Închide meniul

Joan Laporta, prima reacție în scandalul de corupție în care este implicată Barcelona: „E o campanie uriașă de defăimare!”

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 17 aprilie 2023, 16:27

Joan Laporta, prima reacție în scandalul de corupție în care este implicată Barcelona: E o campanie uriașă de defăimare!”

Joan Laporta, prima reacție în scandalul de corupție în care este implicată Barcelona

Joan Laporta / Profimedia

Joan Laporta a oferit prima reacție în scandalul de corupție în care este implicată Barcelona. Președintele clubului a negat orice infracțiune a formației catalane și a dat vina pe o campanie împotriva Barcelonei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Clubul catalan este acuzat că i-a plătit 7,5 milioane de euro lui Jose Maria Enriquez Negreira timp de 17 ani, atunci când era vicepreședinte al Comisiei de Arbitri în federația spaniolă.

Joan Laporta, prima reacție în scandalul de corupție în care este implicată Barcelona: „E o campanie uriașă de defăimare!”

„E o campanie uriașă de defăimare. În întreaga noastră istorie, Barça a fost un model de fair-play pe teren și în afara lui. Nu a acționat niciodată cu intenția de a răsturna o competiție în favoarea sa, nu a făcut niciodată nimic pentru a influența arbitrii și rezultatele. Arbitrii n-au fost cumpărați, e limpede!

Parchetul nu a putut dovedi că plățile efectuate firmelor lui Enriquez Negreira au influențat delegările arbitrilor sau rezultatele. N-au făcut-o pentru că nu era posibil. Obiectul polemicii a fost avizul tehnic de arbitraj al unor persoane cu o carieră în lumea fotbalului. Nu a fost nimic ilegal Aceste rapoarte existau, la fel ca facturile achitate prin virament și înregistrate în contabilitate în mandatul meu între 2003 și 2010.

Poate că unele persoane s-au folosit de acest context pentru a profita în interesul lor. Dacă așa a fost, Barcelona își va apăra onoarea. Barça ar fi victimă, nu responsabilă de infracțiune. Președintele Ligii a dat dovadă de o lipsă de profesionalism evidentă. A furnizat documente greșite”, a declarat Joan Laporta, potrivit marca.com.

Reclamă

Joan Laporta, atac și la Real Madrid: „E clubul regimului!”

De asemenea, președintele formației catalane a atacat-o și pe Real Madrid, marea rivală a echipei catalane.

„Vreau să mă refer și la singurul club care acuză în acest proces ca parte separată. Un club care pretinde că se simte lezat. Un club mereu favorizat de deciziile de arbitraj, considerat drept echipa regimului. Prin apropierea sa de puterea politică și economică, e bine să reamintesc că, timp de șapte decenii, majoritatea președinților Comisiei de Arbitri au fost ex-membri, ex-jucători sau ex-conducători ai lui Real Madrid. 

În toți acești ani, persoanele numite să facă dreptate pe teren au fost ex-parteneri, ex-jucători și ex-directori ai lui Real. Clubul respectiv se manifestă și susține că se simte lezat de cea mai bună perioadă sportivă din istoria Barcelonei. Îi vom demasca. E un cinism fără precedent”, a mai spus președintele catalanilor.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Joan Laporta, prima reacție în scandalul de corupție în care este implicată Barcelona
  • „E o campanie uriașă de defăimare!”

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și