Închide meniul

Federația Maghiară de Fotbal, reacție incredibilă după scrisoarea trimisă de UEFA: „Continuăm să menținem acest punct de vedere!”

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 22 martie 2023, 19:01

Federația Maghiară de Fotbal, reacție incredibilă după scrisoarea trimisă de UEFA: Continuăm să menținem acest punct de vedere!”

Federația Maghiară de Fotbal, reacție incredibilă după scrisoarea trimisă de UEFA

Naționala Ungariei / Profimedia

Federația Maghiară de Fotbal a avut o reacție incredibilă după scrisoarea trimisă de UEFA, prin care forul european susține că nu este de acord cu afișarea hărții Ungariei Mari, la meciurile de fotbal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Maghiarii au emis un nou comunicat în care afirmă că își mențin poziția inițială, de a permite folosirea drapelurilor cu Ungaria Mare, la meciurile naționalei de fotbal.

Federația Maghiară de Fotbal, reacție incredibilă după scrisoarea trimisă de UEFA

Federația Maghiară de Fotbal susține că își menține poziția inițială, printr-un comunicat oficial, deși UEFA a anunțat că vor exista sancțiuni, dacă la meciurile de fotbal vor fi afișate bannere cu Ungaria Mare.

„Federația noastră și-a indicat deja poziția în această problemă într-o declarație de ieri și continuăm să menținem acest punct de vedere. Încă o dată, atragem atenția fanilor să citească anunțul nostru și să respecte regulile”, se arată în comunicatul Federației Maghiare de Fotbal.

Scrisoarea trimisă de UEFA către Federația de la Budapesta, după informațiile apărute în Ungaria

„Dragă domnule Vagi,

Reclamă

În legătură cu precedenta noastră corespondență din 20 martie 2023, cu referire la folosirea de steaguri sau bannere care să conțină simboluri ca «Ungaria Istorică» și «Ungaria Mare» în cadrul meciurilor UEFA.

Spre surprinderea noastră totală, am aflat de existența mai multor știri care prezintă un acord dat de UEFA pentru folosirea acestor steaguri și bannere la competițiile pe care le organizează.

Pentru a evita orice dubiu, vrem să clarificăm faptul că UEFA nu a aprobat afișarea unor astfel de steaguri și bannere. Mai mult, așa cum am menționat în scrisoarea precedentă, prezența unor asemenea bannere poate aduce consecințe pe linie disciplinară. De aceea, vă recomandăm ferm să urmați pașii necesari pentru a împiedica afișarea acestor steaguri sau bannere la orice meci organizat de UEFA.

Reclamă 4 / 0/3

În ultimul rând, așa cum am menționat și în scrisoarea anterioară, va fi de competența organismelor disciplinare independente să evalueze și să impună eventuale sancțiuni în acord cu regulile UEFA.

Cu sinceritate,

Theodore Theodoridis
Secretar General UEFA”, se arată în scrisoarea trimisă de UEFA, potrivit playsport.ro.

Cum a reacționat FRF

„Federația Română de Fotbal consideră protejarea integrității fotbalului ca o valoare fundamentală a modelului european al sportului, ce trebuie respectată de fiecare parte implicată.
FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunțul Federației Maghiare de Fotbal.

Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

– UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.

– Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.

Reclamă

Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la urâ și violență la meciurile din competițiile europene”, se arată în mesajul transmis pe pagina frf.ro.

Recomandări
  • Federația Maghiară de Fotbal, reacție incredibilă după scrisoarea trimisă de UEFA

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:52 Hermannstadt – FC Botoşani 1-1. Sibienii au egalat în prelungirile partidei, în 10 oameni! Cum arată acum clasamentul în play-out 19:40 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele de start 19:29 EXCLUSIVUTA a primit interdicţie la transferuri! Lovitură dură pentru echipa lui Mircea Rednic, care ţinteşte prezenţa în cupele europene 19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” 19:08 Întrebat dacă ia în calcul să revină ca selecţioner la naţionala României, Mircea Lucescu a dat un răspuns din numai trei cuvinte 18:47 Mihai Pintilii, sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl vede titular la EURO 2024: „Are o calitate incredibilă!” 18:01 VideoMircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și