Închide meniul
Foto

Lionel Messi, al doilea trofeu alături de Argentina! Imaginile bucuriei după ce „Pumele” au câștigat „Finalissima 2022”, contra Italiei

Cosmin Cioboată Publicat: 2 iunie 2022, 0:29

Argentina a câștigat Finalissima 2022, împotriva italiei

Lionel Messi a câștigat Finalissima 2022, alături de Argentina

Argentina a câștigat Finalissima 2022, împotriva italiei / Profimedia

  • Lionel Messi, al doilea trofeu alături de Argentina
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Lionel Messi a cucerit al doilea său trofeu alături de Argentina. „Pumele” au învins Italia, 3-0, pe Wembley, și au câștigat „Finalissima 2022”. Messi a oferit două pase de gol în duelul cu campioana europeană, iar la final a ridicat trofeul deasupra capului (vezi GALERIA FOTO de la finalul articolului).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Argentina a câştigat Finalissima 2022, meciul dintre campioana Europei şi cea a Americii de Sud. Lautaro Martinez, Angel di Maria şi Paulo Dybala au marcat golurile victoriei pentru naționala „Pumelor”.

Lionel Messi, al doilea trofeu alături de Argentina!

Messi se află la cel de-al doilea trofeu al carierei, la națională. Starul lui PSG a mai câștigat Copa America, în 2021, după 3 finale pierdute, în 2007, 2015 și 2016. Super-atacantul sud-american a mai bifat un succes alături de țara sa, în 2008, când a cucerit medalia de aur la Jocurie Olimpice.

Reclamă

Lionel Messi a fost desemnat omul meciului de pe Wembley, iar la final coechipierii l-au purtat pe brațe.

Reclamă

 

Acum, Messi se află la același nivel cu marele său rival, Cristiano Ronaldo, din punct de vedere al recordurilor de la naționalele lor. Ei sunt jucătorii cu cele mai multe selecții și goluri marcate pentru Argentina, respectiv Portugalia.

În plus, fiecare a câștigat câte două trofee la nivel internațional. În presa internațională se discută acum despre Cupa Mondială, singurul trofeu de top care lipsește din vitrina celor doi jucători legendari. Amândoi vor fi prezenți la turneul final din Qatar, din acest an.

Reclamă 4 / 0/3

Lionel Messi, pe urmele lui Diego Armando Maradona!

Messi a adunat 161 de meciuri pentru naționala Argentinei, reușind să marcheze 81 de goluri și să expedieze 51 de assist-uri.

Atacantul de 34 de ani i-a călcat pe urme lui Diego Armando Maradona și a câștigat „Finalissimo” alături de Argentina. „El Pibo” cucerise ultimul trofeu de acest fel, acordat în urmă cu 29 de ani.

Argentina, serie fabuloasă de 32 de meciuri fără înfrângere

Argentina a câştigat Finalissima 2022, meciul care s-a jucat între campioanelor Europei şi Americii de Sud. După victoria cu Italia, Argentina a ajuns la o serie uluitoare de 32 de meciuri fără înfrângere.

Meciul a fost organizat de UEFA şi Conmebol, ca parte a unui acord între cele două foruri, înţelegere care include şi organizarea mai multor evenimente sportive. Italia este deţinătoarea trofeului Campionatului European, iar Argentina deţinătoarea trofeului Copa America.

Reclamă

Italia a câştigat Euro-2020 la 11 iulie 2021, învingând în finală Anglia, scor 4-3, la Londra, în urma loviturilor de departajare. Argentina şi-a adjudecat trofeul Copa America la 10 iulie 2021, impunându-se în finală în faţa echipei Braziliei, scor 1-0. Partida s-a disputat pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Lionel Messi, după ce Real Madrid a câștigat Liga Campionilor: „Nu a fost cea mai bună echipă!”

Real Madrid a câștigat UEFA Champions League după 1-0 în finala cu Liverpool, reușind să trimită un singur șut pe spațiul porții cormoranilor, transformat în gol. În drumul spre ultimul act, galacticii le-au eliminat pe PSG, Chelsea și Manchester City. Fiecare dublă-manșă a avut accente dramatice.

Lionel Messi crede că Real Madrid a devenit „Regina Europei” pentru că știe să gestioneze momentele delicate ale meciurilor importante.

„Mă enervează faptul că nu am jucat în finala Ligii Campionilor. Uneori, cea mai bună echipă nu o câștigă întotdeauna. Echipa care profită de anumite situații câștigă (Real Madrid). Real nu a fost cea mai bună echipă din competiție și până la urmă a câștigat, pentru că a știut să gestioneze momentele.

Știu ce înseamnă Real Madrid, am trăit asta mulți ani, toată viața mea, de aproape. Ei marchează un gol din senin și schimbă automat jocul. Ni s-a întâmplat nouă și tuturor echipelor cu care au mai jucat (Chelsea, City și Liverpool) și nu este prima dată. Eliminarea în fața lor ne-a ucis”, a spus Lionel Messi, într-un interviu pentru tycsports.com.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider Vezi toate știrile
Pe același subiect
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Fotbal extern • 27 mart., 14:42
FOTO
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Angel Di Maria a marcat o bijuterie de gol în Argentina - Costa Rica! Campioana mondială s-a impus fără Lionel Messi pe teren
Fotbal extern • 27 mart., 14:35
Angel Di Maria a marcat o bijuterie de gol în Argentina – Costa Rica! Campioana mondială s-a impus fără Lionel Messi pe teren
Manchester City, acord total pentru transferul "noului Lionel Messi"
Fotbal • 25 mart., 13:20
Manchester City, acord total pentru transferul „noului Lionel Messi”. Puştiul de 14 ani a mai fost dorit de Real Madrid şi Bayern
Fără Messi, dar cu Luis Suarez, Jordi Alba şi Busquets, Inter Miami a fost umilită de New York Red Bulls în MLS
Fotbal extern • 23 mart., 22:18
Fără Messi, dar cu Luis Suarez, Jordi Alba şi Busquets, Inter Miami a fost umilită de New York Red Bulls în MLS
Recital Messi şi Suarez! Un gol şi un assist pentru fiecare
Fotbal extern • 14 mart., 9:06
Recital Messi şi Suarez! Un gol şi un assist pentru fiecare, iar Inter Miami e în sferturile Cupei Campionilor CONCACAF!