Închide meniul

Luciano Spalletti este noul selecţioner al Italiei! Anunţul oficial al federaţiei

Alex Masgras Publicat: 18 august 2023, 22:07

Reclamă
Luciano Spalletti este noul selecţioner al Italiei! Anunţul oficial al federaţiei

Luciano Spalletti este noul selecţioner al Italiei

Luciano Spalletti / Profimedia

Luciano Spalletti este noul selecţioner al Italiei! Antrenorul care a readus la Napoli titlul din Serie A după 33 de ani a semnat cu naţionala italiană şi va prelua Squadra Azzurra de la 1 septembrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spalletti îl înlocuieşte pe Roberto Mancini, antrenorul care a adus titlul european în urmă cu doi ani, dar care a ratat calificarea la Cupa Mondială din Qatar.

Luciano Spalletti este noul selecţioner al Italiei! Anunţul oficial al federaţiei

Luciano Spalletti revine pe banca tehnică mai repede. După despărţirea de Napoli, antrenorul italian a anunţat că vrea să ia o pauză de la fotbal de un an, dar a bătut palma cu federaţia italiană pentru a prelua echipa naţională. El a semnat un contract valabil până în 2026.

„Federaţia Italiană de Fotbal este fericită să anunţe că a ajuns la o înţelegere cu Luciano Spalletti pentru a deveni selecţionerul echipei naţionale a Italiei”, a anunţat federaţia, potrivit figc.it.

Reclamă

Luciano Spaletti va prelua echipa naţională a Italiei de la 1 septembrie şi va fi prezentat înaintea celor două meciuri din preliminariile EURO 2024, cu Macedonia de Nord şi Ucraina.

„Îi urăm bun venit lui Spalletti. Echipa naţională avea nevoie de un mare antrenor şi sunt fericit că a acceptat să preia conducerea Squadra Azzurra. Entuziasmul şi experiza sa vor fi cruciale pentru provocările pe care Italia le are în lunile următoare”, a declarat şi preşedintele Gabriele Gravina.

Roberto Mancini şi-a dat demisia de la naţionala Italiei

Cu 10 luni înainte de Campionatul European din Germania, Roberto Mancini şi-a dat demisia din fruntea naţionalei Italiei.

Reclamă 4 / 0/3

Antrenorul care a adus titlul european în urmă cu doi ani, dar care a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2022, a preluat Squadra Azzura în mai 2018.

Ultimele sale meciuri la naţionala Italiei au fost în Final 4-ul Nations League. Italia a pierdut semifinala cu Spania (1-2), dar s-a impus în finala mică cu Olanda (3-2).

Cu Roberto Mancini selecţioner, Italia a câştigat EURO 2020. Italianul a strâns 61 de meciuri pe banca naţionalei, dintre care 39 au fost victorii, 13 egaluri și 9 înfrângeri. În cariera sa, Mancini le-a mai antrenat pe Fiorentina, Lazio, Inter, Manchester City, Galatasaray, Inter și Zenit Sankt Petersburg.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și