Închide meniul

Manchester City – Chelsea 0-1. Echipa lui Tuchel, noua regină a Europei! Kai Havertz, eroul finalei Champions League

Alexandru Ivan Publicat: 29 mai 2021, 23:05

Manchester City – Chelsea 0-1. Echipa lui Tuchel, noua regină a Europei! Kai Havertz, eroul finalei Champions League

Profimedia

Bucuria lui Chelsea după golul lui Havertz din finala Champions League 2021

  • Manchester City – Chelsea 0-1
  • Chelsea, regina Europei

Manchester City – Chelsea 0-1. Kai Havertz a marcat unicul gol al finalei. City n-a reușit să spargă blocul defensiv al echipei lui Tuchel. S-a terminat 1-0, iar Chelsea și-a trecut în palmares al doilea trofeu din istoria clubului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Manchester City – Chelsea 0-1

Update: A intrat Kun Aguero la Manchester City! Este ultimul său meci în tricoul „cetățenilor”

Update: Ocazie uriașă pentru Chelsea! Christian Pulisic, singur cu Ederson, trimite pe lângă poartă. Chelsea putea face 2-0.

Reclamă

Update: Ciocnire între Rudiger şi De Bruyne! Fundaşul lui Chelesea şi-a lovit adversarul cu umărul în faţă. Rudiger primeşte cartonaşul galben. De Bruyne a rămas întins pe gazon şi are nevoie de îngrijiri medicale.

Update: Kai Havertz a deschis scorul în minutul 42 al finalei de la Porto. Mason Mount l-a lăsat singur cu Ederson, cu o pasă superbă, de peste 30 de metri.

Reclamă

Update: Thiago Silva nu mai poate continua finala! Brazilianul a părăsit terenul în lacrimi.

Update: Ocazie pentru Manchester City! Phil Fode, singur cu Mendy, a șutat spre poartă, dar Rudiger a intervenit în ultimul moment.

Reclamă 4 / 0/3

Update: Ocazie uriașă pentru Chelsea! Timo Werner nu-l poate învinge pe Ederson dintr-o poziție ideală

Update: Se joacă pe contre! Timo Werner a dat pe lângă minge în careul lui City, după care echipa lui Guardiola a ajuns imediat în suprafața de pedeapsă adversă.

Update: Manchester City are prima ocazie a meciului. Ederson a dat o pasă senzațională pentru Raheen Sterling, însă englezul nu a reușit să țină balonul sub control. A fost blocat de Reece James

Update: A început meciul de la Porto.

Update: Şi UEFA a făcut show pe stadion, înainte de startul partidei.

Reclamă

Update: Fanii englezi au pus stăpânire pe străzile din Porto. Câte 6.000 de bilete au fost disponibile pentru fiecare finalistă

Manchester City – Chelsea este cel mai așteptat meci din 2021. Marea finală UEFA Champions League este aici. Totul va fi o afacere englezească, a doua oară în ultimii trei ani.

Manchester City – Chelsea | Echipele de start

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Stones, Zinchenko – Gundogan, De Bruyne, Bernardo Silva – Mahrez, Sterling, Foden

Chelsea: Mendy – Azpilicueta, Thiago Silva, Rudiger, James – Kante, Jorginho – Chilwell, Mount, Havertz – Werner

Marea surpriză din echipa lui Pep Guardiola este titularizarea lui Raheen Sterling. Atacantul transferat de la Liverpool a jucat doar 10 minute în ultimele 4 meciuri de Champions League. Ultima dată când a fost titular a fost în mansă tur din „optimi”, împotriva lui Monchengladbach, când a jucat 69 de minute.

Guardiola, prima finală după 10 ani

Guardiola a semnat cu Manchester City în 2016 și, până acum, nu a trecut niciodată de faza „sferturilor” în Champions League. De altfel, cea mai bună performanță din istoria lui City în această competiție a fost semifinala din 2016, când pierdea cu Real Madrid.

„Cetățenii” au avut însă un sezon de vis. City și-a recucerit coroana în Premier League și țintește acum marele premiu. Clubul de pe Etihad se luptă cu istoria. În ultimii 20 de ani, nicio echipă care a ajuns în premieră în finala Champions League nu a reușit să pună mâna pe trofeu.

În drumul spre finală, Manchester City a trecut în „optimi” de Monchengladbach, în „sferturi” de Dortmund, iar în semifinale de PSG.

În ceea ce-l privește pe Guardiola, antrenorul catalan este la a treia finală Champions League din carieră și prima după 10 ani. Ultima dată când ajungea în ultimul act, Guardiola îl zdrobea pe Sir Alex Ferguson, Barcelona – Manchester United 3-1.

Chelsea, prima finală după 9 ani

Chelsea este echipa care l-a oprit pe Guardiola, în 2012, din drumul către a doua finală consecutivă. Londonezii eliminau Barcelona în semifinale, cu 3-2 la general. În acel sezon, Chelsea avea să câștige dramatic finala cu Bayern Munchen, la penalty-uri.

9 ani mai târziu, Chelsea este din nou în ultimul act. De altfel, suporterii londonezi trăiesc un deja-vu. În acel an 2012, Chelsea a schimbat 2 antrenori, Villas-Boas și Di Matteo. Acum, Chelsea este la al doilea manager din acest sezon, Thomas Tuchel, după ce Lampard a fost demis.

În drumul spre finală, Chelsea a trecut de Atletico Madrid în „optimi”, de FC Porto în „sferturi” și de Real Madrid în semifinale. Chelsea este la a treia finală Champions League din istoria clubului. În afara succesului din 2012, londonezii au pierdut în 2008 în fața lui Manchester United.

 

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Fiica unui fost campion mondial şi european, apariţie uluitoare în lenjerie intimă!
Extra • 26 mart., 19:32
FOTO
Fiica unui fost campion mondial şi european, apariţie uluitoare în lenjerie intimă! A renunţat total la inhibiţii
Haaland la FC Barcelona poate fi transferul bombă din fotbalul mondial
Fotbal extern • 26 mart., 16:48
Haaland la FC Barcelona poate fi transferul bombă din fotbalul mondial! Anunţul făcut de spanioli
Manchester City, acord total pentru transferul "noului Lionel Messi"
Fotbal • 25 mart., 13:20
Manchester City, acord total pentru transferul „noului Lionel Messi”. Puştiul de 14 ani a mai fost dorit de Real Madrid şi Bayern
Cotele pentru câştigarea Champions League, după tragerea la sorţi a sferturilor de finală
Liga Campionilor • 15 mart., 14:04
Cotele pentru câştigarea Champions League, după tragerea la sorţi a sferturilor de finală! Real Madrid, văzută cu a treia şansă
Real Madrid - Manchester City, "şocul" din sferturile Champions League
Liga Campionilor • 15 mart., 13:37
Real Madrid – Manchester City, „şocul” din sferturile Champions League! Pep Guardiola revine pe Santiago Bernabeu