Închide meniul

Manchester City – PSG 2-0 | "Cetăţenii" au obţinut biletele pentru finala Champions League ! Pep Guardiola a spart gheaţa după o așteptare uriașă. "Acum capătă sens munca din ultimii cinci ani"

Dragoș Vasile Publicat: 4 mai 2021, 21:02

Manchester City – PSG 2-0 | "Cetăţenii" au obţinut biletele pentru finala Champions League ! Pep Guardiola a spart gheaţa după o așteptare uriașă. "Acum capătă sens munca din ultimii cinci ani"

profimediaimages.ro

Manchester City a obţinut biletele pentru finala UEFA Champions League! Pep Guardiola a spart gheaţa după un deceniu de aşteptare

  • Manchester City s-a calificat în marea finală Champions League
  • Pep Guardiola a spart gheaţa după un deceniu de aşteptare

Manchester City a obţinut prima calificare din istorie în finala Champions League, iar Pep Guardiola este un antrenor fericit. Experimentatul antrenor a ajuns în ultimul act al competiţiei după 10 ani într-o manieră categorică. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Este remarcabil. Oamenii cred că este ușor să ajungi în finala Ligii Campionilor. Faptul că am ajuns în finală acum demonstrează că are sens ceea ce am făcut în ultimii cinci ani.

Reclamă

Sunt foarte mândru. Primul meu gând a mers la cei care nu au putut juca astăzi. Toată lumea și-a adus contribuția și a venit momentul să ne bucurăm. Avem trei săptămâni să ne pregătim pentru finală.

Am investit mulți bani, dar nu a fost vorba numai de asta. Dacă oamenii își doresc să se gândească la asta, foarte bine, însă este multă muncă în spatele unei asemenea performanțe. Acesta este motivul pentru care, în ultimul deceniu, am câștigat de cinci ori Premier League", a declarat Guardiola pentru BT Sport, citat de Marca.

Reclamă

"Cetăţenii" au câştigat ultimele 7 meciuri din UCL şi au bătut recordul pentru cea mai bună serie de victorii consecutive a unei echipe engleze în cupele europene, 7 la număr. 

De asemenea, echipa lui Guardiola este neînvinsă în 13 meciuri europene, 12 victorii şi o remiză. Ultima înfrângere a fost în sferturile de finală ale sezonului trecut, scor 1-2 cu Lyon. 

Reclamă 4 / 0/3

Pep Guardiola vs Mauricio Pochettino, episodul 20

Guardiola (Barcelona şi Manchester City) şi Pochettino (Espanyol, Tottenham şi PSG) s-au întâlnit până acum de 20 de ori în calitate de antrenori. Guardiola a câştigat 12 dintre aceste confruntări, în timp ce Pochettino doar 3.

De asemenea, Guardiola şi-a luat revanşa după ce în urmă cu doi ani a fost eliminat din sferturile de finală ale UCL de Pochettino. În 2019, Manchester City părăsea competiţie după 4-4 la general cu Tottenham (cetăţenii au fost eliminaţi din cauza regulii golului din deplasare).

Traseul lui Manchester City până în finala Champions League

Aventura "cetăţenilor" a început încă din faza, unde au încheiat pe primul loc grupa C, cu 16 puncte. FC Porto, Olympiakos şi Marseille au fost adversarele englezilor. 

În optimile de finală, jucătorii lui Guardiola au dat peste Borussia Monchengladbach, pe care a eliminat-o cu scorul de 4-0 la general. În sferturi, City a trecut de Dortmund, scor 4-2 la general, iar în semifinale a câştigat ambele confruntări cu PSG, scor 4-1 la general. 

Reclamă

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:22 Ilie Dumitrescu i-a propus doi antrenori lui Dan Șucu, pentru a scoate Rapidul din criză. Ar fi o lovitură de proporții! 7:56 Programul complet al semifinalelor Ligii Campionilor Asiei. Toate meciurile sunt exclusiv în AntenaPLAY 15
apr.
23:55
Cristiano Bergodi, criză de nervi după Rapid – Sepsi 0-1! Întrebarea care l-a scos din minţi: „Nu mă înveţi tu fotbal!”
15
apr.
23:29
Dan Şucu a anunţat o decizie radicală la Rapid după a patra înfrângere la rând în play-off a giuleştenilor!
15
apr.
23:17
Cristiano Bergodi, anunţ despre plecarea de la Rapid, după înfrângerea cu Sepsi: „Cel mai greu moment!”
15
apr.
23:16
Reacţia lui Paul Iacob, după ce suporterii giuleşteni i-au cerut demisia lui Bergodi: „Noi suntem principalii responsabili”!
15
apr.
22:52
Reacţia lui Marius Ştefănescu după ce a fost înjurat de fanii Rapidului! Mesajul către suporterii giuleşteni
15
apr.
22:43
Fanii de la Rapid i-au cerut demisia lui Cristiano Bergodi! Numele lui Marius Şumudică, scandat în Giuleşti
15
apr.
22:21
Florinel Coman, sfătuit să nu se grăbească să plece de la FCSB! Când ar putea prinde un transfer de vis
15
apr.
22:20
FotoRapid – Sepsi 0-1. Debeljuh a dat lovitura în prelungirile partidei! Fanii giuleşteni i-au cerut demisia lui Bergodi
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Raphinha, seară de vis în UEFA Champions League
Liga Campionilor • 10 apr., 23:47
Raphinha, seară de vis în UEFA Champions League! Premiera realizată de brazilian în PSG – Barcelona
Atmosferă senzaţională înainte de PSG - Barcelona! Fanii parizieni s-au pregătit pentru "Războiul Stelelor" în Champions League
Liga Campionilor • 10 apr., 22:53
Atmosferă senzaţională înainte de PSG – Barcelona! Fanii parizieni s-au pregătit pentru „Războiul Stelelor” în Champions League
Erling Haaland, atacat devastator după Real Madrid - Manchester City 3-3!
Liga Campionilor • 10 apr., 13:36
„E inutil, a fost cel mai slab de pe teren” Erling Haaland, atacat devastator după Real Madrid – Manchester City 3-3!
Gestul uluitor al lui Vinicius la adresa lui Carlo Ancelotti, după ce antrenorul italian l-a schimbat
Liga Campionilor • 10 apr., 8:34
Gestul uluitor al lui Vinicius la adresa lui Carlo Ancelotti, după ce antrenorul italian l-a schimbat: „E lipsă de respect”
Carlo Ancelotti a vorbit despre problemele de la Real Madrid, după 3-3 cu Manchester City
Liga Campionilor • 10 apr., 8:28
„E un dezavantaj!” Carlo Ancelotti a vorbit despre problemele de la Real Madrid, după 3-3 cu Manchester City