Închide meniul

Jude Bellingham l-a depășit pe Erling Haaland și a devenit cel mai valoros jucător. Cota lui Kylian Mbappe s-a prăbușit!

Iulian Focșăneanu Publicat: 5 ianuarie 2024, 12:14

Reclamă
Jude Bellingham l-a depășit pe Erling Haaland și a devenit cel mai valoros jucător. Cota lui Kylian Mbappe s-a prăbușit!

Jude Bellingham l-a depășit pe Erling Haaland

Jude Bellingham, Erling Haaland şi Kylian Mbappe / Colaj Profimediaimages

Jude Bellingham (20 de ani) l-a depășit pe Erling Haaland și a devenit cel mai valoros jucător potrivit unui studiu publicat de Observatorul Fotbalului (CIES). Cota mijlocaşului de la Real Madrid a „explodat”, spre deosebire de cea a lui Kylian Mbappe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La primul sezon pe Santiago Bernabeu, Bellingham doboară record după record. Adus cu 103 milioane de euro de la Borussia Dortumnd, internaţionalul englez a devenit rapid golgheter în La Liga. Are deja 13 reuşite pentru Real Madrid, dar şi 2 pase decisive. A marcat şi 4 goluri şi a oferit 3 assist-uri în meciurile spaniolilor din Champions League.

CIES anunţă că Jude Bellingham l-a depășit pe Erling Haaland și a devenit cel mai valoros jucător

Specialiştii de la CIES, citaţi de mundodeportivo.com, îl evaluează acum pe Jude Bellingham la 267.5 milioane de euro. Mijlocaşul „blanco” l-a depăşit astfel pe Erling Haaland, care ar valora în prezent 251.2 milioane de euro. Golgheterul lui Manchester City este urmat de doi jucător de la Real, Vinicius (250.3 milioane de euro) şi Rodrygo (247.9 milioane de euro).

Puştiul minune de la Barcelona, Gavi, ar avea în prezent o cotă de 175.5 milioane de euro, peste coechipierii săi Pedri (125.2 milioane de euro) şi Rodri (121.8 milioane de euro).

Surpriza totală o reprezintă cota lui Kylian Mbappe, care a ajuns pe locul 27 în clasament. CIES estimează că francezul lui PSG, dorit cu insistenţă de Florentino Perez la Real Madrid, valorează acum numai 106.2 milioane de euro.

Reclamă

Cota atacantului de 25 de ani continuă să fie 180 de milioane de euro pe Transfermarkt. Mbappe are 18 goluri şi 2 pase decisive în acest sezon din Ligue 1.

S-a aflat ce reprezintă acordul dintre Kylian Mbappe şi PSG. Starul fotbalului mondial a renunţat la zeci de milioane de euro!

Starul francez a renunţat la o parte din primele prevăzute în contractul său cu Paris Saint-Germain, în valoare de „zeci de milioane” de euro, în cadrul unui acord încheiat cu conducerea clubului francez de fotbal în vara trecută, a declarat pentru AFP o sursă care a participat la negocieri.

Potrivit acestei surse, valoarea primelor se ridică la aproximativ 60-70 de milioane de euro, acoperind financiar clubul în cazul unei plecări a lui Mbappe, care va deveni jucător liber în luna iunie, iar de la 1 ianuarie poate semna cu orice altă echipă.

Reclamă 4 / 0/3

Mai multe publicaţii franceze evocă alte sume, precum Le Parisien, care afirmă că Mbappe a renunţat la o primă „de fidelitate” în valoare de 80 de milioane de euro, pe care ar fi trebuit să o primească în septembrie 2023, adăugată altor venituri, ajungându-se la un total de aproape 100 de milioane de euro. Aceste cifre au fost dezminţite însă de sursa care a asistat la negocierile respective.

Miercuri seară, după câştigarea Supercupei Italiei, Mbappe a asigurat că nu decis deocamdată unde îşi va continua cariera începând din sezonul viitor.

Prin acordul pe care l-am încheiat cu preşedintele în această vară (2023), indiferent de decizia mea, am reuşit să protejăm toate părţile, să păstrăm liniştea clubului pentru provocările care vor veni, acesta este cel mai important lucru„, a declarat căpitanul selecţionatei Franţei.

Nu am luat o decizie, nu mi-am făcut alegerea. Dar avem un acord cu preşedintele, care înseamnă că toate părţile sunt protejate. Viitorul meu nu este o chestiune internă. Trebuie să ne gândim la echipă. Voi anunţa când decizia mea va fi luată„, a subliniat atacantul.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 LIVE VIDEOUngaria – România se dispută ACUM, în AntenaPLAY. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1 12:27 LIVE VIDEOCremonese – Pisa, ACUM, şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” Vezi toate știrile
Citește și