Închide meniul

Federația Maghiară de Fotbal, reacție incredibilă după scrisoarea trimisă de UEFA: „Continuăm să menținem acest punct de vedere!”

Cosmin Olteanu Publicat: 22 martie 2023, 19:01

Federația Maghiară de Fotbal, reacție incredibilă după scrisoarea trimisă de UEFA: Continuăm să menținem acest punct de vedere!”

Naționala Ungariei / Profimedia

Federația Maghiară de Fotbal a avut o reacție incredibilă după scrisoarea trimisă de UEFA, prin care forul european susține că nu este de acord cu afișarea hărții Ungariei Mari, la meciurile de fotbal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Maghiarii au emis un nou comunicat în care afirmă că își mențin poziția inițială, de a permite folosirea drapelurilor cu Ungaria Mare, la meciurile naționalei de fotbal.

Federația Maghiară de Fotbal, reacție incredibilă după scrisoarea trimisă de UEFA

Federația Maghiară de Fotbal susține că își menține poziția inițială, printr-un comunicat oficial, deși UEFA a anunțat că vor exista sancțiuni, dacă la meciurile de fotbal vor fi afișate bannere cu Ungaria Mare.

Reclamă

„Federația noastră și-a indicat deja poziția în această problemă într-o declarație de ieri și continuăm să menținem acest punct de vedere. Încă o dată, atragem atenția fanilor să citească anunțul nostru și să respecte regulile”, se arată în comunicatul Federației Maghiare de Fotbal.

Scrisoarea trimisă de UEFA către Federația de la Budapesta, după informațiile apărute în Ungaria

„Dragă domnule Vagi,

Reclamă

În legătură cu precedenta noastră corespondență din 20 martie 2023, cu referire la folosirea de steaguri sau bannere care să conțină simboluri ca «Ungaria Istorică» și «Ungaria Mare» în cadrul meciurilor UEFA.

Spre surprinderea noastră totală, am aflat de existența mai multor știri care prezintă un acord dat de UEFA pentru folosirea acestor steaguri și bannere la competițiile pe care le organizează.

Pentru a evita orice dubiu, vrem să clarificăm faptul că UEFA nu a aprobat afișarea unor astfel de steaguri și bannere. Mai mult, așa cum am menționat în scrisoarea precedentă, prezența unor asemenea bannere poate aduce consecințe pe linie disciplinară. De aceea, vă recomandăm ferm să urmați pașii necesari pentru a împiedica afișarea acestor steaguri sau bannere la orice meci organizat de UEFA.

Reclamă

În ultimul rând, așa cum am menționat și în scrisoarea anterioară, va fi de competența organismelor disciplinare independente să evalueze și să impună eventuale sancțiuni în acord cu regulile UEFA.

Cu sinceritate,

Theodore Theodoridis
Secretar General UEFA”, se arată în scrisoarea trimisă de UEFA, potrivit playsport.ro.

Cum a reacționat FRF

„Federația Română de Fotbal consideră protejarea integrității fotbalului ca o valoare fundamentală a modelului european al sportului, ce trebuie respectată de fiecare parte implicată.
FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunțul Federației Maghiare de Fotbal.

Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

– UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.

– Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.

Reclamă

Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la urâ și violență la meciurile din competițiile europene”, se arată în mesajul transmis pe pagina frf.ro.

Reclamă
Citește și:
Pe același subiect
Reacţia FRF, după atacurile în valuri ale lui Adrian Mititelu
Liga 1 • 2 iun., 13:28
Reacţia FRF, după acuzaţiile în valuri ale lui Adrian Mititelu
Adrian Mititelu jr., despre Gabriel Bodescu de la FRF: „Îi fac plângere la DNA”
Cupa României • 2 iun., 9:07
Adrian Mititelu jr., despre Gabriel Bodescu de la FRF: „Îi fac plângere la DNA. Îmi spunea cum îl va executa pe Gigi Becali”
Barcelona riscă să fie exclusă din viitorul sezon al Champions League
Liga Campionilor • 1 iun., 20:01
Barcelona, aproape de a fi exclusă din următoarea ediţie a Champions League! UEFA ameninţă cu cea mai dură sancţiune
Gigi Becali, în scandal cu Răzvan Burleanu după ce a fost acuzat de derapaj sexist
Fotbal intern • 6 mai, 20:17
Gigi Becali, în scandal cu Răzvan Burleanu după ce a fost acuzat de derapaj sexist: „Nu îmi voi cere scuze! Caută motive de ceartă cu mine”
Gigi Becali, explicaţie fabuloasă după ce nu s-a mai întâlnit cu Răzvan Burleanu
Liga 1 • 5 mai, 19:36
Gigi Becali, explicaţie fabuloasă după ce nu a mai mers la întâlnirea cu Răzvan Burleanu: „Am fost obosit! Ne vedem mâine că nu este aglomeraţie!”
Ultimele știri
13:20 EXCLUSIV AS.ro LIVEOvidiu Burcă i-ar transfera pe Tudor Băluţă şi Florinel Coman dacă ar avea milioane de euro la Dinamo 13:18 EXCLUSIVKosovo – România LIVE VIDEO | Ianis Hagi, aşteptat cu braţele deschise de tricolori: „Sunt aşteptări foarte mari de la el” 12:30 Gigi Becali le-a stabilit preţurile lui Andrea Compagno şi Malcom Edjouma: „Eu am o nouă strategie” 11:17 EXCLUSIV AS.ro LIVEOvidiu Burcă, despre momentul când Vali Lazăr a aruncat cu o pereche de chiloţi de damă spre el: „Spune multe despre el” 11:05 Luptătorul român Ion Pascu, aproape de bătaie alături de celebrul Nate Diaz. Ce s-a întâmplat cu cei doi 10:52 EXCLUSIV AS.ro LIVEOvidiu Burcă a anunţat un „new Dinamo” după ce a promovat în Liga 1: „A renăscut din propria cenuşă!” 10:23 AS.ro LIVE | Ovidiu Burcă a fost invitatul lui Dan Pavel. Antrenorul lui Dinamo, dezvăluiri din spatele promovării 10:07 FCSB şi CSA Steaua, „război” pe reţelele de socializare la 76 de ani de la înfiinţarea Stelei 9:30 Juniorul Bogdan Duma a reușit surpriza în etapa a doua de Super Rally! Are 17 ani și este elev la un liceu din Cluj 9:27 Gigi Becali, despre transferul lui Arnold Garita la FCSB: ”Să ne dea un semn”
EMISIUNI
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Eduard Novak, la AS.ro LIVE