Închide meniul

Franța a învins-o pe Gibraltar cu 14-0 și a doborât record după record! Performanța este cu adevărat incredibilă

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 19 noiembrie 2023, 11:41

Franța a învins-o pe Gibraltar cu 14-0 și a doborât record după record! Performanța este cu adevărat incredibilă

Franța a învins-o pe Gibraltar cu 14-0 și a doborât record după record

Echipa națională a Franței, după meciul cu Gibraltar / Profimedia

Franța a învins-o pe Gibraltar cu 14-0 și a doborât record după record! Selecționata condusă de Didier Deschamps a făcut spectacol în duelul de la Nice și a intrat în istoria fotbalului european.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mbappe și colegii săi au marcat de 14 ori în poarta echipei naționale din Gibraltar. Interesant este faptul că până în minutul 38 al partidei scorul era de 7-0, iar adversarii francezilor erau cu un om în minus pe teren.

Franța a învins-o pe Gibraltar cu 14-0 și a doborât record după record! Cea mai mare victorie din istoria preliminariilor

După victoria fabuloasă în fața modestei selecționata din Gibraltar, echipa națională a Franței a stabilit un nou record! Scorul de 14-0 care a fost înregistrat în partida de la Nice reprezintă cea mai mare victorie înregistrată într-un meci din preliminariile pentru un Campionat European.

În meciul de la Nice, golurile francezilor au fost marcate de: Santos (autogol, min. 3), Thuram (min. 4), Zaire-Emery (min. 16), Kylian Mbappe (min. 30, min. 74, min. 82), Clauss (min. 34), Kingsley Coman (min. 36, min. 65), Fofana (min. 37), Rabiot (min, 63), Dembele (min. 73) și Giroud (min. 89, min. 90+2).

Precedentul record îi aparținea Germaniei, care, în preliminariile pentru Campionatul European din 2008 trecea de o altă selecționată modestă, San Marino, cu scorul de 13-0.

Reclamă

De asemenea, francezii au ajuns să își depășească cea mai mare victorie din istorie. Precedentul record a fost stabilit într-o partidă cu Azerbaidjan, în anul 1995. La momentul respectiv, naționala Hexagonului se lupta pentru un loc la Campionatul European din 1996, iar meciul, care s-a jucat în septembrie 1995, s-a încheiat cu scorul de 1-0.

În cadrul respectivelor calificări, Franța a făcut parte din aceași grupă în care se afla și România. La momentul respectiv, „tricolorii” au câștigat grupa de calificare, iar francezii au ieșit pe locul al 2-lea.

Kylian Mbappe i-a dat replica lui Luis Enrique

În cadrul conferinței de presă premergătoare partidei cu Gibraltar, Mbappe, aflat în lotul echipei naționale, a vorbit despre relația sa cu Luis Enrique. Acesta a dezvăluit faptul că îl consideră pe tehnician un mentor bun și că i-a s spus încă din prima zi că nu vede nicio problemă în a colabora cu acesta.

Reclamă 4 / 0/3

„Am primit foarte bine această critică. Este un antrenor senzațional, am multe de învațat de la el. Încă din prima zi i-am spus că nu va avea nicio problemă cu mine. Mereu am lucrat foarte bine cu antrenorii pe care i-am avut”, a spus Kylian Mbappe, citat de jurnalistul Fabrizio Romano.

Iată ce spunea tehnicianul celor de la PSG, după ce Mbappe a marcat toate golurile în partida cu Reims, care a contat pentru etapa cu numărul 12 din Ligue 1.

„Nu mi-a plăcut de Kylian astăzi. Nu vreau să vorbesc despre golurile pe care le-a marcat. Ar putea să își ajute mult mai mult echipa, în alte moduri. Este un jucător de clasă mondială, dar ne dorim mai mult de la el.

O să vorbesc cu el despre lucrurile acestea, dar discuția va fi privată”, a spus la momentul respectiv tehnicianul, citat de jurnalistul menționat anterior.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:01 Andrea Compagno aşteaptă medalia de campion, după ce FCSB a luat titlul! Ce a spus atacantul italian despre Gigi Becali 22:00 LIVE VIDEOPreston North End – Leicester City e ACUM în AntenaPLAY. Oaspeţii au promovat deja în Premier League 21:46 VideoVictor Piţurcă ştie pe cine ar trebui să se bazeze Edi Iordănescu la EURO 2024: „Nu ar trebui să lipsească”! Ce a spus de grupă 21:40 LIVE TEXTRapid – Universitatea Craiova 0-1. Meci crucial pentru olteni în lupta pentru locul 2. Andrei Ivan a înscris în Giuleşti 21:14 VideoCe mănâncă fetele din naţională pentru a fi în formă în permanenţă! Ele luptă pentru calificarea la EURO 21:06 Mihai Stoica a anunţat prima mutare făcută de FCSB din această vară: „Ştim cu siguranţă” 20:55 FotoFanii Rapidului, spectacol pirotehnic la derby-ul cu Universitatea Craiova! Reacţia lui Daniel Niculae după ce s-au aruncat torţe 20:11 Cluburile din Premier League se pregătesc pentru o schimbare radicală! Manchester United şi Manchester City au votat împotrivă 19:59 Reacţia lui Mihai Stoica după ce FC Botoşani a învins dramatic Petrolul şi a urcat pe loc de salvare directă de la retrogradare! 19:35 Petrolul – Botoşani 1-2. Moldovenii au urcat pe un loc de salvare directă de la retrogradare! Cum arată clasamentul în play-out Vezi toate știrile
Citește și