Închide meniul

Italia – Argentina 0-3. Lautaro Martinez, Di Maria şi Paulo Dybala au marcat. Lionel Messi a dat două pase de gol

Reclamă

Antena Sport Publicat: 1 iunie 2022, 23:00 / Actualizat: 29 ianuarie 2024, 14:31

Italia – Argentina 0-3. Lautaro Martinez, Di Maria şi Paulo Dybala au marcat. Lionel Messi a dat două pase de gol

Lautaro Martinez se bucură alături de Lionel Messi, după golul marcat cu Italia

Profimedia

Italia – Argentina 0-3, în Finalissima 2022. Lionel Messi a câştigat un nou trofeu cu naţionala Argentinei. Lautaro Martinez, Di Maria şi Paulo Dybala au marcat golurile victoriei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Argentina a câştigat Finalissima 2022, meciul care s-a jucat între campioanelor Europei şi Americii de Sud. După victoria cu Italia, Argentina a ajuns la o serie uluitoare de 32 de meciuri fără înfrângere.

Ultima „Finalissima” a fost câştigată tot de Argentina, cu Maradona în echipă.

Reclamă

Meciul a fost organizat de UEFA şi Conmebol, ca parte a unui acord între cele două foruri, înţelegere care include şi organizarea mai multor evenimente sportive. Italia este deţinătoarea trofeului Campionatului European, iar Argentina deţinătoarea trofeului Copa America.

Italia a câştigat Euro-2020 la 11 iulie 2021, învingând în finală Anglia, scor 4-3, la Londra, în urma loviturilor de departajare. Argentina şi-a adjudecat trofeul Copa America la 10 iulie 2021, impunându-se în finală în faţa echipei Braziliei, scor 1-0. Partida s-a disputat pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Italia – Argentina 0-3

Min. 90+4: Final de meci. Argentina a câştigat Finalissima 2022.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 90+3: GOOOL Argentina! Paulo Dybala a marcat al treilea gol al Argentinei. Messi, din nou pasă de gol.

Min. 45: GOOOL Argentina! Di Maria a marcat şi el, din pasa lui Lautaro Martinez.

Min. 28: GOOOL Argentina. Lautaro Martinez a deschis scorul din pasa lui Messi.

Video AICI cu golul marcat de Lautaro Martinez!

Min. 1: A început partida!

Echipele de start:

Italia: Donnarumma – Di Lorenzo, Chiellini, Bonucci, Emerson – Jorginho, Pessina, Barella – Bernardeschi, Raspadori, Belotti

Reclamă

Rezerve: Cragno, Meret – Acerbi, Bastoni, Cristante, Florenzi, Lazzari, Locatelli, Pellegrini, Politano, Scamacca, Spinazzola

Selecționer: Roberto Mancini

Argentina: Martinez – Romero, Molina, Otamendi, Tagliafico – Rodriguez, de Paul, Dybala – Messi, Martinez, Di Maria

Rezerve: Rulli, Armani – Acuna, Alvarez, Foyth, N.Gonzalez, Lo Celso, Mac Allister, Lisandro Martinez, Palacios, Papu Gomez, Pezzella

Selecționer: Lionel Scaloni.

LIVE SCORE Italia – Argentina, „Finalissima 2022”, ora 21:45

Cele două naţionale se vor înfrunta pentru trofeul „Finalissima 2022”. Este a treia ediţie a acestei competiţii, ultima având loc în 1993, între Argentina şi Danemarca. Atunci, „pumele” se impuneau după loviturile de departajare.

Prima ediţie a „Finalissima” a avut loc în 1985, şi s-a desfăşurat sub numele de „Artemio Franchi”. În acel an, se întâlneau Franţa şi Uruguay, europenii impunându-se cu 2-0.

Meciul din această seară va avea loc într-o ţară neutră, dar de pe continentul european. Wembley va fi gazda vedetelor Italiei şi Argentinei.

Partida va avea reguli aparte, astfel că după 90 de minute, în caz de egalitate, se va trece direct la loviturile de departajare.

Italia – Argentina: cum au ajuns cele două formaţii aici

Italia a juns să dispute acest meci după ce a câştigat EURO 2020. Italienii s-au impus în faţa Angliei, chiar pe stadionul pe care vor evolua în această seară, Wembley. Trupa lui Mancini s-a impus la loviturile de departajare, la finalul celor 120 de minute scorul fiind de 1-1. Pentru italieni, Leonardo Bonucci egalat, după ce pentru englezi a deschis scorul Luke Shaw.

Pe de altă parte, Argentina a câştigat Copa America, după o finală cu rivala Brazilia. Trupa lui Lionel Scaloni s-a impus cu 1-0, Di Maria marcând golul victoriei pe Maracana.

Meciul din această seară va fi o premieră pentru Messi. Argentinianul nu s-a mai duelat cu Italia până în prezent, şi cel mai probabil se va afla printre titulari.

Pentru Argentina va fi o repetiţie pentru Campionatul Mondial din Qatar, de la finalul acestui an. Italia nu s-a calificat la această ediţie de Cupă Mondială, fiind eliminată la baraj de Macedonia de Nord.

Lionel Messi, reacţie după ce Real Madrid a câștigat Liga Campionilor

Lionel Messi a reacționat după ce Real Madrid a câștigat Liga Campionilor. Fostul rival al galacticilor e de părere că echipa lui Ancelotti nu a fost cea mai bună din competiție. Argentinianul a recunoscut că eliminarea din Champions League a fost o adevărată lovitură pentru PSG.

Real Madrid a câștigat UEFA Champions League după 1-0 în finala cu Liverpool, reușind să trimită un singur șut pe spațiul porții cormoranilor, transformat în gol. Lionel Messi crede că Real Madrid a devenit „Regina Europei” pentru că știe să gestioneze momentele delicate ale meciurilor importante.

„Mă enervează faptul că nu am jucat în finala Ligii Campionilor. Uneori, cea mai bună echipă nu o câștigă întotdeauna. Echipa care profită de anumite situații câștigă (Real Madrid). Real nu a fost cea mai bună echipă din competiție și până la urmă a câștigat, pentru că a știut să gestioneze momentele.

Știu ce înseamnă Real Madrid, am trăit asta mulți ani, toată viața mea, de aproape. Ei marchează un gol din senin și schimbă automat jocul. Ni s-a întâmplat nouă și tuturor echipelor cu care au mai jucat (Chelsea, City și Liverpool) și nu este prima dată. Eliminarea în fața lor ne-a ucis”, a declarat Messi într-un interviu pentru tycsports.com.

Recomandări
  • Italia – Argentina 0-3
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” 9:53 FotoProteste incendiare la Bayern Munchen – Arsenal! Nimeni nu a scăpat de furia fanilor bavarezi: „Îşi mulg fanii ca pe vaci” 9:50 Manuel Neuer a intrat în istoria Ligii Campionilor! Recordul uriaş stabilit de portarul lui Bayern Munchen la meciul cu Arsenal! 9:29 „Acum putem câștiga Liga Campionilor” Reacţia lui Carlo Ancelotti după ce Real Madrid a eliminat-o pe Manchester City! 9:00 Carlo Ancelotti şi Pep Guardiola, moment superb la finalul meciului Manchester City – Real Madrid: „E un gentleman” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Val de ironii la adresa lui Lionel Messi! După eliminare, oficialii lui Monterrey au făcut o postare incredibilă.
Fotbal extern • 11 apr., 11:59
Ironie uluitoare la adresa lui Lionel Messi după ce Inter Miami a fost eliminată din Liga Campionilor! Ce au postat adversarii
Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A, 28 aprilie - 4 mai, în AntenaPLAY
Alte sporturi • 7 apr., 16:28
Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A, 28 aprilie – 4 mai, în AntenaPLAY. Programul complet al României
Lionel Messi, revenire de senzaţie la Inter Miami
Fotbal extern • 7 apr., 9:51
Lionel Messi, revenire de senzaţie la Inter Miami, după aproape o lună! A marcat un gol superb şi şi-a „salvat” echipa
Lionel Messi și-a numit succesorii
Fotbal extern • 30 mart., 20:16
Lionel Messi și-a numit succesorii! Cei 4 jucători pe care îi vede câștigători ai Balonului de Aur. Bellingham nu e printre ei
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Fotbal extern • 27 mart., 14:42
FOTO
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!