Chid Onokwai. Acesta a ajuns să joace pentru echipa din Conference, St. Albans FC.

AS.ro: Care este cea mai cunoscută echipă cu care a jucat FC România?
Ion Vintilă: Am avut mai multe meciuri importante în istoria noastră, dar cea mai cunoscută echipă cu care am jucat un meci oficial a fost Sutton United, în Cupa Angliei.

AS.ro: În 2014, la FC România a jucat Claudiu Răducanu, fostul golgheter al Stelei. Ce amintiri aveți cu el?
Ion Vintilă: Claudiu este un caracter deosebit, cu un suflet mare! În cele 11 meciuri jucate la noi a marcat 14 goluri, a fost un jucător foarte important cât timp a evoluat pentru noi. 

Reclamă 4 / 0/3

AS.ro: Ce înseamnă FC România pentru comunitatea româneasca din Anglia?
Ion Vintilă: Noi ne dorim să-i facem mândri pe cei din comunitate, iar prin rezultatele noastre să-i aducem pe cât mai mulți la stadion! 

AS.ro: Echipa a fost promovată în presa din Anglia, ce imagine au românii și mai ales fotbaliștii români în Anglia?
Ion Vintilă: Jucătorii de fotbal au o imagine bună, în primul rând prin performanțele avute de-a lungul anilor, iar prin aceste rezultate ne-am dorit ca și imaginea românilor și cea a țării să fie asimilate cu această echipă!

AS.ro: Ce planuri aveți cu echipa? Cât de sus vreți să ajungeți cu ea?
Ion Vintilă: Avem mai multe proiecte împreună cu Ștefan Voloșeniuc, cel care ne ajută financiar. Ne dorim ca în următorii 5 ani să promovăm în liga a șasea la nivel de conference, să avem cât mai mulți copii în cadrul academiei și să ajungem să avem propriul nostru stadion.

Dacă ați putea aduce orice antrenor sau jucător romîn la echipă, pe cine ați aduce?
Ion Vintilă: Nu pot da un răspuns deoarece îmi doresc să parcurgem etapele în ordine, să facem totul bine organizat, momentan nu ne putem permite un jucător sau antrenor cu nume mare.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari
Serie B • 13:25
Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară
Echipa naţională • 9:10
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!”
Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională
Echipa naţională • 8:20
Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională! Verdict despre fiul „Regelui”
ihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un "tricolor"
Echipa naţională • 27 mart., 23:03
„E cel mai bun fotbalist român!” Mihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un „tricolor”: „De departe!”