Închide meniul

Hertha Berlin, superproiectul de 374.000.000 euro ce poate ajunge în 2.Bundesliga!

Reclamă

Antena Sport Publicat: 7 mai 2021, 10:20 / Actualizat: 12 mai 2021, 11:58

Hertha Berlin, superproiectul de 374.000.000 euro ce poate ajunge în 2.Bundesliga!

Profimediaimages

Deși echipa n-a mai pierdut de cinci runde, retrogradarea încă le dă târcoale celor de la Hertha

Când omul de afaceri Lart Windhorst a venit cu 125.000.000 de euro în sacoșă și a cumpărat 37,5% din acțiunile de la Hertha Berlin, s-a vorbit numai despre un superproiect, despre un ”Big City Club”. Între timp, echipa e ”Big City Circus”, având același număr de puncte cu Bielfeld, 30, aflată pe loc de retrogradare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Este cea mai mare infuzie de capital din istoria fotbalului german”, scria ”Forbes” în momentul tranzacției. Proprietarul grupului ”Sapinda” fusese inclus, în 2015, în topul celor mai bogate persoane din lume. Dar ”infuzia” nu s-a oprit aici. Windhorst a mai adus 290 de milioane de euro și mai are alte 84 pregătite pentru această vară. Au sosit Lucas Tousart, Krysztof Piatek, Matheus Cunha ori Santiago Ascacibar. Aceștia, pe 77 de milioane în total. Sami Khedira, gratis, după despărțirea de Juventus.

Din păcate, însă, avionul n-a ”decolat”. Cu Windhorst în loja oficială au trecut pe banca tehnică Ante Covic, Jurgen Klinsmann, Alexander Nouri, Bruno Labbadia ori Pal Dardai, dar echipa n-a reușit să părăsească locurile de retrogradare. Gluma a început să se îngroașe. După 30 de meciuri jucate, Hertha e pe locul 14, cu 30 de puncte. Sub ea se mai găsește doar Bremen, pentru că Bielfeld e deja pe nisipuri mișcătoare. Deși a văzut cum Schalke, Hamburg ori VfB Stuttgart au alunecat sau vor aluneca în 2.Bundesliga, Windhorts se ține semeț: ”Chiar și sub semnătură pot afirma că nu vom retrograda. Nici măcar nu vreau să mă gândesc la asta. Am mare încerdere în echipă”, a declarat el pentru ”DPA” în februarie. Din păcate, de atunci, situația nu a părut a se îmbunătăți. Dar dacă ar fi…? ”Susținem Hertha pe o perioadă îndelungată și putem garanta că acest proiect va fi un succes. Ne gândim să stăm aici 10, 20 sau 30 de ani, precum familia Agnelli la Juventus”…

La început de mai, lucrurile se mai așezaseră. Apoi, Zsolt Petry, antrenorul portarilor, cel care plecase la drum alături de echipă încă din 2015, a făcut câteva comentarii rasiste. A fost demis. A urmat marele Lehmann, membru în consiliul supervizor al grupării din Bundesliga. Acesta a trimis din greșeală un mesaj ce conținea remarci rasiste chiar celui la care făcea referire, Dennis Aogo, analist TV german, fost jucător la Schalke 04 și Hamburg. ”Dennis este aici ca să îndepliniți norma de negri?”, suna, incredibil, întrebarea. Aogo a făcut o captură și a postat-o pe rețelele de socializare. Alături, analistul a adăugat mesajul ”Cred că glumești! Poate nu era pentru mine mesajul acesta”. Două scandaluri la rând.

Din punct de vedere strict fotbalistic, Hertha n-a mai pierdut de cinci etape: două victorii și trei eșecuri. Ultimul succes, un 3-0 cu Freiburg, partidă restantă. Salvarea pare tot mai aproape, dar mai sunt patru etape de jucat. Și un meci cu Bielfeld…

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și