Închide meniul

Lionel Messi, sportivul anului 2022! Pe ce loc s-a clasat David Popovici în ierarhia AIPS

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 30 decembrie 2022, 19:10

Lionel Messi, sportivul anului 2022! Pe ce loc s-a clasat David Popovici în ierarhia AIPS

Lionel Messi, sportivul anului 2022

Lionel Messi, sportivul anului 2022 / Profimedia Images

Lionel Messi a fost declarat sportivul anului 2022. Fotbalista spaniolă Alexia Putellas şi fotbalistul argentinian Lionel Messi au fost aleşi cei mai buni sportivi ai anului 2022 de către Asociaţia Internaţională a Presei Sportive (AIPS), a anunţat organizaţia, vineri, pe site-ul său, în timp ce înotătorul român David Popovici s-a clasat pe locul 11 la masculin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Messi a cucerit în decembrie Cupa Mondială cu naţionala Argentinei, fiind desemnat cel mai bun jucător al turneului final din Qatar. Căpitanul echipei Albiceleste reuşise să câştige în cursul anului şi Finalissima, Argentina învingând Italia cu 3-0 în duelul campioanelor Americii de Sud şi Europei. Bilanţul său a fost completat de titlul în Ligue 1 cu Paris Saint-Germain şi de Supercupa Franţei.

Lionel Messi, sportivul anului 2022

Lionel Messi a fost urmat în clasament de atletul suedez Armand Duplantis, care a cucerit titlul mondial în 2022 şi a doborât de mai multe ori recordul mondial la săritura cu prăjina, podiumul fiind completat de fotbalistul francez Kylian Mbappe, golgheterul CM 2022.

Alexia Putellas a cucerit titlul de sportivul anului AIPS pentru prima oară, după ce în 2021 a fost pe locul secund în ierarhie. Putellas, care a lipsit şase luni de pe gazon din cauza unei accidentări la ligamentele încrucişate, a dus-o pe FC Barcelona până în finala Ligii Campionilor şi a fost desemnată cea mai bună jucătoare a anului de UEFA şi FIFA, cucerind şi trofeul Balonul de Aur la feminin. Ea le-a devansat în clasamentul AIPS pe înotătoarea americană Katie Ledecky şi pe atleta venezueleană Yulimar Rojas.

Sportiva anului 2022

Sportivul anului 2022

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! Vezi toate știrile
Citește și