Închide meniul

Jucătorul care s-a prăbușit pe teren la un meci din Copa Libertadores a murit la doar 27 de ani! Anunțul făcut de club

Alex Ioniță Publicat: 28 august 2024, 8:40

Reclamă
Jucătorul care s-a prăbușit pe teren la un meci din Copa Libertadores a murit la doar 27 de ani! Anunțul făcut de club

Juan Izquierdo a murit la doar 27 de ani! Jucătorul s-a prăbuțit pe teren, în urmă cu o săptămână, la un meci din Copa Libertadores.

Profimedia

Jucătorul care s-a prăbușit pe teren la un meci din Copa Libertadores a murit la doar 27 de ani! Fotbalistul uruguayan Juan Izquierdo s-a stins marţi, a anunţat echipa sa Club Nacional de Football, informează The Guardian.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fotbalistul în vârstă de 27 de ani se afla la terapie intensivă de când s-a prăbuşit, la 22 august, pe stadionul Morumbi din Brazilia, în timpul manşei a doua a meciului cu Sao Paulo din optimile Copei Libertadores.

Jucătorul care s-a prăbușit pe teren la un meci din Copa Libertadores a murit la doar 27 de ani!

„Cu cea mai profundă durere şi şoc în inimile noastre, Club Nacional anunţă moartea iubitului nostru jucător Juan Izquierdo”, a scris Nacional pe X. ”Transmitem cele mai sincere condoleanţe familiei, prietenilor, colegilor şi celor dragi. Tot clubul Nacional este în doliu pentru pierderea sa ireparabilă”, notează news.ro.

Alejandro Dominguez, preşedintele forului conducător al fotbalului sud-american, a transmis de asemenea condoleanţe familiei şi prietenilor lui Izquierdo. „Fotbalul sud-american este în doliu”, a adăugat el.

Sao Paulo s-a declarat profund întristat de veste, numind-o o „zi tristă pentru fotbal”.

Reclamă
Reclamă

Izquierdo a fost dus la Spitalul Albert Einstein după ce s-a prăbuşit pe teren joia trecută. Spitalul a anunţat marţi târziu că Izquierdo a suferit un „stop cardiorespirator asociat cu aritmia sa cardiacă”.

Medicii de la spital au declarat luni că Izquierdo se confrunta cu o presiune intracraniană crescută. El era conectat la un ventilator de duminică şi sub îngrijire neurologică critică de luni.

Campionatele de fotbal din prima şi a doua divizie din Uruguay au fost amânate în weekend din cauza îngrijorărilor legate de starea de sănătate a lui Izquierdo. Jucătorii echipei Sao Paulo au purtat un tricou de susţinere a fotbalistului uruguayan înaintea victoriei cu 2-1 a echipei în campionatul brazilian împotriva echipei Vitoria, duminică.

Reclamă

Izquierdo l-a înlocuit pe Sebastián Coates pentru clubul uruguayan la pauza meciului cu Sao Paulo, dar fundaşul a căzut la pământ inconştient în minutul 84, fără să intre în contact cu un alt jucător.

Jucătorii din ambele tabere au solicitat imediat asistenţă medicală. Încă inconştient, Izquierdo a fost scos de pe teren într-o ambulanţă, în aplauzele fanilor, înainte de a fi tratat la secţia de terapie intensivă a spitalului Albert Einstein.

Cine a fost Juan Izquierdo

Cariera profesionistă a lui Izquierdo a început în 2018 la clubul local Cerro. El s-a alăturat echipei Peñarol în anul următor, dar nu a obţinut prea mult timp de joc. Apărătorul s-a mutat apoi la Montevideo Wanderers.

Izquierdo a fost semnat cu Nacional în 2022, a jucat un meci şi apoi a fost transferat la clubul local Liverpool. Apărătorul a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Liverpool în campania care a dus echipa la titlul de campioană a Uruguayului în 2023, primul obţinut de club în mai bine de un secol.

Izquierdo a revenit la Nacional în acest an şi a concurat pentru un post în echipa de start cu veteranul Coates, care a jucat pentru echipa naţională a Uruguayului.

El a jucat 23 de meciuri în acest an şi a marcat un gol.

În urmă cu 15 zile, Juan devenise tatăl unei fetiţe.

Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:57

LIVE TEXTFC Voluntari – Dinamo 0-0. „Câinii” luptă pentru grupele Cupei României contra echipei lui Claudiu Niculescu

18:16

Sancţiuni dure pentru jucătorii Uruguayului, după bătaia de la Copa America! Darwin Nunez, cea mai aspră pedeapsă

17:36

NEWS ALERTNana Antwi, OUT de la FCSB! Măsură drastică luată de Gigi Becali, după ce roş-albaştrii au ajuns pe penultimul loc în Liga 1

17:29

Florin Prunea, scos din sărite de declaraţiile lui Neil Lennon: „Îmi venea să sparg televizorul. Cum să spui aşa ceva?”

17:19

Dinamo, amendată drastic de Comisia de Disciplină! Câţi bani trebuie să achite şefii clubului după incidentele provocate de fani

16:57

Iryna Glibko a încetat din viaţă la 34 de ani. Anunţul a fost făcut de SCM Rm. Vâlcea: „Vei rămâne mereu în inimile noastre”

1 FotoMarius Constantin s-a căsătorit cu „Perla Banatului”! Imagini de la cununia civilă 2 FotoAdi Vasile se pregăteşte de nuntă! Cât de frumoasă este Delia, tânăra care l-a dat peste cap pe fostul antrenor al CSM-ului 3 FotoIon Ţiriac a sunat-o pe o medaliată olimpică de la Paris şi i-a cerut maşina înapoi! Motivul deciziei miliardarului român 4 „Nu e ce zice Rangers, e ce zic eu!” Gică Hagi, anunţ despre viitorul lui Ianis Hagi! Mesaj categoric al „Regelui” 5 FotoGigi Becali, implicat într-un alt accident! Imagini cu incidentul rutier 6 Denis Alibec, prima reacție după UTA Arad – Farul 1-1! Mesaj direct despre echipa națională
Citește și