Închide meniul

Italia – Macedonia de Nord 0-1. Roberto Mancini, în pericol să fie demis după eliminarea-șoc de la Mondial! Cine ar putea să-l înlocuiască pe banca naționalei

Cosmin Cioboată Publicat: 25 martie 2022, 17:35

Italia – Macedonia de Nord 0-1. Roberto Mancini, în pericol să fie demis după eliminarea-șoc de la Mondial! Cine ar putea să-l înlocuiască pe banca naționalei

Roberto Mancini, în pericol să fie demis după eliminarea-șoc a Italiei

Profimedia

  • Roberto Mancini, în pericol să fie demis de la naționala Italiei
  • Fabio Cannavaro și Carlo Ancelotti, posibilii înlocuiotori

Italia a fost eliminată în mod uluitor de Macedonia de Nord la barajul pentru calificarea la Cupa Mondială din Qatar. Campioana europeană a fost învinsă cu un gol încasat în prelungirile meciului de la Palermo, iar postul lui Roberto Mancini este în pericol.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Roberto Mancini, out de pe banca Italiei? Fabio Cannavaro și Carlo Ancelotti, posibilii înlocuitori

Chiar dacă președintele Federației Italiene, Gabriele Gravina, a asigurat că Mancini va continua la cârma naționalei, presa din Peninsulă nu crede declarația acestuia.

Jurnaliștii italieni susțin că șefii Federației au deja două nume pe lista posibililor înlocuitori. Este vorba despre Fabio Cannavaro (48 de ani) și Carlo Ancelotti (62 de ani), potrivit news.ro.

Reclamă

Câștigător al Balonului de Aur în 2006, Fabio Cannavaro a antrenat ultima oară formația chineză GZ Evergrande, în perioada 2017-2021. Fostul campion mondial cu Italia este liber de contract din toamna anului trecut.

Cannavaro a avut o singură experiență ca selecționer până acum. Acesta a condus naționala Chinei ca interimar, în două meciuri din 2019. Dacă va ajunge la naționala Italiei, Cannavaro va fi asistat de Marcelo Lippi (73 de ani), care are o experiență mai mare pe banca tehnică decât fostul Balon de Aur.

Reclamă

Carlo Ancelotti ar putea prelua naționala Italiei, după despărțirea de Real Madrid

Al doilea antrenor de pe lista conducătorilor italieni este Carlo Ancelotti. Celebrul antrenor italian se află în prezent sub contract cu Real Madrid. Totuși, înfrângerea rușinoasă din El Clasico, scor 0-4, a pornit un val uriaș de critici în presa spaniolă, care ar putea culmina cu despărțirea lui Ancelotti de formația de pe Santiago Bernabeu. În mod normal, contractul italianului cu “Los Blancos” expiră în 2024. 

Roberto Mancini a preluat naționala Italiei în mai 2018. Cu el pe banca tehnică, “Squadra Azzurra” a câștigat Euro 2020 după o finală dramatică cu Anglia, disputată chiar pe Wembley și decisă la loviturile de departajare.

Mancini mai are contract cu Federația Italiană până în 2026.

Reclamă 4 / 0/3

Italia, eliminată dramatic de Macedonia de Nord! Roberto Mancini, devastat

Roberto Mancini a venit “paralizat” la interviu, după Italia – Macedonia de Nord 0-1. Echipa sa a fost eliminată dramatic, cu un gol marcat de macedoneni în minutul 90+2.

„Vom vedea (n.r. – întrebat despre viitorul său). Acum sunt mult prea dezamăgit ca să vorbesc despre viitorul meu. Rămâne de văzut. Sunt convins că această echipă va avea un viitor minunat. Îi susțin pe acești jucători acum mai mult ca niciodată.”, a declarat Roberto Mancini, pentru Rai Sport, citat de Fabrizio Romano.

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:55 Cristiano Bergodi, criză de nervi după Rapid – Sepsi 0-1! Întrebarea care l-a scos din minţi: „Nu mă înveţi tu fotbal!” 23:29 Dan Şucu a anunţat o decizie radicală la Rapid după a patra înfrângere la rând în play-off a giuleştenilor! 23:17 Cristiano Bergodi, anunţ despre plecarea de la Rapid, după înfrângerea cu Sepsi: „Cel mai greu moment!” 23:16 Reacţia lui Paul Iacob, după ce suporterii giuleşteni i-au cerut demisia lui Bergodi: „Noi suntem principalii responsabili”! 22:52 Reacţia lui Marius Ştefănescu după ce a fost înjurat de fanii Rapidului! Mesajul către suporterii giuleşteni 22:43 Fanii de la Rapid i-au cerut demisia lui Cristiano Bergodi! Numele lui Marius Şumudică, scandat în Giuleşti 22:21 Florinel Coman, sfătuit să nu se grăbească să plece de la FCSB! Când ar putea prinde un transfer de vis 22:20 FotoRapid – Sepsi 0-1. Debeljuh a dat lovitura în prelungirile partidei! Fanii giuleşteni i-au cerut demisia lui Bergodi 21:44 „Trebuia schimbat şi antrenorul!” Cristiano Bergodi a răbufnit şi a explicat de ce a exclus din lot trei jucători de la Rapid 21:19 FotoFanii Rapidului, reacţie vehementă după ce au văzut spectacolul pirotehnic de la Leverkusen! Mesaje dure de protest Vezi toate știrile
Pe același subiect
Carlo Ancelotti a vorbit despre Kylian Mbappe și Erling Haaland
Fotbal extern • 12 apr., 19:17
Carlo Ancelotti a vorbit despre Kylian Mbappe și Erling Haaland! Antrenorul de la Real Madrid a dat cărțile pe față
Gestul uluitor al lui Vinicius la adresa lui Carlo Ancelotti, după ce antrenorul italian l-a schimbat
Liga Campionilor • 10 apr., 8:34
Gestul uluitor al lui Vinicius la adresa lui Carlo Ancelotti, după ce antrenorul italian l-a schimbat: „E lipsă de respect”
Carlo Ancelotti a vorbit despre problemele de la Real Madrid, după 3-3 cu Manchester City
Liga Campionilor • 10 apr., 8:28
„E un dezavantaj!” Carlo Ancelotti a vorbit despre problemele de la Real Madrid, după 3-3 cu Manchester City
Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A, 28 aprilie - 4 mai, în AntenaPLAY
Alte sporturi • 7 apr., 16:28
Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A, 28 aprilie – 4 mai, în AntenaPLAY. Programul complet al României
Carlo Ancelotti a primit întăriri
La Liga • 30 mart., 16:32
Carlo Ancelotti a primit întăriri! Jucătorul de 70 de milioane de euro, revenit după 7 luni în lotul lui Real Madrid